Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δράση «Το Δέντρο των Ευχών», της ομάδας Εθελοντισμού «Ανδρόνικος» στην πόλη της Πτολεμαΐδας, με μεγάλη ανταπόκριση από μικρούς και μεγάλους.

Το «Δέντρο των Ευχών» στήθηκε στον πεζόδρομο της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου μαθητές από Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Πτολεμαΐδας, στόλισαν το δέντρο με το Αστέρι της Ευχής, αναγράφοντας ευχές αγάπης και αλληλεγγύης για τα παιδιά που δίνουν αγώνα ζωής, συνδράμοντας στο έργο του MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Το δέντρο της Αγάπης στήθηκε στον πεζόδρομο της οδού Περδίκκα, με μαθητές και από Περιφερειακές Σχολικές Μονάδες της Εορδαίας, να στείλουν, γράφοντας στα χάρτινα αστεράκια το δικό τους μήνυμα για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες, ευχές καρδιάς για ταχεία ανάρρωση, ενώ, θα γευθούν λιχουδιές, θα διασκεδάσουν με παιχνίδια και ξυλοπόδαρους.

Τη δράση ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντισμού «Ανδρόνικος», ενώ, στη δράση παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια του MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, η υπεύθυνη του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, Μαρία Γκαμαλούτσου, και η υπεύθυνη εθελοντών του οργανισμού, Κατερίνα Ζαγοράκη.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί στα καταστήματα της πόλης 7000 Αστέρια της Ευχής και τα έσοδα θα διατεθούν στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για να εκπληρώσει τις ευχές των παιδιών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες, ώστε να πάρουν δύναμη να παλέψουν με την ασθένεια.