H «λιλά» πριγκίπισσά μας είναι η πρωταγωνίστρια της σημερινής ιστορίας. Θα μπορούσε εύκολα να αποτελεί τον βασικό χαρακτήρα ενός μυθιστορήματος στο οποίο πολεμάει όλους τους δράκους που εμφανίζονται στο δρόμο της εμποδίζοντάς την να φθάσει στο πολυπόθητο κάστρο της. Έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στη Ραπουνζέλ που είναι ντυμένη στα αγαπημένα της χρώματα. Είναι δραστήρια, μαχητική, πρόσχαρη, με τα μακρύτερα μαλλιά του κόσμου και μένει στην κορυφή του ψηλότερου και πιο απομονωμένου κάστρου. Δεν έχει πατήσει ποτέ της γρασίδι, δεν έχει μυρίσει τα λουλούδια, δεν έχει τρέξει στη φύση και τ’ όνειρό της είναι να αποδράσει από το μοναχικό κάστρο και να γνωρίσει την αίσθηση της ελευθερίας και της περιπέτειας. Έχουν πολλά κοινά στοιχεία οι δύο πριγκίπισσες. Οι αντιξοότητες της ζωής, τις εξόπλισαν από μικρή ηλικία με δυνάμεις που κοινοί θνητοί δε διαθέτουν. Δεν είναι καθόλου εύκολο να έχεις ένα όνειρο και να το κυνηγάς παρόλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Χρειάζεται ψυχικό σθένος να συνεχίζεις με την ίδια επιθυμία στη καρδιά και να ανακαλύπτεις δυνάμεις που δεν πίστευες ποτέ ότι διαθέτεις για να κερδίσεις μια ακόμα μάχη. Αυτή ακριβώς τη δύναμη έχει η «λιλά» πριγκίπισσα στην καρδία και η δική της ιστορία δεν είναι παραμύθι, αλλά η πραγματικότητα.

Ήταν δύσκολη η εκπλήρωση της ευχής της. Η πορεία της υγείας της ήταν απόλυτα εξαρτημένη από τις θεραπείες και την φαρμακευτική αγωγή. Όμως, ο οργανισμός της αντιδρούσε έντονα στην εκάστοτε αγωγή με αποτέλεσμα να χρειάζεται να δοκιμάζει ξανά και ξανά νέες θεραπείες. Οι δοκιμασίες ήταν πολλές και οι έντονες αντιδράσεις όσες και οι δοκιμασίες. Το μικροσκοπικό σωματάκι της υπέφερε με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά. Η πρώτη απόπειρα εκπλήρωσης της ευχής της δεν επετεύχθη. Ούτε η δεύτερη. Η πορεία των θεραπειών κυλούσε αισιόδοξα, ωστόσο με μεγάλες καθυστερήσεις. Για πολύ καιρό ό,τι προγραμματίζαμε με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών ακυρωνόταν, έως την τελευταία αναβολή μια εβδομάδα του Μαρτίου που για πρώτη φορά βιώσαμε την εμπειρία του lockdown. Τα μηνύματα αγάπης και τα δώρα στην πριγκίπισσα μας ήταν συνεχή και η μικρή ήταν βέβαιη πως δεν την είχαμε ξεχάσει. Το γνώριζε πια πως θα μπορούσαμε να οργανώσουμε την ευχή όσες φορές κι αν χρειαζόταν. Ήταν η υπόσχεση μας και θα την τηρούσαμε.

Ο τελευταίος προγραμματισμός της εκπλήρωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ένα απόγευμα στην καρδιά του καλοκαιριού. Όλα είχαν ετοιμαστεί αποκλειστικά για τη μικρή πριγκίπισσα. Ένα παραμυθένιο μέρος, ένας πανέμορφος πύργος, οι ήρωες του παραμυθιού να την υποδέχονται και να ακολουθούν ώρες παιχνιδιού. Η εμφάνιση της αγαπημένης της Ραπουνζέλ που είχε πια απελευθερωθεί από τα μάγια της κακιάς μητριάς, οι εκπλήξεις που επιφύλασσε στη «λιλά» πριγκίπισσα και το πριγκιπικό δείπνο που ακολούθησε ήταν όλα αντάξια μια αληθινής Πριγκίπισσας. Είχε ευχηθεί να αποκτήσει το κάστρο της Ραπουνζέλ και μόνο μια παραμυθένια εκπλήρωση μπορούσαμε να της χαρίσουμε. Είχε κερδίσει επάξια τον αγώνα της κι αυτό ήταν ένα μόνο μέρος της ανταμοιβής της!

Οι επ’ αορίστου αναβολές είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για εμάς, από τη στιγμή που η κατάσταση υγείας των παιδιών είναι ρευστή και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στους χρόνους και τους τρόπους εκπλήρωσης που οι συνθήκες μας επιτρέπουν. Αξίζει όμως κάθε επανειλημμένη προσπάθεια προκειμένου να επιτυγχάνουμε στις ευχές των παιδιών. Αξίζει να υπομένουμε τα πάντα για ένα τους μόνο χαμόγελο. Θα τα οργανώναμε από την αρχή όλα, όσες φορές κι αν χρειαζόταν. Γιατί είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τη «λιλά» μας πριγκίπισσα… για κάθε πριγκίπισσα και κάθε ήρωα που αγωνίζεται σκληρά και θα μας καλέσει με την ελπίδα στην καρδιά και πίστη στο όνειρό του.

θερμά την KLEEMANN για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Χαρά Μασιάκου, Ντανιέλα Μάστορα, Νεκταρία Γιαννατά, Τζοάννα Λιβέρη

τους χορηγούς σε είδος: The Walt Disney Company Greece, Πύργος Πετρέζα, Pavlos The Flower Workshop, Stylebox Premium Rentals, Studio di Capelli, To Γαϊτανάκι, Make My cake, Fantasia Events, Poofomania, Decorex, Hasbro Hellas Α.Ε., Ανέμη, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)