Εύχομαι να αποκτήσω ένα δωμάτιο με Μονόκερους και αστέρια – παιδί ευχής, 7, χρόνια συγγενής ουδετεροπενία

Μονόκερους και αστέρια ευχήθηκε για την ανανέωση του δωματίου της, αλλά και της ψυχολογίας της, για να μπορεί να ταξιδεύει και να χαλαρώνει μέσα σε αυτό η μικρή μας. Αμήχανη και κάπως ντροπαλή, παρατηρούσε ανυπόμονα κάθε μας κίνηση. Μέσα σε ένα άκρως δημιουργικό κλίμα, ξεκινήσαμε ετοιμασίες και μοιράσαμε αρμοδιότητες, ακόμη και σε εκείνη, με στόχο να μετριάσουμε την ανυπομονησία της.
Ετοιμαζόμασταν πυρετωδώς και, ενώ εμείς τακτοποιούσαμε τα πράγματα που κρύβονταν στις κούτες, η μικρή νεράιδα σε κάποιο άλλο δωμάτιο ξεδιάλεγε όλα τα βιβλία και τα διακοσμητικά που ήθελε να κρατήσει από το παλιό της δωμάτιο. Κρεμάσαμε τους πίνακες, σκουπίσαμε και καθαρίσαμε τα έπιπλα, διακοσμήσαμε τα ράφια με διάφορα είδη που είχε επιλέξει η μικρή μας πρωταγωνίστρια και όταν όλα ήταν άψογα, στάλθηκε το σήμα ότι το δωμάτιο ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τη μικρή μας φίλη.
Ένα μαντίλι έκλεινε τα μάτια της, το οποίο με το άνοιγμα της πόρτας απομακρύνθηκε. Ένα παραμυθένιο δωμάτιο εμφανίστηκε μπροστά της και ο θαυμασμός κυρίευσε το πρόσωπο της. Ανοιγόκλεισε τα μάτια της πολλές φορές προκειμένου να αφομοιώσει το θαύμα που έβλεπε μπροστά της. Η χαρά ήταν ολοφάνερη και όσο και αν προσπαθήσαμε να την αποτυπώσουμε σε φωτογραφίες δεν τα καταφέραμε. Έμεινε ακίνητη να κοιτάζει την ταπετσαρία με τους Μονόκερους, το κρεβάτι της που είχε όψη ουράνιου τόξου, το φωτεινό ταβάνι με τα χιλιάδες διάτρητα αστέρια που άλλαζαν χρώματα και τόσα ακόμη πράγματα που ούτε καν είχε φανταστεί. Στεκόταν μαγεμένη και απίστευτα ευτυχισμένη!
Δεν υπολόγιζε, όμως, τις επιπλέον εκπλήξεις που ακολούθησαν. Έξω από το μικρό της «παλάτι» περίμεναν οι φίλοι της και ένα σωρό γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, ειδική παραγγελία για εκείνη και την παρέα της. Λίγες μέρες νωρίτερα έκλεισε τα εφτά της χρόνια και η ίδια είχε ζητήσει να γιορτάσει με τους αγαπημένους της σε ένα μοναδικό πάρτι.
Ελπίζουμε πως όλα ήταν τόσο παραμυθένια όσο και η ίδια επιθυμούσε. Δε χρειάστηκε να μας πει πολλά , ήταν η ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της.

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή

τους εθελοντές μας: Ελευθερία Φερτεκλή, Αντωνία Φορτεζανού, Ντανιέλα Μάστορα, Γιάννης Καρβουνάς

τους χορηγούς σε είδος: V&S Vands, Elite Strom, IKEA, Dimitriadis Group, Intralink Logistics, Dimitris Andritsos Photography, Vitex, Διαμαντής Catering, Arvana Home, Nef Nef, Kentia Home Linen, Sticky, Party Galaxy, Happy 2 Shop, AS Company, Myikona, PaperPack, Little Big Things, Σάλτας Κωνσταντίνος (ηλεκτρολόγος), ΣΕΗΘ – Άγγελος Κουντουριάνης

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)