Ένα αξιολάτρευτο μικρό ζιζάνιο, που μας πήρε τα μυαλά από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίσαμε… αυτός είναι ο Πολυχρόνης! Με ενέργεια που περισσεύει κι ένα υπέροχο, αφοπλιστικό χαμόγελο σχεδόν μόνιμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, κατέληξε ότι αυτό που επιθυμούσε περισσότερο από όλα ήταν ένα δωμάτιο με τσουλήθρα, για να παίζει με την αγαπημένη του αδερφούλα. Μοναδικός απαράβατος όρος: το μπλε χρώμα! Ο φίλος μας λατρεύει το μπλε και ήθελε να το βλέπει παντού στο δωμάτιό του.

Έτσι, ακολουθώντας ευλαβικά τις επιθυμίες του, βάλαμε μπρος τις ετοιμασίες… Όταν έμαθε ότι πλησίαζε η μέρα που θα αντίκρυζε το καινούριο του δωμάτιο, ο Πολυχρόνης μιλούσε πλέον μόνο γι’ αυτό. Περιέγραφε πώς το φανταζόταν και πώς θα ήθελε να είναι. Ανυπομονούσε!

Η μέρα έφτασε κι όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο – γιατί τον είχαμε «φυγαδεύσει» στη γιαγιά του όσο ετοιμάζαμε τα πάντα – έμεινε άφωνος! Στην αυλή τον περίμενε μια φανταστική έκπληξη: φρέσκοι, μυρωδάτοι λουκουμάδες μόνο για εκείνον! Πολύχρωμα μπαλόνια παντού κι ένα σωρό λιχουδιές ήταν η υποδοχή του. Χάρηκε τόσο πολύ με όλα, που για λίγα δευτερόλεπτα μόνο ξέχασε το δωμάτιο που τόσο περίμενε.

Γρήγορα όμως «επανήλθε» και έτρεξε μέσα να ανακαλύψει τον καινούριο του χώρο. Μόλις το αντίκρυσε έμεινε στήλη άλατος. Το όνομά του στην πόρτα υπογράμμιζε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που του είχαμε ετοιμάσει, το προσωπικό του «κάστρο παιχνιδιού». Έναν πολύχρωμο χώρο παιχνιδιού, μέσα στο μπλε του δωμάτιο, όπως ακριβώς το είχε ζητήσει. Στεκόταν άφωνος στην είσοδο και το περιεργαζόταν. Δε φανταζόταν με τίποτα ότι θα γινόταν τόσο τέλειο, όπως μας εκμυστηρεύθηκε μετά!

Μπήκε μέσα και ξεκίνησε δειλά να το ανακαλύπτει. Το τεράστιο πολύχρωμο αερόστατο πάνω από το κρεβάτι του, και το φωτιστικό-αεροπλανάκι, θα τον ταξίδευαν από εδώ και πέρα σε κόσμους παραμυθένιους, όπου μόνο η φαντασία ενός παιδιού μπορεί να φτάσει! Όμως, ενθουσιάστηκε πραγματικά, όταν είδε τα όμορφα υφασμάτινα αερόστατα που κρέμονταν από το ταβάνι. Παιχνίδια, λούτρινα, αυτοκόλλητα με τους αγαπημένους του ήρωες, αφράτα πουφ, όλα όσα αγαπάει ο Πολυχρόνης, οι νεράιδες τα είχαν σκεφτεί. Κοίταζε γύρω γύρω, ρουφώντας κάθε λεπτομέρεια. Στη συνέχεια ανέβηκε στον ειδικό χώρο παιχνιδιού που του είχαμε ετοιμάσει, μαζί με την αδερφούλα του, και ξεκίνησαν να ανοίγουν τα δώρα τους.

Σειρά είχε η πολυαναμενόμενη τσουλήθρα και ο ενθουσιασμός τους ήταν ήδη έκδηλος! Ξεκίνησαν να παίζουν και σταμάτησαν μόνο για να απολαύσουν τους λαχταριστούς λουκουμάδες, την υπέροχη λουκουμαδότουρτα και τις υπόλοιπες λιχουδιές. Όταν ήρθε η ώρα να αποχωρήσουμε, τα παιδιά μας χάρισαν τις ζωγραφιές που είχαν φτιάξει για εμάς με πολλή αγάπη και ο Πολυχρόνης μας ευχαρίστησε ολόψυχα για το «τόσο τέλειο δωμάτιο» που του χαρίσαμε. Μάλιστα, ζήτησε από τις νεράιδες του να μην φύγουν, να μείνουν εκεί μαζί του!

θερμά τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη για την κάλυψη μέρους του κόστους της ευχής

τους εθελοντές μας: Εύα Μάνογλου, Άννα Μάνογλου

τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, Kentia, Mega Electrics-Euronics, Vitex, Homepraktika, Βιοκαρπέτ, Teleio Playroom, John-Andy, Cosy Corner, Girgiris-Decoworld, Caravel Shop, e-astro, Intralink, Taxiway, Μαρία Καρακίτσιου (φωτογράφηση), Χαράλαμπος Παπαδάκης (βιντεοσκόπηση), Κόκκινος Σκούφος Χειροποίητοι Λουκουμάδες, Κώστας Σάλτας, MyIkona

 

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!