Η μικρή Γιαμούρ είναι ένα γλυκό πλάσμα που χαμογελά συνέχεια. Η ασθένειά της, καθώς και η προσπάθεια των γιατρών για ίαση, έχει επηρεάσει την ομιλία και την κίνησή της. Όμως τίποτα δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει τη μικρή μας νεράιδα στην αποτύπωση της πιο βαθιάς της επιθυμίας.

Η εκπλήρωση της ευχής, αποτέλεσε μια πρόκληση για τον Οργανισμό. Όταν αντικρίσαμε το χώρο που έπρεπε να μεταμορφωθεί σε καταφύγιο της Barbie, μας γεννήθηκε μια αμφιβολία για το αν θα τα καταφέρουμε. Ξέρετε και εμείς καμιά φορά, έχουμε τις δεύτερες αυτές σκέψεις που μας κάνουν να λυγίζουμε λιγάκι. Άλλωστε είμαστε καθημερινοί άνθρωποι. Γνωρίζαμε ότι το εγχείρημα ήταν δύσκολο, τα έξοδα για την μεταμόρφωση του χώρου πολλά και οι μάστορες δυσεύρετοι! Μα το πείσμα μας και η αγάπη μας για αυτό το γλυκό πλασματάκι που έχει τόσο ταλαιπωρηθεί, δεν μας άφηνε το περιθώριο σκέψεων και αμφιβολιών…

Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, ως από μηχανής θεός εμφανίζεται και μια λύση. Έτσι, το πρώτο μας εμπόδιο ήταν το δυσβάσταχτο κόστος για την δομική ανακαίνιση του δωματίου. Το συμβούλιο των νεράιδων αποφάσισε ότι πάση θυσία έπρεπε να βρεθεί λύση. Και τότε πέρασε το κατώφλι του «σπιτιού» μας, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, μια καλή νεράιδα του οργανισμού που πολύ μας αγαπά! «Θα καλύψω εγώ την εκπλήρωση της ευχής», μας είπε και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Χαρούμενες και ανακουφισμένες ξεκινήσαμε τις ετοιμασίες. Δεύτερο εμπόδιο για την εκπλήρωση της ευχής αποτέλεσαν οι τεχνικές εργασίες. Η κατάσταση του χώρου ήταν άσχημη και το γνωρίζαμε από την αρχή. Χρειάστηκαν πολλές προσφορές και συζητήσεις, τεχνικές λεπτομέρειες που μόνο η νεράιδα αρχιτέκτονας καταλαβαίνει, ακυρώσεις συνεργείων και εκ νέου προσφορές, άπειρα τηλεφωνήματα και email. Δεν μας σταματούσε τίποτα. Το χαμόγελο της Γιαμούρ ήταν καρφωμένο στο μυαλό μας. Μετά από πολλές εβδομάδες, οι εργασίες ξεκίνησαν, πολλοί επαγγελματίες συνεργάστηκαν επί πολλές ώρες και έπειτα από χρονοβόρες παρεμβάσεις, η μεταμόρφωση του δωματίου επετεύχθη! Και η ώρα πλησίαζε μετά από μήνες δουλειάς.

Ένα γκρίζο πρωινό, 4 νεράιδες και ένα ξωτικό, βρέθηκαν στο παραθαλάσσιο προάστιο, όπου βρίσκεται το σπίτι της Γιαμούρ. Ανάμεσά τους και η καλή της νεράιδα, η Ντορέττα, που με όρεξη και κέφι, άρχισε να στριφογυρνά μέσα στο δωμάτιο της μικρής και να κάνει κάθε λογής δουλειά: έστρωσε το κρεβάτι, βοήθησε την νεράιδα αρχιτέκτονα με τα αυτοκόλλητα τοίχου, καθάρισε ότι ήταν απαραίτητο, βοήθησε στη διακόσμηση και πολλά ακόμη. Ήταν τόσο ενθουσιασμένη που θα την έβλεπε, που αισθανόταν ότι θα σπάσει η καρδιά της! Η υπέροχη ενέργειά της γέμισε τον χώρο και τον ετοίμασε για την είσοδο της Γιαμούρ!

