Ποιος δεν αγαπάει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις κονσόλες; Παιδιά, έφηβοι αλλά και ενήλικες, απολαμβάνουν μια άλλη πραγματικότητα που τους προσφέρεται μέσα τις κονσόλες  και βιώνουν περιπέτεια και δράση επιλέγοντας το παιχνίδι που τους ταιριάζει.

Ο μικρός μας δεν έχει δυνατότητα να βγαίνει ιδιαίτερα εκτός σπιτιού. Καθημερινά οι δικοί του ψάχνουν τρόπους να «ξεφεύγει» από τη δύσκολη πραγματικότητα, έστω και για κάποιες στιγμές.

Ένα play station 4 ήταν η ευχή του, ώστε να μπορεί να παίζει με τους φίλους του και να περνάει ευχάριστα την ώρα του. Η μέρα της ευχής είχε πολλές εκπλήξεις για τον μικρό μας φίλο. Το μέρος, τα πρόσωπα, τα δώρα όλα επιλεγμένα με προσοχή και με στόχο να του χαρίσουν χαμόγελο και ευτυχία.

Πρώτη έκπληξη, η παρουσία του αγαπημένου του ξάδερφου στην ευχή. Θα βρισκόταν δίπλα του από την αρχή μέχρι και το τέλος της ευχής, ώστε να μοιραστούν λεπτό προς λεπτό αυτή την ιδιαίτερη μέρα. Το δεύτερο εξάλλου χειριστήριο που είχε ζητήσει ήταν για τον «κολλητό» του, ώστε να είναι ντουέτο σε όλα τα παιχνίδια.

Η δεύτερη έκπληξη ήταν το μέρος. Μια μοναδική virtual reality εμπειρία τον περίμενε. Μέσα από ειδικά γυαλιά μεταφέρθηκε σε μέρη μαγικά, καθώς ό,τι έβλεπε μέσα από μια οθόνη, ήταν σα να το είχε στο χώρο του. Ένιωθε ότι άγγιζε τους ήρωες του και περπατούσε σε φανταστικά μέρη. Ήταν λες και βίωνε ο ίδιος όσα γίνονται στα βιντεοπαιχνίδια.  Η νέα του πραγματικότητα τον ταξίδεψε σε μέρη παραμυθένια και η ευτυχία του ήταν τόση που ξέχασε πως ένα ολοκαίνουριο play station 4 ήταν ο λόγος της συγκέντρωσης την ημέρα εκείνη.

Μα οι νεράιδες ήταν εκεί για να του υπενθυμίσουν το λόγο! Κάθε φορά που ο μικρός έβγαζε για λίγο τα γυαλιά, τον περίμενε ένα περιφερειακό του PS4 καλά τυλιγμένο! Ξετύλιγε κάθε «πακέτο» με ανυπομονησία και απίστευτη χαρά. Φτάνοντας στο τελευταίο,  τα μάτια του γυάλιζαν από ευτυχία. Η υποψία για το τι κρυβόταν πίσω από το πολύχρωμο χαρτί, τον έκανε να λάμπει και να σκίζει με γρήγορες κινήσεις το περιτύλιγμα. Ένα κουτί με την επιγραφή PlayStation4 ήταν για εκείνον και μόνο. Ευτυχισμένος φώναζε πως η ευχή του έγινε επιτέλους πραγματικότητα.

Θα θυμάται σίγουρα  τη μέρα της ευχής. Ιδιαίτερη με όμορφες εικόνες και αγαπημένα πρόσωπα. Δώρα, χαμόγελα και ευτυχία βασικά συστατικά για να μην την ξεχάσει, αλλά και να την επαναφέρει κάθε φορά που πατάει το κουμπί της αγαπημένης του κονσόλας για να παίξει.

τους εθελοντές μας: Δημητράντζου Αναστασία, Νεοφύτου Παναγιώτης

τους χορηγούς σε είδος: VrPlanet, Passarella, Λαδόκολλα

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)