Ακόμη και χωρίς λόγια, είναι τόσο ουσιαστικά αυτά που μπορεί να σου «δείξει» ένα παιδί, και κυρίως αυτά που μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς. Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να μιλήσει λόγω της εγκεφαλικής παράλυσης. Δεν μπορεί να εκφραστεί με το λόγο, μα σου μιλάει με τα μάτια αυτά τα πανέμορφα, εκφραστικά ματάκια, που σε κοιτάνε διερευνητικά.  Την ημέρα της ευχής του, καθρέφτιζαν την έκπληξή του και τη χαρά του, που βρισκόμασταν εκεί, που παίζαμε μαζί του!

Η μανούλα του, με το χαμόγελο στα χείλη, ακούραστο στήριγμα και φύλακας άγγελός του. Πάντα δίπλα του, μεταμορφώθηκε σε καλή νεράιδα για να μας βοηθήσει να νιώσουμε ποια ήταν η μεγαλύτερη του επιθυμία. Αισθάνθηκε, ότι αυτό που θα μας ζητούσε ο Βαγγέλης αν μπορούσε, θα ήταν να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να σηκώνεται για λίγες ώρες από τον καναπέ, όπου περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, και να απολαμβάνει τα γεύματα του και τις λιχουδιές που του αρέσουν, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για εκείνον, αμαξίδιο φαγητού!

Κάποιες ευχές ξεχωρίζουν και είναι ανεκτίμητης αξίας, αφού έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά την καθημερινότητα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του παιδιού. Έτσι, οι νεράιδες του Κάνε-Μια-Ευχή έσπευσαν να κάνουν το όνειρό του πραγματικότητα! Η βοήθεια της μαμάς του ήταν και πάλι καθοριστική! Μας βοήθησε στο συντονισμό, κινητοποίησε φίλους και γνωστούς και έκανε κυριολεκτικά την όμορφη Πρέβεζα, την αγαπημένη τους πόλη, να ζήσει στους ρυθμούς της ευχής του Βαγγέλη!

Έτσι έφτασε το υπέροχο Σάββατο, που θα γινόταν η εκπλήρωση και όλοι, μικροί-μεγάλοι, μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν και να μοιραστούν τη χαρά του Βαγγέλη! Όλα ήταν φροντισμένα στην εντέλεια και δεν έλειπε τίποτα! Ένας υπέροχος χώρος φιλοξένησε το πάρτι, όμορφος στολισμός με έντονα χρώματα που αγαπάει ο Βαγγέλης, δυνατή μουσική που του αρέσει και τον ξεσηκώνει, πλούσιο φαγητό, γευστικότατη τούρτα, γλυκά και  ανιματέρ για να απασχολήσει τους φίλους του, μα πάνω από όλα θετική διάθεση, δυνατά γέλια, μεγάλη χαρά και ακόμα περισσότερη αγάπη!

Κι εκείνος, ο πρωταγωνιστής της γιορτής, πανέμορφος και τόσο μα τόσο ευτυχισμένος! Έδειχνε να απολαμβάνει το κάθε λεπτό, παρακολουθούσε τα πάντα, τα  μάτια του όμως έλαμψαν από έκπληξη και ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση όταν είδε το αμαξίδιο του. Ναι, δεν μπορούσε να εκφραστεί με λόγια, όμως όλα όσα ήθελε να μας πει, όλα τα συναισθήματα, η χαρά και η ικανοποίηση του, ήταν ζωγραφισμένα στο πρόσωπό του!

Και μας το έδειξε έμπρακτα, όπως μόνο εκείνος ξέρει να εκφράζεται: γέρνοντας προς το μέρος των εθελοντών μας και χαδεύοντας τα μαλλιά τους. Αυτή η απλή – φαινομενικά –  κίνηση, μαζί με τα φιλάκια που τους έστειλε την πρώτη φορά που τους γνώρισε, είναι τα πιο πολύτιμα δώρα. Αυτά που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στην καρδιές του Βασίλη και του Μιχάλη, των εθελοντών που είχαν την τιμή και την ευλογία να γνωρίσουν τον Βαγγέλη και την υπέροχη οικογένειά του.

🙏 ευχαριστούμε θερμά την κα Β. Κανελλοπούλου για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Μιχάλης Σκυριανός , Βασίλης Ντάσης

τους χορηγούς σε είδος: Preveza city  hotel , Diem espresso bar , Χάρτινο βιβλιοπωλείο , Φίλιππας ταβέρνα , Αλκιβιάδης Γιωτόπουλος , Avis

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)