Μια πολύ ιδιαίτερη ευχή κατέφθασε μια μέρα στον νεραιδόκοσμο, που ενθουσίασε νεράιδες και ξωτικά. Ο Χρήστος μας από πολύ μικρός είχε ανακαλύψει την αγάπη του για την ελληνική παράδοση. Τον συγκινούσε η παραδοσιακή μουσική και ήθελε να μπορεί και εκείνος να παίζει. Ευχήθηκε λοιπόν στις νεράιδες να αποκτήσει ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό όργανο, που είναι θα λέγαμε ορόσημο αυτής της μουσικής. Ευχήθηκε να αποκτήσει ένα κλαρίνο. 

Δεν θα ήταν τόσο απλή, όμως, η ευχή του. Οι νεράιδες ήθελαν να τον κρατήσουν σε αγωνία. Η μαγική αυτή ευχή ξεκίνησε με το αγαπημένο σπορ του Χρήστου που δεν είναι άλλο από τα αυτοκίνητα! Για μια κόντρα στα καρτ κατευθύνθηκαν, για να οδηγήσει ο Χρήστος μας αυτό τα υπέροχα αγωνιστικά αυτοκίνητα και να κοντραριστεί με τον φίλο του, τον μπαμπά του και τις νεράιδες φυσικά.

Ο νεαρός μας ενθουσιάστηκε με το που είδε την πίστα. Τον κυρίευσε η ανυπομονησία να οδηγήσει και τίποτα άλλο δεν μπορούσε πλέον να του τραβήξει την προσοχή. Ούτε καν το πρώτο δωράκι ή το δεύτερο ή το τρίτο που ανακάλυπτε στη διαδρομή για να επιβιβαστεί στο καρτ. Χωρίς να τα ανοίξει, τα παρέδωσε στη μητέρα του. Θα ερχόταν η ώρα για τα δώρα. Τώρα ο νεαρός μας είχε άλλο στόχο. Ο αυτοκινητόδρομος του είχε κλέψει την καρδιά!

Εννοείται πως τα πήγε περίφημα κι έτρεχε πιο γρήγορα από όλους! Χορτασμένος μετά από την διαδρομή, άνοιξε όλο χαρά τα δωράκια. Κι άρχισε μέσω του παιχνιδιού «κρύο-ζέστη» να ψάχνει μέσα στις ρόδες που υπήρχαν στον αυτοκινητόδρομο για τα επιπλέον δωράκια!

Αφού τα βρήκε όλα (ή σχεδόν όλα), άρχισε να τα ανοίγει με λαχτάρα. Πολλές εκπλήξεις τον περίμεναν. Κι ένα εξαιρετικό ρολόι smart watch τον έκανε να χαμογελάσει. Κάποια στιγμή έπεσε πάνω σε ένα tablet που, όπως του είχαν πει τα πονηρά ξωτικά, πριν το ανοίξει, ήταν το μεγάλο δώρο! Ο Χρήστος, φυσικά, δεν ενθουσιάστηκε τόσο, γιατί η ευχή του ήταν άλλη…και το tablet ήταν το τελευταίο δώρο που άνοιγε.

«Αχ θα τις μαλώσω τις νεράιδες που άκουσαν λάθος», ψιθύρισε το ξωτικό.  Ο Χρήστος, όμως, δεν πτοήθηκε και απάντησε με σιγουριά πως σίγουρα κατάλαβαν σωστά οι νεράιδες και κάπου αλλού κρύβεται το κλαρίνο! Αφού επιδόθηκε σε έναν ακόμα αγωνιστικό γύρο, αυτή τη φορά συμμετείχαν και τα ξωτικά. Ο Χρήστος, όμως, όντας πιο γρήγορος από όλους κατάφερε να κερδίσει ξανά!

Αυτή τη φορά άρχισε πάλι να ψάχνει τις ρόδες κι έπεσε πάνω στο μεγάλο δώρο! Το άνοιξε και είδε το αγαπημένο του κλαρίνο. Με τη βοήθεια της οικογενειακής τους φίλης, που είναι μουσικός, το συναρμολόγησε για να το δοκιμάσει! Το όμορφο ταξίδι συνεχίστηκε με φαγητό σε μια πολύ ωραία ταβέρνα. Η μέρα έκλεισε με πολλή μουσική, που σίγουρα ο νεαρός μας πλέον θα απολαμβάνει καθημερινά.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Βάσια Μπόγρη, Άντζελα Λιβγιέρη

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ “ΚΟΣΜΟΣ” Σ.Π.Ε., George’s Steak House, Speedforce, – Worthy Lands & e-Services

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!