Πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας η Μ., μια 13χρονη έφηβη που μένει στην επαρχία. Είχαμε τη χαρά να τη συναντήσουμε πρώτη φορά στον ξενώνα όπου φιλοξενείται, όσο καιρό βρίσκεται στην Αθήνα για τις θεραπείες της.

Θυμάμαι ένα συνεσταλμένο, μα πολύ γλυκό πλάσμα. Της έλειπε πολύ ο τόπος της, μα ακόμα περισσότερο νοσταλγούσε την παρέα της. Απαριθμούσε ένα – ένα τα ενδιαφέροντά της, τα οποία δεν ήταν λίγα! Θα μπορούσε να έχει ευχηθεί οτιδήποτε: να αποκτήσει ένα σκυλάκι, να ταξιδέψει σε μια χώρα του εξωτερικού για να γνωρίσει μια νέα κουλτούρα. Θα μπορούσε η ευχή της να αφορά στον αθλητισμό που τόσο αγαπά…

Έχει τόσα όνειρα να πραγματοποιήσει κι όμως επέλεξε το πιο δυνατό για εκείνη. Αυτό, που εκείνη τη στιγμή, θα κάλυπτε τη μεγαλύτερη ανάγκη της. Ευχήθηκε να αποκτήσει ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας. Επέλεξε ένα μοντέλο που της άρεσε πολύ, ωστόσο ο κυριότερος λόγος, ήταν μόνο ένας. Ένιωθε τόσο μόνη της στην Αθήνα, της έλειπαν οι φίλοι της, ήθελε τόσο πολύ να βρεθεί με οποιονδήποτε τρόπο ξανά μαζί τους. Η ιδέα των βιντεοκλήσεων μαζί τους, είχε ξεκινήσει να μετατρέπεται σε  όνειρο για εκείνη. Το ιδανικό για τη Μ., θα ήταν να ζήσει την εκπλήρωση της ευχής της μαζί με τους αγαπημένους της φίλους. Και φυσικά, οι νεράιδες έχουν τη δύναμη να πραγματοποιήσουν κάθε βαθιά επιθυμία που υπάρχει σε γενναίες, παιδικές καρδιές.

Η εκπλήρωση ήταν μια σπουδαία αποκάλυψη για εμάς: ενός κομματιού της ψυχής της Μ. Εφόσον είχε ολοκληρώσει τις δύσκολες θεραπείες της, είχε επιστρέψει στην πόλη της. Χρειάστηκε να περιμένει λίγο για την ευχή που θα γινόταν πραγματικότητα, όμως αυτή η μέρα άξιζε την αναμονή όλων μας. Μια μέρα που η παρέα θα ενωνόταν και πάλι, για χάρη της! Μόλις άνοιξε η πόρτα του mini bus ξεχύθηκε από μέσα ένα τσούρμο εφήβων. Γέλια, πειράγματα και φωνές ήχησαν σαν την πιο υπέροχη και ξέγνοιαστη μελωδία μεταξύ των μονότονων ήχων του κέντρου. Το ελάχιστο ίχνος αμηχανίας εξαφανίστηκε και η πρώτη συνάντηση των νεραϊδοξωτικών με την Μ. στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Κάθε συστολή της μικρής έσβηνε με την παρέμβαση των αγαπημένων της φίλων που διακωμωδούσαν τα πάντα!

Ένα βαν που θύμιζε πούλμαν σχολικό, τους είχε μεταφέρει από το σπίτι της στο κέντρο της πόλης για να ξεκινήσει η δική τους εκδρομή.
Πρώτη στάση: το escape room το οποίο επέτρεπε την είσοδο μόνο στα παιδιά. Άλλωστε τα πάντα είχαν επιμεληθεί μόνο για τα παιδιά εκείνη την ημέρα. Μέσα στο δωμάτιο απόδρασης έλυσαν γρίφους με το δικό τους μοναδικό και ευφάνταστο τρόπο και κατάφεραν να βρουν την έξοδο, εκτελώντας με επιτυχία τη δική τους απόδραση.

