Η μάχη του Μάξιμου με την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία τον είχε οδηγήσει να ανακαλύψει καινούργια ενδιαφέροντα, μια και έπρεπε να περιοριστεί αρκετά στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, γεννήθηκε και η αγάπη του για τις κατασκευές και την αρχιτεκτονική. Τα Lego Star Wars ήταν ιδανικά για να αναπτύξει το ταλέντο του και η ευχή του ήταν να αποκτήσει τη συλλεκτική συλλογή.

Όταν έφτασε η ημέρα που θα εκπληρωνόταν η ευχή του, ο Μάξιμος με τον κολλητό του ξεκίνησαν με ανυπομονησία από το σπίτι του, με προορισμό μία πίστα καρτ. Μετά από μια σύντομη εκπαίδευση από τον αρμόδιο του καρτ, τα αγόρια μπήκαν στα αυτοκίνητα και ξεχύθηκαν στην πίστα! Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο, καθώς η μία στροφή διαδεχόταν την άλλη. Σε έναν συναρπαστικό αγώνα ανάμεσα στους δύο φίλους είχε εξελιχθεί η κούρσα και έπειτα από πολύ σασπένς ο Μάξιμος βγήκε νικητής!

Δύο τεράστια κουτιά τον περίμεναν στον τερματισμό. Δεν υπήρχε λόγος αμφιβολίας. Ήταν τα Lego. Ο Μάξιμος, βλέποντας τα τυλιγμένα κουτιά, άρχισε να γελάει. Ήταν ένα γέλιο απρόσμενο και για εμάς και για τον ίδιο, αφού μας είπε ότι δεν φανταζόταν τον όγκο που μπορεί να είχαν οι συσκευασίες. Αφού βγάλαμε άπειρες φωτογραφίες τόσο από τα καρτ, όσο και από το podium, τα κουτιά μετατράπηκαν σε βάθρο, όπου ο ανέβηκε ο Μάξιμος για να τον βραβεύσουμε.

Όταν έφτασε η στιγμή του αποχωρισμού, ένα από τα «ξωτικά» μας που τον συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκεια της ευχής, του είπε: «Πού ξέρεις; Μπορεί κάποια στιγμή να ξανασυναντηθούμε». Ήταν μήπως κάποια προ οικονομία; Ήξερε κάτι το ξωτικό που δεν ήξερε ο Μάξιμος;

Η απάντηση είναι «ναι, ήξερε». Λίγες μέρες μετά, το ίδιο ξωτικό χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του. Ο Μάξιμος τον κοίταξε με απορία. Ναι, την ημέρα της ευχής του, οι νεράιδες του είχαν φέρει μόνο τα δύο από τα τρία συλλεκτικά Lego Star Wars, αλλά δεν είχε ζητήσει και για το τρίτο. Δεν τον πείραζε που είχαν βρει μόνο τα δύο. Δεν θα τον άφηναν, όμως, έτσι! Βρήκαν και το τρίτο συλλεκτικό κομμάτι, αλλά και ένα bonus! Ο Μάξιμος υποδέχθηκε το ξωτικό και το ευχαρίστησε για όλα. Δεν περίμενε τόσα πολλά, αλλά για παιδιά σαν τον Μάξιμο «τα πολλά» είναι πάντα λίγα.

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την ευχή του Μάξιμου!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Σκριμπόνης Κωνσταντίνος, Πάνος Νεοφύτου, Ήβη Πολυχρονιάδου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: George’s Steak House, Speed Force, ζαχαροπλαστείο Passarella, Λέσχη των Breeks, Myikona, Craft box

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!