Εκείνο το απόγευμα, ο Γιάννης περίμενε υπομονετικά τις νεράιδες του. Είχε βάλει τα καλά του από νωρίς και είχε καθίσει στον καναπέ, ώσπου να έρθει η ώρα για την πιο σημαντική επίσκεψη! Μόλις άκουσε το κουδούνι, η υπομονή του στέρεψε και σαν ελατήριο, πετάχτηκε από τον καναπέ για να ανοίξει πρώτος. Τα ολόμαυρα του μάτια, έλαμψαν μόλις μας είδε, ενώ η μητέρα του ακούστηκε να λέει «μα είστε πραγματικές νεράιδες, τόσο γλυκιές και όμορφες»!

Ήταν ξεκάθαρη από την αρχή η επιθυμία του. Όταν καθίσαμε στον καναπέ για να ξεκινήσουμε τη συζήτηση μας, ως δια μαγείας εμφανίστηκε ένα αεροπλάνο στα χέρια του. Μετά από λίγο, βέβαιος για την απόφασή του και επαναλαμβάνοντας πόσο αγαπά τα αεροπλάνα, τους πιλότους και τις στολές τους, μας ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει πιλότος.

Και το ταξίδι της οργάνωσης για τις νεράιδες ξεκίνησε! Εργαστήκαμε νύχτα- μέρα για να ετοιμάσουμε την εμπειρία του Γιάννη. Σύμμαχός μας η αεροπορική εταιρεία Aegean, που βρίσκεται μόνο ένα email μακριά. Ο Γιάννης ήθελε να πετάξει άμεσα και ήταν πολύ ανυπόμονος. Η εποχή υψηλής ζήτησης, και οι πτήσεις γεμάτες λόγω εορτών, καθώς και τα αεροδρόμια. Όμως ποιος θα μπορούσε να σταματήσει τη θέληση του Γιάννη και την ανταπόκριση της Aegean και των ανθρώπων  του Αεροδρομίου; Κανείς!

Στολή, καπέλο, παπούτσια, όλα ήταν έτοιμα για τον πιλότο μας. Η μεγάλη στιγμή έφτασε και ο Γιάννης άνοιξε τα φτερά του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης όλα ήταν πρωτόγνωρα για εκείνον. Επεξεργαζόταν και ρωτούσε το κάθε τι, σα να ήθελε να γεμίσει το μικρό του κεφαλάκι με όσες περισσότερες πληροφορίες χωρούσε.  Απολάμβανε την κάθε στιγμή στους αιθέρες και ένιωθε ελεύθερος και ξέγνοιαστος. Το ίδιο και η οικογένειά του και ο μικρός του αδερφός, και καμάρωναν τον όμορφο πιλότο τους. Μετά από μια κουραστική πτήση, τι ακολουθεί για τους πιλότους φυσικά; Ένα γεύμα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο για την ξεκούραση τους!

Μα η εμπειρία του δεν τελείωσε εκεί. Μία ακόμη έκπληξη τον περίμενε την επόμενη ημέρα: μία ξενάγηση μόνο για εκείνον και την οικογένειά του. Οι άνθρωποι του αεροδρομίου περίμεναν με ανυπομονησία τον  μικρότερο και ποιο ζωηρό πιλότο που είχαν συναντήσει ποτέ! Καμάρωναν που το δικό τους αεροδρόμιο είχε έναν τόσο άξιο πιλότο, που φρόντισαν να τον συστήσουν σε όλους του τους συναδέλφους και να τους μείνει αξέχαστος!

θερμά την Aegean Airlines για την πολύτιμη βοήθειά της

τους εθελοντές: Ζυγογιάννη Αριάδνη, Χαριστάκη Άντζελα

τους χορηγούς σε είδος: Aegean Airlines, Rondinella, Inditex, Φρουζάκης, Aegean Taxi, Olive Green Hotel, Νίκος Χαλκιαδάκης

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)