Όταν επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά το παιδί, διαπιστώσαμε ότι ήταν μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Ένας ντροπαλός, λιγομίλητος έφηβος, χωρίς το δικό του χώρο, ούτε καν το δικό του κρεβάτι, που κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού κάτι που επιβάρυνε τη νευρομυϊκή ασθένειά του. Εύλογα, λοιπόν, η ευχή του παιδιού ήταν να αποκτήσει το δικό του δωμάτιο και κυρίως το δικό του κρεβάτι! Εφόσον το σπίτι δεν το επέτρεπε, θα αρκούνταν στο να διαμορφώσουμε το χώρο του σαλονιού και να έχει κάπου να δέχεται και τους φίλους του. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όμως που νοίκιαζαν, τους έκανε έξωση για ιδιοκατοίκηση. Αυτό του βγήκε σε καλό, γιατί στο καινούργιο σπίτι που μετακόμισαν θα είχε το εντελώς δικό του δωμάτιο! Το παιδί δεν είχε κανένα σχέδιο στο μυαλό του, κανένα θέμα που θα ήθελε… τα μόνα που μας ζήτησε ήταν μία τηλεόραση και ένα χώρο για να περνάει χρόνο μαζί με τους φίλους του.

Την ημέρα της ευχής, όταν φτάσαμε στο σπίτι, το παιδί και οι γονείς του μας περίμεναν με ανυπομονησία να ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε το δωμάτιο. Μετά από λίγο ήρθε το συνεργείο για τη συναρμολόγηση των επίπλων και το παιδί δεν έφυγε σχεδόν καθόλου από το χώρο. Έμεινε εκεί να παρακολουθεί και να βοηθάει όσο μπορούσε, στη διαδικασία του στησίματος των επίπλων. Μόνο κάποια στιγμή «εγκατέλειψε» το δωμάτιο, όταν αρχίσαμε να συναρμολογούμε στο σαλόνι (για να μην εμποδίζουμε τις διαδικασίες στο υπνοδωμάτιο) τα διακοσμητικά και να τοποθετούμε λάμπες και μπαταρίες όπου χρειαζόταν, γιατί ήθελε να βλέπει τι του ετοιμάζαμε. Όσο πιο πολύ γέμιζε το δωμάτιο με πράγματα, τόσο πιο πολύ ζέσταινε ο χώρος και τόσο πιο έντονα σχηματιζόταν το χαμόγελο που δειλά-δειλά είχε ξεπροβάλει στο πρόσωπό του. Αν και ντροπαλός, η χαρά του δεν μπορούσε να κρυφτεί! Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απ’ ότι μπορούσε ποτέ να φανταστεί και ενθουσιάστηκε πολύ με τα δώρα που του προσφέραμε. Τόσο το παιδί όσο και οι γονείς, μας ευχαρίστησαν από καρδιάς για τη χαρά που τους δώσαμε. Ένιωσαν ότι έφυγε κάποιο βάρος από πάνω τους, ένιωσαν ξανά πιο αισιόδοξοι και δυνατοί για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Επιτέλους το παιδί τους είχε το δικό του δωμάτιο και δεν χρειαζόταν πια να κοιμάται στον καναπέ του σαλονιού!

Image result for καρδια Χωρίς τους εθελοντές μας Z. Γκεσίδου, Μ. Τζελέπη και Λ. Χαντέ τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο Image result for καρδια

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: Elite Strom, IKEA, Intralink, Poofomania, Έπιπλα Κόκκινος, Vegga Sport, Homestore, Monsters, Viopros, Happy2shop, Afoo, AMF Movers, Τρούβας Δημήτρης (ελαιοχρωματισμοί), Μάνογλου Εύα (διακοσμητική μελέτη), Τσενεκίδης Έπιπλα, Photo Kronos, Decoworld, Ζαχαροπλαστείο Γλυκοκίνηση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2018 (ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT).