Κανονισμοί του Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Ποιος μπορεί να κάνει μια Ευχή;
Ευχή μπορούν να κάνουν όλα τα παιδιά (3-18 ετών) που πάσχουν από κάποια σοβαρή κι απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μένουν στην Ελλάδα ή να έχουν έρθει στη χώρα μας για θεραπεία έχοντας άδεια παραμονής.
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια- Ευχή Ελλάδος), απευθύνεται σε παιδιά με ειδική παθολογία. Επομένως για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό κάποιας Ευχής, θα πρέπει ο γιατρός του Οργανισμού να πιστοποιήσει πως το συγκεκριμένο παιδί πληροί τα κριτήριά μας. Η λίστα με τις ασθένειες επικυρώνεται καθημερινά από το Make-A-WishInternational. Σε κάθε περίπτωση έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του Οργανισμού να αποδεχτεί την όποια αίτηση λαμβάνει.

Τι μπορεί να ζητήσει ένα παιδί Ευχής;
Το παιδί Ευχής μπορεί να ζητήσει ότι επιθυμεί βαθιά μέσα του, ότι είναι αυτό που θα του δώσει το χαμόγελο και τη δύναμη να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του.
Επειδή ο μόνος περιορισμός είναι η ίδια η φαντασία του παιδιού, το έργο του Make-A-Wish(Κάνε-Μια-ΕυχήΕλλάδος) καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, και χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη και λεπτομερή οργάνωση για να πετύχει το σκοπό τουδηλαδή να κάνει το παιδί να το συνεπαίρνει η Μαγεία της Ευχής.

Τι δεν μπορούμε να κάνουμε
Το Make-A-Wish(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας Οργανισμός με σταθερές αρχές κι αξίες τις οποίες σεβόμαστε απόλυτα προκειμένου να κρατήσουμε την ακεραιότητά και την αξιοπιστία μας. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει τους εξής περιορισμούς:

  • Δεν κάνουμε ποτέ και για κανέναν λόγο καμία διάκριση σε φύλο, εθνικότητα, θρησκεία, κοινωνική ή οικονομική κατάσταση των παιδιών που επιθυμούν να κάνουν μία Ευχή.
  • Δεν δίνουμε ποτέ χρήματα και δεν αναλαμβάνουμε το κόστος για τις ιατρικές θεραπείες.
  • Δεν πραγματοποιούμε Ευχές για σπίτια – που σχετίζονται με την ενοικίαση, αγορά ή ανακαίνιση
  • Δεν πραγματοποιούμε Ευχές για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες κι οτιδήποτε μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.
  • Δεν εκπληρώνουμε πάνω από μία Ευχή στο ίδιο παιδί και δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε την Ευχή ενός παιδιού εάν έχει ήδη εκπληρωθεί από το Make-A-Wish κάποιας άλλης χώρας
  • Δεν οργανώνουμε ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Όμως με το σκεπτικό να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε Ευχές σε όλα τα παιδιά που μας το ζητούν οργανώνουμε ταξίδια εντός Ελλάδος.

Για εμάς εδώ στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) κάθε παιδί είναι μοναδικό και έτσι μοναδική και μαγική πρέπει να είναι η εκπλήρωση της Ευχής του. Θέλουμε να είναι για αυτό μία τόσο ανεπανάληπτη κι αξέχαστη εμπειρία, όσο ανεπανάληπτα κι αξέχαστα είναι για εμάς το χαμόγελο κι η λάμψη στα μάτια του που εισπράττουμε κάθε φορά όταν εκπληρώνουμε μία Ευχή.