Η αγάπη του Α. για τη φωτογραφία γίνεται ολοφάνερη τη στιγμή που τον γνωρίζει κανείς. Αυτοδίδακτος, με μεγάλη αφοσίωση σ’ αυτό που του αρέσει, έχει ψάξει και έχει μάθει πολλά. Έχει, μάλιστα, δικό του λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στον οποίο κάνει συχνές αναρτήσεις με τις δικές του φωτογραφίες. Τι άλλο θα μπορούσε να ευχηθεί, επομένως, εκτός από μία καλή φωτογραφική μηχανή, κάτι που ο ίδιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει;

Όταν όμως οι νεράιδες έμαθαν ότι πρόκειται για έναν ψηλό έφηβο, που αγαπάει πολύ και το μπάσκετ, αποφάσισαν ότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος να συνδυάσουν τις δύο αγάπες του. Οι δυσκολίες, λόγω πανδημίας, δε στάθηκαν ικανές να μας σταματήσουν! Λίγα εμπόδια παρουσιάστηκαν μόνο, τα οποία γρήγορα ξεπεράστηκαν, κι έτσι ο Α. με τη συνοδεία του πατέρα του και του αδερφού του, κλήθηκαν να παρακολουθήσουν στο γήπεδο την αγαπημένη του ομάδα, σε φιλικό αγώνα. Κεκλεισμένων των θυρών, φυσικά,, είχε την τύχη να απολαύσει – πριβέ – έναν όμορφο αγώνα μπάσκετ!

Η χαρά του μεγάλη, αλλά ακόμα δεν είχε ιδέα γι’ αυτό που τον περίμενε! Όταν έφτασε η ώρα του ημιχρόνου, ο Α. είδε με μεγάλη του έκπληξη να τον πλησιάζουν κάποιοι παίκτες της ομάδας του και να του παραδίδουν την καινούρια του φωτογραφική μηχανή! Είχε μείνει άφωνος, όπως και οι δικοί του άνθρωποι, που επίσης δεν ήξεραν τίποτα. Εννοείται πως  η μηχανή συνοδευόταν από όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σε έναν επαγγελματία φωτογράφο!

Η χαρά του ανείπωτη και η συγκίνηση του πατέρα δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. Όταν επέστρεψαν σπίτι, διηγήθηκαν με ζωηρές λεπτομέρειες και ενθουσιασμό τα τεκταινόμενα στην υπόλοιπη οικογένεια, που δυστυχώς δεν επιτρεπόταν να παρευρεθεί, λόγω περιορισμού ατόμων στις κερκίδες.

Αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει εκεί…

Την επόμενη μέρα, ένα ξωτικό χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του Α., φορτωμένο με πολλά πακέτα! Δεν ήταν δυνατό να μη γιορτάζαμε την εκπλήρωση της ευχής του με όλη την οικογένεια! Είχαμε τα πάντα: δώρα για όλα τα παιδιά, μπαλόνια και γλυκά, αλλά και ένα υπέροχο μεξικάνικο γεύμα. Όπως μας είχε εκμυστηρευτεί, ήθελε πολύ να δοκιμάσει τη μεξικάνικη κουζίνα και ποια καλύτερη ευκαιρία! Και, ναι, του άρεσε! Ο Α. είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ξωτικό μας, που είναι και εκείνο φωτογράφος, σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας και την καινούργια του μηχανή.

Με μεγάλη μας χαρά τον ακούσαμε να  λέει ότι μόλις ενηλικιωθεί θα γίνει εθελοντής μας, ενώ οι γονείς μάς διαβεβαίωσαν πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν το έργο μας. Είμαστε ήσυχοι, λοιπόν, ότι ο Α. έζησε μία μοναδική εμπειρία, γέμισε χαρά, φως και αισιοδοξία, τα οποία θα μεταδώσει με τη σειρά του μέσα από τις φωτογραφίες και το έργο του.

Σου ευχόμαστε πολλά clicks και πολλά ενσταντανέ!

θερμά την Technomar Shipping για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Χάρης Πατούνης, Γιώργος Καραγάνης

τους χορηγούς σε είδος: FujiFilm Ελλάς, bwin, PANCHO Cantina Y Coctelería Mexicana, Fresh Patisserie, Like Balloons, MyIkona

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!