Δύο γλυκύτατα και πανέμορφα πλασματάκια, ο Σου-Μιν και η Σου-Γιν, ανυπομονούσαν από την πρώτη στιγμή να δώσουν τις ευχές τους στις νεράιδες! Είχαμε την τιμή να μας εμπιστευθούν τις βαθύτερες επιθυμίες του δύο αγαπημένα αδέρφια που νοσούν από την ίδια ασθένεια.

Ο Σου-Μιν είχε αμφιταλαντευτεί αρκετά ανάμεσα στη μεγάλη αγάπη του για τα δελφίνια και την πιθανότητα να κολυμπήσει μαζί τους και στη λαχτάρα του να αποκτήσει έναν φορητό υπολογιστή (laptop) όπου θα μπορούσε να παίζει παιχνίδια και να σερφάρει στο Ίντερνετ. Αρχικά, είχαν επικρατήσει τα δελφίνια, αλλά η πανδημία θα καθυστερούσε πολύ το ταξίδι του. Έτσι, η ζυγαριά τελικά έγειρε υπέρ του φορητού υπολογιστή.

Ο μικρός μας φίλος δεν ήταν καθόλου απαιτητικός, δεν ήθελε να δυσκολέψει τις νεράιδες. Το μόνο που είπε ήταν ότι θέλει να μπορεί να παίζει παιχνίδια. Οι νεράιδες φυσικά δεν θα αρκούνταν σε κάτι τόσο απλό. Έψαξαν και βρήκαν τον καλύτερο υπολογιστή για εκείνον και τον «στόλισαν» με ένα σωρό αξεσουάρ: ακουστικά, ηχεία, εκτυπωτή, τσάντα μεταφοράς… Όλα ένα κι ένα διαλεγμένα!

Έτσι, ένα λαμπερό πρωινό του Αυγούστου, οι νεράιδες ξεκίνησαν ένα όμορφο ταξίδι στη Χαλκιδική, για να παραλάβουν τα δύο αδερφάκια και τη μητέρα τους που θα τα συνόδευε. Θα περνούσαν μία μέρα στη μαγευτική Θεσσαλονίκη, την οποία τα παιδιά δεν είχαν δει ποτέ.

Ανυπομονούσαν να φτάσουμε και μόλις μας είδαν μπήκαν κατευθείαν στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσουμε το όμορφο ταξίδι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ρωτούσαν πού θα πάμε και τι θα κάνουμε, ήθελαν να μάθουν  κάθε λεπτομέρεια. Μιλούσαν με τη μαμά τους και τραγουδούσαν.

Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη στάση έγινε στο SkyLine, στον πύργο του ΟΤΕ, για να δούμε όλη την πόλη από ψηλά και να πιούμε έναν δροσιστικό χυμό. Τα δυο παιδιά έβγαζαν συνέχεια φωτογραφίες, μιλούσαν στο τηλέφωνο με συγγενείς τους περιγράφοντας με ενθουσιασμό πού ήταν και τι έκαναν, έστελναν φωτογραφίες και κοιτούσαν έξω συνέχεια, παρατηρώντας τα πάντα. Είχαν ξετρελαθεί! Και εμείς μαζί τους.

Η ώρα πέρασε, μεσημέριασε και ήταν ώρα για φαγητό. Τους προτείναμε λοιπόν, να πάμε να γευματίσουμε, και ποιος ξέρει; Ίσως εκεί να τους περίμενε και μια μεγάλη έκπληξη. Με τα ματάκια τους να λάμπουν, είπαν αμέσως ναι και ξεκινήσαμε για το εστιατόριο.

Όταν μπήκαν στον χώρο, αντίκρυσαν μια μεγάλη πυραμίδα από δώρα πάνω στο τραπέζι, για τον Σου-Μιν και την αδερφούλα του, καθώς και ένα μεγάλο πανό από τις νεράιδες. Ο Σου-Μιν ξεκίνησε ανυπόμονα να ανοίγει όλα τα δώρα. Το πρόσωπό του όλο και φωτιζόταν σε κάθε νέο πακέτο. Όταν πήρε στα χέρια του και το πακέτο με τον φορητό υπολογιστή, η χαρά του δεν μπορούσε να περιγραφεί! Το προσωπάκι του έλαμπε καθώς το άνοιγε και το επεξεργαζόταν.

Το γεύμα κύλησε σε κλίμα μεγάλης χαράς και ευφορίας και σφραγίστηκε από την υπέροχη τούρτα που είχαν κανονίσει οι νεράιδες για το Σου-Μιν, με θέμα τα αγαπημένα του δελφίνια.

Όταν ήρθε η ώρα να αναχωρήσουν για το σπίτι τους, ρωτήσαμε πώς πέρασαν και η απάντησή τους ήταν: «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη σημερινή μέρα, όσα χρόνια και να περάσουν!»

θερμά την Εθελοντική Ομάδα Ανδρόνικος για την υιοθεσία της ευχής!

τους εθελοντές μας: Μάρθα Γεωργιάδου, Αντωνία Φορτετζανού

τους χορηγούς σε είδος: Hewlett Packard, Bitdefender, TGI Fridays, Plaisir, Digital Wave, Μαρία Καρακίτσιου (φωτογράφηση)

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)