Με το μήνυμα “Το ταξίδι από την ασθένεια έως της ευχή οδηγεί στην συμπερίληψη”, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) συστήνει 3 παιδιά ευχής, πρωταγωνιστές της χριστουγεννιάτικης καμπάνιας με θέμα τη συμπερίληψη. Σκοπός είναι τόσο να αναδειχθεί η κάλυψη των αναγκών «συμπερίληψης» των παιδιών με σοβαρές ασθένειες μέσω της εκπλήρωσης της ευχής τους, όσο και η ευρύτερη εκπαίδευση του κοινού στη συμπερίληψη κάθε παιδιού με οποιαδήποτε εμφανή ή αόρατη αναπηρία.

Η Βασιλική, ο Σπύρος και η Ελισάβετ τραβάνε τα βλέμματα. Για τους σωστούς λόγους.

Τόσο ο ήλιος όσο τα αστέρια φωτίζουν τον ουρανό μας! Τι και αν είναι διαφορετικά; Συνυπάρχουν αρμονικά, και με σεβασμό φροντίζουν το καθένα να ρίχνει το δικό του φως στον πλανήτη μας! Έτσι, και οι πρωταγωνιστές μας εκπροσωπούν όλα τα παιδιά που βιώνουν τη διαφορετικότητα, μόνιμη ή προσωρινή, και μας διδάσκουν πως να συνυπάρχουμε όλοι σε έναν κόσμο χωρίς … ΔΙΑΦΟΡΕΣ!

Ας συστηθούμε!

«Είμαι ο Σπύρος και #εύχομαι να παίζω μπάσκετ!» μας εκμυστηρεύτηκε ο Σπύρος. Ένα παιδί με εξαιρετική αυτοπεποίθηση και φοβερές επιδόσεις στο ποδόσφαιρο! Οι συμμαθητές του τον προτιμούν για τερματοφύλακα καθώς είναι γρήγορος και αποτελεσματικός. Εμείς του φροντίσαμε το νέο του δωμάτιο να έχει μπασκέτα και έκτοτε μπορεί να παίξει και μπάσκετ!

«Είμαι η Βασιλική και #εύχομαι να έχω την αγάπη του κόσμου!». Αχ η Βασιλικούλα μας η γλυκιά! Αγαπά όλο τον κόσμο και το μόνο που επιθυμεί είναι να την αγαπούν κι εκείνη! Όταν την ημέρα της ευχής της η αγαπημένη της τραγουδίστρια την ανέβασε στη σκηνή και την χειροκρότησαν 12.000 και πλέον άνθρωποι, μας είπε ότι άλλαξε η ζωή της!

«Είμαι η Ελισάβετ και #εύχομαι να μην νιώθω μοναξιά!», ήταν αυτό που κρυβόταν πίσω από την επιθυμία της Ελισάβετ για ένα καινούριο κινητό. Βίωσε τεράστια μοναξιά κατά τη διάρκεια των θεραπειών και ένιωσε αποκομμένη από τους φίλους της. Η ευχή της τη βοήθεια να διατηρήσει την επαφή της με τις αγαπημένες της φίλες και αυτή τη στιγμή, έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της!

Φέτος τα Χριστούγεννα, μπορείτε κι εσείς να “επιδράσετε” στις ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες!