Διαρκής αγώνας, ατέρμονη παραμονή στο νοσοκομείο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, επίπονες θεραπείες… και πίσω από όλα αυτά ένα παιδί σκέτη γλύκα, που από το πρώτο δευτερόλεπτο πίστεψε σε νεράιδες και ξωτικά και άφησε ολοκληρωτικά στα χέρια και τις μοναδικές τους δυνάμεις τη μεταμόρφωση του δωματίου του.

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα είναι μια μεγάλη διαδρομή μέχρι την εκπλήρωση. Ο μικρός μας επρόκειτο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, κι αυτό σήμαινε αναμονή, μεγάλη προσοχή και προφύλαξη. Με απόλυτη ηρεμία και υπομονή, πιστός στα ραντεβού του με τον νεραϊδόκοσμο ανέμενε τη στιγμή που η ευχή του θα εκπληρωθεί. Τηλεφωνήματα, βιντεοκλήσεις και μικρές εκπλήξεις του επιβεβαίωναν πως οι νεράιδες ήταν όντως «εκεί», πως δεν τον ξεχνούσαν, πως σχεδίαζαν κάθε λεπτομέρεια με αγάπη, για να δουν ένα του χαμόγελο.

Επιστρέφοντας σπίτι μετά από μήνες, οι νεράιδες φρόντισαν να τον καλωσορίσουν με μια ολόδική του παιδική κουζίνα, αφού μεταξύ άλλων, τρελαίνεται για τη μαγειρική! Περήφανος, πόζαρε δίπλα της για να τους δείξει πόσο τις ευχαριστεί, και πως νιώθει έτοιμος για την ευχή του! Είχε, απλά, να επισημάνει κάτι σημαντικό! Ήθελε το κρεβάτι του τελικά να μοιάζει με δεντρόσπιτο, με σκεπή και παράθυρο και να χωρά και την μικρή του αδελφούλα που τόσο του είχε λείψει. Τριγύρω ήθελε να έχει εικόνες εμπνευσμένες από δάσος και ζωάκια. Μάλιστα, αποφάσισε ο ίδιος την ταπετσαρία που θα στόλιζε τον τοίχο!

Τις ημέρες που τα ξωτικά ετοίμαζαν πυρετωδώς το νέο του δωμάτιο, τις πέρασε απολαμβάνοντας την παρέα της αδελφής του και με υποδειγματική εγκράτεια, ώστε να μην κρυφοκοιτάξει τις εργασίες!

Όταν τον επισκέφθηκαν η νεράιδα Μάρθα με τη νεράιδα Χριστίνα για την μεγάλη αποκάλυψη, η χαρά του δεν κρυβόταν. Μπορεί η μάσκα να έκρυβε το χαμόγελό του, αλλά η λάμψη στο βλέμμα του πρόδιδε τον ενθουσιασμό του. Μόλις άνοιξε την πόρτα, τα έχασε. Κοίταξε το πελώριο κρεβάτι του με δέος… χάιδεψε με το χεράκι του την όμορφη παράσταση στον τοίχο, σαν να ήθελε να βεβαιωθεί πως είναι όντως εκεί, και ψιθύρισε «θέλω να πείτε στη μεγάλη νεράιδα ότι την ευχαριστώ πολύ! Μου αρέσουν όλα. Είμαι ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ.».

θερμά τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Μάρθα Γεωργιάδου, Χριστίνα Βοζίκη

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Angelos Mpantazos Photography & Videography, Colore Colori, Craftbox, Eduardo Shermadhi, Elite Strom, Fotistika4u, H&M, MyIkona, Vitex, Γεωργιάδης Σταύρος, Ευριπίδης Δημήτρης, Θεοδωρίδου Κυριακή, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, ΚΙΦΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΚΕ, Παιδούπολη Bebe, Πολίτικο Ζαχαροπλαστείο, Χρωματοπωλείο Σωτήριος Ρίζος

Σύνθεση μουσικής: Γιώργος Βολίκας

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!