Κάθε φορά που καταφθάνει στον νεραϊδόκοσμο ένα γράμμα από οικογένεια ευχής, ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση που επικρατεί στις νεράιδες δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λέξεις. Ένα τέτοιο γράμμα ήταν και αυτό από την οικογένεια του Χαρίση, που περιέγραφε το τι έζησε ο μαχητής μας την εκπλήρωση της ευχής του, αλλά και λίγα πράγματα για την ιστορία του:

Όλα ξεκίνησα ξαφνικά μια μέρα κατά την επίσκεψη μας σε προγραμματισμένο ραντεβού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Εκεί μας μίλησαν για τον οργανισμό MakeAWish Ελλάδος και το έργο που προσφέρουν στα παιδιά και μας παρέπεμψαν σε επικοινωνία μαζί του για την εκπλήρωση της ευχής του μικρού μου Χαρίση.

Η χαρά ήταν απερίγραπτη και ανυπομονούσαμε πότε θα έρθουμε σε επικοινωνία για να τους μεταφέρουμε την επιθυμία της ευχής.

Η επικοινωνία με τις νεράιδες του οργανισμού πραγματοποιήθηκε, αλλά λόγω της Πανδημίας δεν επιτρεπόταν να γίνουν επισκέψεις αλλά μόνο μέσω διαδικτύου. Οι νεράιδες ήταν σε συχνή επικοινωνία με τον Χαρίση και δεν τον άφηναν να ξεχαστεί.

Όταν ο Χαρίσης ήρθε για πρώτη φορά σε επικοινωνία με την νεράιδά του (Ελένη), η χαρά του και ο ενθουσιασμός του δεν περιγραφόταν. Μαζί άρχιζαν να συζητάνε για την εκπλήρωση και να σχεδιάζουν εκείνη την ημέρα με κάθε λεπτομέρεια. Ο Χαρίσης ανυπομονούσε για το ταξίδι και για την μοναδική εμπειρία που θα ζούσε. Η ευχή του φυσικά αφορούσε την μεγαλύτερή του αγάπη, το ποδόσφαιρο, και πιο συγκεκριμένα την λατρεμένη του ομάδα FC Barcelona. Πιο φανατικός φίλαθλος από εκείνον δεν υπάρχει! Ήθελε πολύ να δει αγώνα με την ομάδα του.

Επιτέλους, μετά από αναμονή ενάμιση χρόνου, η ημέρα του ταξιδιού έφτασε. Ο Χαρίσης ήταν ανυπόμονος. Το ταξίδι της ευχής ξεκίνησε με τον Χαρίση να επισκέπτεται το θρυλικό αυτό γήπεδο της Barcelona, Camp Nou, και με ξενάγηση  στο μουσείο. Μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο νιώσαμε δέος. Είναι ασύλληπτο να βλέπεις από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα γήπεδα του κόσμου, ενώ στο μουσείο η αίθουσα με τα τρόπαια και την ιστορία της ομάδας μας ενθουσίασε όλους.

Η επόμενη ημέρα ήταν αυτή που περίμενε τόσο καιρό με λαχτάρα. Η μέρα που θα έβλεπε αγώνα της αγαπημένης του ομάδας. Ήταν η ημέρα που θα ζούσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία και θα παρακολουθούσε αγώνα Champions League μεταξύ FC Barcelona vs Bayern Munich. Μαζί με την μπλούζα και την σημαία της ομάδας καθώς και τα δώρα του με το σήμα της Barca που του χάρισαν, ζητοκραύγαζε στις κερκίδες του Camp Nou και θαύμαζε από μικρή απόσταση τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές. Το κλίμα μέσα στο γήπεδο από τους φιλάθλους της ομάδας θα μας μείνει αξέχαστο.

Όμως ο Χαρίσης και τις τρεις ημέρες του ταξιδιού δεν σταμάτησε να περπατάει προσπαθώντας να γνωρίσει όσα περισσότερα μέρη και αξιοθέατα μπορούσε καθώς η πόλη είναι ένα ολόκληρο μουσείο. Γνώρισε και διέσχισε την περίφημη λεωφόρο Las Ramblas, επισκέφτηκε το περίφημο ενυδρείο LAQUARIUM DE BARCELONA ένα ενυδρείο με πολλά είδη ψαριών και καρχαριών. Εντύπωση μας  προκάλεσε ο κυλιόμενος διάδρομος μέσε στο τούνελ του ενυδρείου καθώς οι καρχαρίες κολυμπούσαν πάνω από το κεφάλι μας. Τέλος, επισκεφτήκαμε το ζωολογικό κήπο όπου είναι ένας κήπος με πολλά σπάνια είδη ζώων και εξωτικών πουλιών.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη περιγραφή του ταξιδιού μας θα θέλαμε εγώ και ο Χαρίσης να σας ευχαριστήσουμε για την εκπλήρωση της ευχής του, για τον τέλειο σχεδιασμό της από την αρχή μέχρι το τέλος, για το ότι ήσασταν δίπλα μας όλον αυτόν τον καιρό μέχρι να εκπληρωθεί η ευχή του. Ίσως ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά στο έργο που προσφέρετε.

Με εκτίμηση,

Η οικογένεια του Χαρίση

 θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Uniglobe Hellas, MyIkona, Craftbox, Ραδιοταξί «ΚΟΣΜΟΣ»

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!