Εύχομαι να ζήσω μια εμπειρία της ταινίας «ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών» – Σπύρος, 16, μυελοβλάστωμα

«Η τέχνη είναι ένα παράθυρο, που όταν το ανοίγεις βλέπεις την ομορφιά των πιο παράξενων πραγμάτων». Μια φράση που αποτυπώνει απόλυτα την ευχή του Σπύρου, ένα παιδί που φώναξε τόσο δυνατά την ευχή του, ώστε να την ακούσει μια ομάδα καλλιτεχνών και να φτιάξει ειδικά για εκείνον ό,τι πιο όμορφο μπορεί κανείς να φανταστεί! Ο Σπύρος απολαμβάνει κάθε ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και ήθελε πολύ να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία, βιώνοντας τη μαγεία εκείνης της εποχής.

Οι νεράιδες σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών ετοίμασαν ένα Σαββατοκύριακο εμπειρίας πιο μαγικό από ότι θα μπορούσε ο φίλος μας να ονειρευτεί. Όλα ήταν έτοιμα για να γυριστεί μια ταινία μικρού μήκους, με σκηνές από την αγαπημένη του ταινία «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών» και πρωταγωνιστή, φυσικά, τον Σπύρο. Μια σειρά ηθοποιών ντύθηκε ανάλογα του θέματος και περίμεναν τον Σπύρο για το γύρισμα. Εκείνος, μεταμορφώθηκε, με την βοήθεια επαγγελματιών, σε βασιλιά Άραγκορν, πήρε το σπαθί του και απόλαυσε την πιο δυναμική μέρα της ζωής του. Όλα αυτά ήταν καινούρια για εκείνον, μα ταυτόχρονα τόσο μοναδικά και υπέροχα!

Δεν σταμάτησε λεπτό να παρατηρεί, να ακούει και να συνομιλεί με τον σκηνοθέτη για τις λεπτομέρειες των γυρισμάτων. Είχε αφοσιωθεί τόσο πολύ στο νέο του ρόλο, που οι άσχημες μνήμες των θεραπειών, της αγωνίας και του πόνου φάνταζαν πολύ μακρινές γι’ αυτόν.

«Είμαι υποχρεωμένος. Να ξέρεις ότι προσπάθησα πολύ και θα συνεχίσω να προσπαθώ. Όλοι μας απλώς προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και πιο ευτυχισμένοι. Εσύ άλλωστε, δίνεις το παράδειγμα.» του είπε ο Άντυ Παπαδημητρίου, σκηνοθέτης της ταινίας μικρού μήκους του Lord of the Wish.

Ο Σπύρος, όπως μας είπε, είναι ακόμη εδώ ανάμεσά μας όρθιος και δυνατός, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών για αναπηρία, και θα συνεχίσει να είναι. Έχει βάλει πλώρη για το Hollywood και μας δήλωσε ότι μια μέρα θα τον καμαρώσουμε με ένα Όσκαρ σκηνοθεσίας! Τέτοια ήταν η δύναμη της ευχής του! Τόσο τον άλλαξε η ευχή!

Ευχαριστούμε πολύ για την εθελοντική τους συμμετοχή τους:

Άντυ Παπαδημητρίου (Σκηνοθεσία),

Χρήστος Αλεξανδρής, G.S.C. (Διεύθυνση φωτογραφίας),

Βάσω Τσίκου (Καλλιτεχνική Διεύθυνση)
Γιάννης Κότσιρας (Μουσική)

Δημήτρης Αλεξανδρής (Μπορομίρ),
Μάνος Στεφανάκης (Φρόντος),

Άρης Πλασκασοβίτης (Πίπιν),
Χάρης Χιώτης (Μέρι),

Σπύρος Σερέπας, παιδί ευχής

Γιάννης Ποιμενίδης (Λέγκολας),

Τάσος Τζιβίσκος (Γκίμλι),

Νίκος Θωμάς (Ουρουκ χάι),

Σαμουήλ Ακίνολα (ορκ),

Γιώργος Φρέτζος, G.S.C. (2ος διευθυντής φωτογραφίας),

Γιώργος Τσάπης (μοντάζ)

Σπάρτακος Τσακοπιάκος (Διεύθυνση παραγωγής),

Άγγελος Απέργης (Βοηθός διευθυντή παραγωγής),

Γκαμπριέλα Παναγοπούλου (Βοηθός Σκηνοθέτη),

Βάλια Τσέρου (sound designer)

Αντώνης Σαμαράς (Ηχολήπτης),

Φώτης Μήτσης, G.S.C. (Camera),

Γρηγόρης Αρβανίτης (Colorist)

Βασιλική & Φρειδερίκη Τσίκου (Costume designer)

Ευγενία Παπαδοπούλου (Περούκες)

Special Μακιγιάζ – Κατασκευές – Props

Αλέξανδρος Λόγγος, Αφοί Αλαχούζοι, Δημήτρης Χαρέλος, Δημήτρης Αναστασάκης, Μάριος Καραμπότης, Παύλος Καζάς

Βοηθοί κάμερας – Ηλεκτρολόγοι – Βοηθοί Παραγωγής– Making of

Λευτέρης Βαλμάς- Τάσος Κοσμίδης- Μανώλης Δαπόντες (Βοηθοί Κάμερας), Βαγγέλης Καλαβρετινός (Ηλεκτρολόγος), Μανώλης Ριζικός- Άλεξ Ταλέπορος (βοηθοί παραγωγής), Γιώργος Αργυροηλιόπουλος, G.S.C. (Making of)

Ξένια Καραμπέκου- Πετρούλα Ζαχαράκη- Ματίνα Κοκκ (Make up)

θερμά για την υιοθεσία της ευχής την κα Αντιγόνη Γιόκαρη και τον κ. Τάσο Αρανίτη

τους εθελοντές: Φανή Πολίτη, Νατάσα Κανελλοπούλου, Εβελίνα Αποστόλου, Ήβη Πολυχρονιάδου, Άρτεμις Τόλλη, Διονύσης Μπογδάνος, Όλγα Γούργουρα, Δημήτρης Δεληγιάννης, Μαρία Τσέργα

τους χορηγούς σε είδος: Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Aegean Airlines, Cocoon Catering, Παπαδοπούλου Ευγενία (περούκες), Kryolan, thes3d, Βάσω Τσίκου (fashion designer), Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδης, Ζαχαροπλαστείο Τα γιούλια, V-store, Τζανετής Patisserie, Δημήτρης Αναστασάκης (Γραφιστικά), Όμιλος φίλων δάσους, Αστυνομικός σταθμός φρουράς Τατοϊου, Αστυνομικό τμήμα Διονύσου, Δημήτρης Χαρέλος (Οδοντίατρος), Αφοί Αλαχούζοι,  Κτιστάκης (δανεισμός κάμερας), Παύλος Κάζας (περικάρπια), ΙΚΕΑ, Λακκαγγίνη στα Κιούρκα

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)