Δεύτερος προορισμός ο κινηματογράφος! Όλοι στο χώρο είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα περιμένοντας με αγωνία την άφιξη των παιδιών. Η παρέα φθάνοντας, μόλις είδε τον γκισέ με τα pop corn έκανε κυριολεκτικά επιδρομή. Γέμισαν τις αγκαλιές τους με εφόδια και κατευθύνθηκαν στην αίθουσα προβολής. Παρακολούθησαν μια ταινία που ευχαριστήθηκαν, μα το ικανοποιητικότερο όλων ήταν πως βρίσκονταν όλοι μαζί, ξανά. Κάθε προβληματισμός, κάθε δύσκολη ανάμνηση που «απειλούσε» να σκιάσει το όμορφο πρόσωπο της Μ. απομακρύνθηκε, μια και οι φίλοι της δεν επέτρεψαν στιγμή να ταξιδέψει το μυαλό της μακριά τους και να την απομονώσει στο δικό της κόσμο.

Παράλληλα σε ένα εστιατόριο της πόλης, κάποια νεραϊδοξωτικά προετοίμαζαν το τραπέζι και το χώρο που θα τους υποδεχόταν για φαγητό. Φούσκωσαν μπαλόνια, σκόρπισαν τα δώρα και έκρυψαν καλά το πιο το μεγάλο δώρο.

Αποχωρώντας από το κινηματογράφο, η παρέα ήθελε να περπατήσει στην πόλη. Έκαναν βόλτα έξω από το Αρχαίο θέατρο και έβγαζαν συνεχώς φωτογραφίες σε διαφορετικές πόζες και γκριμάτσες. Ώσπου έφθασαν στο εστιατόριο. Όσο περνούσε η ώρα οι φωνές και τα γέλια γίνονταν πιο έντονα και παρέσυραν τη Μ. κοντά τους. Ενώ γευμάτιζαν τη γέμιζαν με τα δώρα της. Είχε ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό της και οι φίλοι της φαίνονταν απίστευτα ευτυχισμένοι βλέποντάς την τόσο χαρούμενη!

 Όλοι ένιωθαν μια γλυκιά ανάταση με αυτό το χαμόγελο. Κάποια στιγμή τα μάτια της άνοιξαν διάπλατα στη θέα ενός καλά τυλιγμένου πακέτου. Έσκισε με μανία το χαρτί με ένα ασάλευτο χαμόγελο στα χείλη της. Μόλις αποκαλύφθηκε το κινητό έλαμψε όλο το πρόσωπό της! Ήταν απόλαυση να τη βλέπεις να το ζει τόσο έντονα! Όλη μέρα περίμενε για αυτό, και τώρα που το είχε στα χέρια της απλά δεν το άφηνε.

Το επεξεργαζόταν και μαζί με τους φίλους της φρόντιζε για όλες τις ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στη νέα συσκευή. Βέβαια για αυτό χρειάστηκε λίγη ώρα, αλλά ο χρόνος έμοιαζε να έχει σταματήσει σε εκείνη τη στιγμή. Όλοι της οι φίλοι της χαίρονταν με τη χαρά της, καθώς κάθε συνωμοσία και προσπάθεια να την κάνουν χαρούμενη λάμβανε ως ανταμοιβή ένα από τα εκθαμβωτικά χαμόγελα της Μ.

Ήταν μια υπέροχη μέρα, που χάρισε σε όλους όσοι συμμετείχαν, αναμνήσεις ανεκτίμητης αξίας! Μοιραστήκαμε κάθε είδους συναίσθημα με την αγάπη να κυριαρχεί, αφήνοντας τα υπόλοιπα να την ακολουθούν. Οι αληθινοί φίλοι είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός. Αυτό είναι το δίδαγμα αυτής της ευχής. Αυτή είναι και η τύχη και ευτυχία της Μ, ο λόγος των χαμόγελων της στα οποία ελπίζουμε να συμβάλαμε κι εμείς λιγάκι. Η δική μας τύχη ήταν που τους γνωρίσαμε και είχαμε την τιμή να γίνουμε έστω για λίγο κομμάτι της παρέας τους.

θερμά την εταιρεία Technomar Shipping Inc. για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Κώστας Νίκου, Ευαγγελία Ψημμένου, Σοφία Μακαριάδου, Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου

τους χορηγούς σε είδος: COSMOTE, Πράσσειν Άλογα, Victoria Cinemas, Mindtrap, Sketiglyka, Μyikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)