Πόσο όμορφο όνομα αναφωνήσαμε όλοι, όταν γνωρίσαμε τη Νεμέα μας! Ένα κορίτσι με περισσή συστολή, θαρραλέο και αποφασισμένο. Ήρθε «διαβασμένη» στο ευχόσπιτο και από όλες τις ευχές που θα μπορούσε να εκφράσει, μία ήταν η πιο βαθιά: μία ειδική ψηφίδα σχεδίασης για σύνδεση με υπολογιστή. Σαστίσαμε, αλλά σύντομα ανακαλύψαμε την αγάπη της για τη ζωγραφική και, «ψαχουλεύοντας» την καρδιά της, ανακαλύψαμε την επιθυμία να επισκεφτεί όλες τις γκαλερί του κόσμου! Με τη ζωγραφική συνδέθηκε κατά τη διάρκεια παραμονής της στο νοσοκομείο, με την ενθάρρυνση της οικογένειάς της, που τη λατρεύει.

Η Νεμέα εύχεται να εξελιχθεί στην ψηφιακή ζωγραφική γι’ αυτό και οι νεράιδες και τα ξωτικά προσπάθησαν να της δώσουν πολλά ερεθίσματα κατά τη διάρκεια αναμονής της εκπλήρωσης. Έτσι, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο μίας έκθεσης που οργανώθηκε με λιθογραφίες του Βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας. Ένα, δε, από τα εκθέματα μαντέψτε τί ήταν! Μία σύνθεση από ζωγραφιές της ίδιας της Νεμέας!

Όταν έφτασε η μεγάλη μέρα, η Νεμέα βρέθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη, μία εμπειρία που τη μάγεψε και της οποίας κορύφωση υπήρξε η παράδοση της πολυπόθητης ψηφίδας μαζί με πολλά δώρα για την ίδια και τα αδέρφια της! Περισσότερο από όλα, της άρεσε ένα ημερολόγιο με συλλογή έργων από διάφορους ζωγράφους. Και τους εθελοντές, όμως, μάγεψε η δίψα της για μάθηση: η Νεμέα ρωτούσε επισταμένως την ξεναγό για διάφορα εκθέματα και, όταν της δόθηκε η ψηφίδα, δεν την άνοιξε. Έλαμψαν τα μάτια της, αλλά από φόβο μην γίνει ατύχημα και χαλάσει η ψηφίδα, θέλησε να την ανοίξει μόνη της λίγο αργότερα. Έτσι σέβεται ένας αληθινός καλλιτέχνης τα εργαλεία της τέχνης του.

Κρατάμε τη Νεμέα στην καρδιά μας με αγάπη και τα λόγια της μαμάς της φυλαγμένα καλά: «Διώχνετε μαγικά το άγχος από τη ζωή μας και επαναφέρετε το όνειρο, την αίσθηση πως όλα είναι δυνατά. Δεν ξέρω αν η λέξη καταπληκτικά φτάνει, για να περιγράψουμε την ημέρα αυτή

θερμά τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, τον Όμιλο Εταιρειών SRS και το Ardonagh Group για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΤΖΟΥ, ΛΙΛΑ ΧΡΟΝΗ

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, STICKY, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, MYIKONA, CRAFTBOX

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: ARTIX PRODUCTIONS