Κάποιος, κάποτε είπε πως «η ζωή θέλει παραμύθι για να είναι αληθινή». Έτσι και η μικρή μας Μαρία Μυρτώ είχε φτιάξει το δικό της παραμύθι για να μπορεί να αποδρά μέσα σε αυτό. Το παραμύθι της είχε πολλές νεράιδες και ξωτικά, ζωάκια και πολλές πεταλούδες. Όλα αυτά ζούσαν σε ένα δάσος που δεν μπορούσε εύκολα το ανθρώπινο μάτι να τα δει. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο ήθελε και εκείνη να ζει, της άρεσε εκεί, περνούσε όμορφα και πάντα χαμογελούσε. Αυτό το χαμόγελο θελήσαμε και εμείς να διατηρήσουμε – όχι μόνο στον παραμυθένιο κόσμο της, αλλά και στον πραγματικό. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να αποτυπώσουμε όσο πιο καλά μπορούσαμε αυτό το ονειρικά πλασμένο περιβάλλον που είχε δημιουργήσει και να το μεταφέρουμε στο δωμάτιό της, για να νιώθει πιο κοντά σε αυτό που έχει φανταστεί.

Αν και 4 ετών, είχε άποψη για τα πάντα και ήξερε ακριβώς τι ήθελε να έχει το δωμάτιό της. Ονειρευόταν μέχρι ένα κρεβάτι με τσουλήθρα που να καταλήγει σε μια παιχνιδιάρικη μπαλοπισίνα! Η Μαρία περίμενε με ανυπομονησία τις νεράιδες και ζήτησε με το μαγικό τους ραβδί να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο που θα της χαρίσει ατελείωτο παιχνίδι.

Ήταν ένα πολύ απαιτητικό δωμάτιο με πολλές ιδιαιτερότητες, όμως το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους. Η μικρή μας μπήκε στο δωμάτιο και δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της. Γιατί να το κάνει άλλωστε;! Είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα και κοιτούσε γύρω της χωρίς να πιστεύει στα μάτια της. Ευθύς αμέσως έτρεξε να ανέβει στο νέο της κρεβάτι όπου και γλίστρησε από την τσουλήθρα της κατευθείαν μέσα στην μπαλοπισίνα που τόσο λαχταρούσε! Όλοι την έβλεπαν να χαίρεται και χαιρόντουσαν και εκείνοι. Επί 20 λεπτά ασταμάτητα ανεβοκατέβαινε στο κρεβάτι και στην τσουλήθρα. Δεν χόρταινε να το κάνει. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως οι νεράιδες, τα ξωτικά, οι πεταλούδες και τα ζωάκια που είχε στο μυαλό της θα μπορούσαν να αποτυπωθούν και να φαίνονται τόσο αληθινά στον τοίχο της.

Ήταν μία μέρα μοναδική που σίγουρα δε θα ξεχάσει ποτέ!

τους εθελοντές μας: Αριέττα Δημητρίου, Νικολέτα Κοντογιαννίδου

τους χορηγούς σε είδος: Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, The Walt Disney Company Greece, Hello Baby, Elite Strom, Vitex, Sticky, IKEA, Θανάσης Κασομούλης, Royal Carpets, Home Recipe, Passarella, Everything in Art, MyIkona, Woodwell, Pennie

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!