Ο εκκωφαντικός θόρυβος από τα μαχητικά αεροσκάφη δεν πτόησε τον Μιχαήλ. Αντιθέτως, τον ενθουσίασε! Βλέπετε, ο Μιχαήλ, ονειρεύεται να γίνει πιλότος, επομένως η ευχή του δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από το να ζήσει μία εμπειρία με μαχητικά αεροσκάφη. Η ανυπομονησία του ήταν τόσο μεγάλη, που δεν κοιμήθηκε το βράδυ πριν από τη μεγάλη μέρα!

Η οικογένεια έφτασε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Αράξου, στην 116 Πτέρυγα Μάχης, όπου τους συνάντησε η νεράιδα και όλοι μαζί φόρεσαν τα ειδικά καρτελάκια. Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινούσε για τον Μιχαήλ.

Πρώτα τους οδήγησαν στον Διοικητή, ο οποίος τους υποδέχτηκε με πολλή χαρά. Συζητώντας, του είπε ότι προκειμένου να προχωρήσουν με την ξενάγηση, θα έπρεπε και ο ίδιος να γίνει πιλότος, όπως είναι αυτοί. Του έδωσε τη στολή του, την αυθεντική στολή του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας, και τα μάτια του Μιχαήλ έλαμψαν! Τη φόρεσε αμέσως και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στον χώρο, όπου γίνεται το καθημερινό πρωινό briefing των πιλότων. Όλοι τον υποδέχτηκαν με πολλή θέρμη. Καθισμένος στην πρώτη σειρά, παρακολούθησε αρχικά τον μετεωρολόγο της Πτέρυγας, που τους έκανε ενημέρωση σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν και στη συνέχεια το σχέδιο πτήσης της ημέρας, για τα αεροπλάνα που θα πετούσαν εκείνη την ημέρα.

Μία μικρή ξενάγηση στο μουσείο και μετά οδηγήθηκαν στον χώρο όπου βρίσκονται τα αεροπλάνα και συγκεκριμένα αυτά που επρόκειτο να απογειωθούν. Πετούσε στα σύννεφα! Είδε από κοντά όλη τη διαδικασία προετοιμασίας των πιλότων και των αεροπλάνων, πριν την πτήση, και όταν όλα ήταν έτοιμα, οδηγήθηκαν στο σημείο από όπου θα μπορούσαν να δούνε την απογείωση των αεροπλάνων.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν έντονες! Η γη έτρεμε, ο θόρυβος εκκωφαντικός και η αδρεναλίνη στα ύψη. Το βλέμμα του Μιχαήλ μαρτυρούσε ότι αισθανόταν σαν να ήταν ο ίδιος εκεί ψηλά, μέσα στα αεροσκάφη. Και μπήκε και ο ίδιος! Τον έβαλαν σε ένα F16 και του έδωσαν το αυθεντικό κράνος που φοράνε οι πιλότοι. Κάθισε κανονικά στη θέση του πιλότου, του εξήγησαν τα πάντα σχετικά με το πιλοτήριο και τις λειτουργίες του. Τελικά, όταν έκλεισε το κουβούκλιο του αεροπλάνου ήταν πλέον κι επίσημα ο πιλότος του F16!

Όταν ήρθε η ώρα να προσγειωθούν τα αεροπλάνα, που είχε δει να απογειώνονται νωρίτερα, οι πιλότοι έκαναν κόλπα για τον Μιχαήλ! Όλο και πλησίαζαν το έδαφος και πριν προσγειωθούν, σηκώνονταν και πάλι. Αυτό έγινε αρκετές φορές, μέχρι τελικά όντως να προσγειωθούν.

Ο Μιχαήλ μπήκε και στον εξομοιωτή πτήσεων, όπου έκανε εξομοίωση πτήσης εκεί όπου εκπαιδεύονται οι πιλότοι. Και, βεβαίως, το ταξίδι της ευχής του ολοκληρώθηκε με γεύμα στη Λέσχη, παρέα με όλους τους πιλότους. Οι πιλότοι τού είχαν ετοιμάσει και δώρα. Αποκαλώντας τον «Τίγρη», το όνομα της Μοίρας, του έδωσαν το δώρου και του υπενθύμισαν πως «Once a tiger, always a tiger!». Ο Μιχαήλ έζησε μια εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις αναμνήσεις του!

θερμά την Novibet για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Ήβη Πολυχρονιάδου, Μαρία Τσική

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), Ομοσπονδία Τοξοβολίας, Astir Patras Hotel, TGI Friday’s, Passarella

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!