Και η πόρτα του δωματίου άνοιξε και η μικρή μας αντίκρισε με έκπληξη και θαυμασμό τον καινούριο κόσμο που ανοιγόταν μπροστά της, το καινούριο δωμάτιο που θα έδινε χρώμα και χαρά στην καθημερινότητα της. Ένα όμορφο διάπλατο χαμόγελο σκιαγραφήθηκε στο πρόσωπό της και δε σβήστηκε στιγμή, ήταν εκεί και δήλωνε κάθε λεπτό την ευτυχία της. Τα λόγια ήταν περιττά, έτσι η ελάχιστη ομιλητικότητά της δεν μας εμπόδισε να καταλάβουμε τον ενθουσιασμό της. Σε όλη τη διάρκεια της ευχής δε θέλησε να μετακινηθεί από το καινούριο κρεβάτι της, ενώ ταυτόχρονα άνοιγε τα δώρα της με ανυπομονησία. Το μεγάλο αυτοκόλλητο της Barbie που διακοσμούσε τον τοίχο της, οι κούκλες και τα μικρά δωράκια ήταν μερικά από τα αντικείμενα που κέντρισαν το ενδιαφέρον της Γιαμούρ. Επικοινωνούσε μαζί μας γνέφοντας με το κεφαλάκι της και χαμογελώντας συνεχώς. Η μητέρα της, άγρυπνος φρουρός και προστάτης, δεν την άφησε από την αγκαλιά της και με τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας, μας εξηγούσε όσα εμείς δεν καταλαβαίναμε.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα που γέμισε δύναμη και αισιοδοξία όλη την οικογένεια και τη βοήθησε να απομακρυνθεί, έστω και στιγμιαία,  από τις άσχημες σκέψεις που προκαλούν οι πολύ δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν. Οι γονείς της, βλέποντας τη χαρά της μικρής τους, δε σταμάτησαν στιγμή να εκδηλώνουν το θαυμασμό και την ευχαρίστησή τους για το όμορφο αποτέλεσμα που αντίκριζαν, αλλά και για το γεγονός ότι η κόρη τους μετά από όλες τις δυσκολίες με τις οποίες είχε έρθει αντιμέτωπη χαμογελούσε ξανά. Ήταν μια ημέρα πλήρης, η οικογένεια και οι συγγενείς που συγκεντρώθηκαν ευχαριστήθηκαν τα «αποκαλυπτήρια» του νέου δωματίου της Γιαμούρ. Μα πάνω από όλα η ίδια η Γιαμούρ ένιωσε και πάλι παιδί και κράτησε σαν φυλαχτό τη μαγική νεραιδόσκονη που της χάρισαν οι νεράιδες της για να την προσέχει.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την ψυχή μας, την καλή νεράιδα της Γιαμούρ, Ντορέττα Παπαδημητρίου, που παρέμεινε ενεργά, αλλά διακριτικά στο πλευρό των εθελοντών, τόσο κατά τις ετοιμασίες, όσο και κατά την διάρκεια της εκπλήρωσης. Το ζεστό της βλέμμα για τη Γιαμούρ, αποτύπωνε τα συναισθήματα θαυμασμού για το μοναδικό αυτό πλάσμα και την αγάπη της!

🙏 αυτή η ευχή δεν θα είχε εκπληρωθεί χωρίς την πολύτιμη δωρεά της εθελόντριας και δωρήτριας, Ντορέττας Παπαδημητρίου

 

τους εθελοντές μας: Λένια Αντωνιάδη , Μαρίνα- Αστάρτη Αναγνωστοπούλου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Χρυσούλα Σπανού

τους χορηγούς σε είδος: Nef – Nef , Ravenna , Decostar , e- food , Unique Linen , Elite Strom, Daily deli , Vitex , ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΑΛΟΥΜΙΝΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ & ΠΕΡΙΞ.

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)