Εύχομαι να αποκτήσω μια BMW μηχανή – Σταύρος, 5, γλοίωμα οπτικού χιάσματος

Ο Σταύρος είχε τεράστια ανυπομονησία, χαρά, και αγωνία περιμένοντας να δει την καινούρια του μηχανή. Βρισκόταν διαρκώς σε ετοιμότητα μην τυχόν εμφανιστεί από κάπου το «δώρο» του και δεν το αντιληφθεί.

Βέβαια, διασκέδασε με όλη την παιδική ορμή στα παιχνίδια του πάρκου. Με τις αδελφούλες και τη μαμά ανέβηκαν σε κάθε παιχνίδι του Kidom και η χαρά που ένιωσαν και που μας χάρισαν, θα μείνει ανεξίτηλη μέσα μας. Ο Σταύρος μας παρέσυρε με την ενέργειά του, τον ενθουσιασμό και τα μεγάλα του γελαστά μάτια σε μια σημαντική για τον ίδιο αποστολή: να μας γεμίσει όλους με όση αγάπη χρειαζόταν για να γίνουμε πάλι παιδιά. Εκείνο το απόγευμα ο καθένας μας βίωσε τη χαρά του Σταύρου το ίδιο έντονα με εκείνον – αν όχι περισσότερο.

Ώσπου έφθασε η στιγμή της αποκάλυψης. Τα ρούχα και το κράνος έκαναν πρώτα την εμφάνισή τους και ξετρέλαναν τόσο το Σταύρο όσο και το μπαμπά, μα κυρίως τη μαμά, η οποία αναφώνησε: «Σοβαρά τώρα; Δεν ήξερα ότι υπάρχει κατάστημα με τέτοια αξεσουάρ. Είστε απίστευτοι!».

Τη στιγμή όμως που ο Σταύρος είδε τη μηχανή να ξεπροβάλει, τα μάτια του άστραψαν, το χαμόγελο κόλλησε στο πρόσωπό του και ανέβηκε επάνω της χωρίς δεύτερη σκέψη. Περίμενε κάτι πιο κοντά σε ποδήλατο και σάστισε με αυτό το περίεργο «μηχάνημα» στα μέτρα του. Μα ήταν δυνατόν να έχει πραγματική μηχανή μπροστά του; Ο μπαμπάς του τον καθοδήγησε με τον καλύτερο τρόπο για να την οδηγήσει. Ο Σταύρος γούρλωνε τα μάτια και άνοιγε διάπλατα το στόμα σχηματίζοντας ένα τεράστιο χαμόγελο. Προσπαθούσε να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε εκείνη τη στιγμή. Ζούσε σε όνειρο; Ή μήπως οι νεράιδες είχαν ακούσει την ευχή του και την εκπλήρωσαν; Μα ναι! Αφού καβαλούσε πραγματική μηχανή. Ίδια με του μπαμπά, όπως την είχε ζητήσει. Όπως την ήθελε!

Η μέρα εκείνη έκρυβε κι άλλες εκπλήξεις για τον Σταύρο και την οικογένεια του, μα το μυαλό του Σταύρου ταξίδευε στη μηχανή που για λίγο είχε αποχωριστεί. Σε ανύποπτο χρόνο τη ζητούσε πάλι, περιμένοντας με υπομονή να «ξεκουραστεί» για ξεκινήσει να διανύει νέα χιλιόμετρα επάνω της, ως γνήσιος easy rider.

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας: Γιάννης Καρβουνάς, Ειρήνη Τσομάκου

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς σε είδος: Allou! Fun Park, Tzitzikas & Mermigas, Fresh Patisserie, Mattel SA

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)