«Καταφέρατε να κάνετε το όνειρο του παιδιού μου πραγματικότητα στο ΕΠΑΚΡΟ! Μας μεταδώσατε χαρά και αισιοδοξία, θα μείνετε για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη μας!», μας είπε η μαμά του Ηλία.

 Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή!

Από μικρός, ο 17χρονος πλέον Ηλίας είχε ένα τεράστιο πάθος, τη γυμναστική! Απ’ όταν θυμάται τον εαυτό του, αθλούνταν καθημερινά. Το όνειρό του;  Φυσικά να περάσει στη γυμναστική ακαδημία σε έναν χρόνο, όταν θα είναι υποψήφιος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ευχή του; Να αποκτήσει το δικό του σετ οργάνων γυμναστικής. Στον δικό του χώρο! Να φτιάξει το δικό του, προσωπικό γυμναστήριο! Δυστυχώς τώρα, λόγω της ασθένειάς του και της κατάστασης με την πανδημία, δεν έχει τη δυνατότητα να βγαίνει από το σπίτι και να γυμνάζεται όπως θα ήθελε. Οι προτιμήσεις του στο ποια ακριβώς όργανα επιθυμούσε ήταν πολύ συγκεκριμένες, Εμείς λοιπόν, με τη σειρά μας, πιάσαμε αμέσως δουλειά. Από την αρχή σκεφτήκαμε κάτι: γιατί μόνο ένα σετ γυμναστικής, και όχι ολόκληρο δωμάτιο; Αυτό λοιπόν θα κάναμε! Θα πιάναμε εξαπίνης τον Ηλία και θα μεγαλώναμε την ευχαρίστησή του!

Οι νεράιδές μας από την πρώτη στιγμή δεν έχασαν δευτερόλεπτο! Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο γυμναστικής, που ακόμα και ολόκληρο γυμναστήριο θα ζήλευε εάν το έβλεπε! Η συμβολή της μητέρας του Ηλία, παρά την αρχική της επιφυλακτικότητα, ήταν πολύτιμη και οι ετοιμασίες ξεκίνησαν άμεσα. Τι θα καλύψει το πάτωμα, τι χρώμα θα χρωματιστεί ο τοίχος, τι αφίσα θα τοποθετηθεί πάνω σε αυτόν, που θα τοποθετηθούν τα όργανα και πόσα άλλα δεν συζήτησαν!

Το απόγευμα της Δευτέρας όλα – σχεδόν όλα δηλαδή – ήταν πανέτοιμα. Και λέμε «σχεδόν», γιατί χωρίς τη βοήθεια του ίδιου του Ηλία και της μαμάς του, δε θα τα είχαμε καταφέρει. Σε μια ολιγοπρόσωπη τελετή εκπλήρωσης από επιλογή της οικογένειας, σε χρόνο «ντετέ» τα όργανα γυμναστικής είχαν στηθεί, και περίμεναν υπομονετικά τον Ηλία να τα χρησιμοποιήσει!

Φυσικά, ο Ηλίας δεν έχασε ούτε λεπτό! Αφού άκουσε προσεκτικά τις οδηγίες των ειδικών μας, άρχισε να τα δοκιμάζει ένα-ένα. Ξετρελάθηκε κανονικά! Βιαζόταν, μάλιστα, να φύγουμε κι εμείς, ώστε να τα απολαύσει με την ησυχία του. Δεν τον αδικούμε φυσικά! Δε το έκανε επειδή δε μας ήθελε, αλλά ήταν τόσο μεγάλη η χαρά που έκαιγε μέσα του για τα νέα του όργανα, που δεν ήθελε κανέναν να τον εμποδίσει! Ευτυχώς καταφέραμε να τον πείσουμε να ποζάρει στη φωτογραφική μηχανή όσο γυμναζόταν! Δε θα γινόταν να μην απαθανατίζαμε έστω και λίγες στιγμές από αυτή τη γεμάτη συγκίνηση μέρα.

Πλησιάζοντας στα τέλη της ευχής, φωτογραφήθηκε με την λατρεμένη μαμά του στο σαλόνι, όπου άνοιξε τα δώρα του και απόλαυσε το αγαπημένο του γαλακτομπούρεκο! Την επόμενη μέρα ο Ηλίας εκμυστηρεύθηκε κάποια πολύ συγκινητικά λόγια στη μαμά του, τα κύρια μέρη των οποίων ήταν το ότι με τίποτα δεν περίμενε να λάβει τόση πολλή αγάπη! Το δωμάτιο γυμναστικής έχει γίνει ο χώρος χαράς του σπιτιού του!

θερμά την skroutz.gr για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Γιώργος Καραγάνης, Kατερίνα Τσολάκη

τους χορηγούς σε είδος: Skroutz, Seven Hellas, Jysk, Sticky, Vitex, Domino’s Pizza, KAYKAΣ, Μyikona, Γιώργος Καραγάνης

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!