Γνωρίσατε τη Δέσποινα τον περασμένο Απρίλιο, μέσα από τον ετήσιο περίπατο του οργανισμού. Η ευχή της ήταν να ταξιδέψει στο Ρέθυμνο. Λατρεύει τους ανθρώπους, τη μουσική, τον ρυθμό και τον χορό του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και το να περάσει χρόνο με τα μέλη του είναι η βαθύτερη της επιθυμία!

Το δυνατό επιφώνημα, όταν αντίκρισε τους Βρακοφόρους από μακριά να την περιμένουν στον περσινό κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού της Ευχής της, έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων μας! Κάπως έτσι, ένα μαγικό καλοκαιρινό απόγευμα προσγειώθηκε στην Κρήτη! Ένα όμορφο ξενοδοχείο θα φιλοξενούσε εκείνη και την οικογένειά της και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι για να την υποδοχή της! Είχαν φροντίσει το δωμάτιό της να έχει μπαλόνια και δώρα, φρούτα και γλυκά!

Μα, εκείνη ανυπομονούσε να πάει να βρει τους αγαπημένους της Βρακοφόρους. Μήτε η θάλασσα την εντυπωσίαζε, μήτε οι τεράστιες πισίνες! Όταν έφτασε στο Ενετικό Φρούριο της Φορτέτζας του Ρεθύμνου, όλη της η διάθεση άλλαξε… μαγικά! Πρώτος κατέφθασε για την υποδοχή της ο Γιάννης, ο Πρόεδρος του Ομίλου, με τη σύζυγό του Αιμιλία. Μία μεγάλη, σφιχτή αγκαλιά στη Δέσποινα και πολλά φιλιά, την έκαναν να ξεκινήσει τον μοναδικό χορό της! Η μία αγκαλιά διαδέχτηκε την άλλη μια και η Δέσποινα είχε ήδη κάνει φίλους της πρωτοχορευτές και μέλη από την Αθήνα. Η ημέρα άλλωστε ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια του Ομίλου και σε ΕΚΕΙΝΗ!

Μετά από τις αγκαλιές και πολλές – πολλές φωτογραφίες ως γνήσια διασημότητα, πήρε τη θέση της για να παρακολουθήσει την υπέροχη παράσταση «Η Νεραΐδα και το Παλικάρι». Μα, μόνο στη θέση της δεν κάθισε! Παρέμεινε όρθια μπροστά στη σκηνή (ή και επάνω κατά διαστήματα!) να παρακολουθεί προσηλωμένη, ενώ σε κάθε γνωστή ατάκα γελούσε με όλη της την ψυχή! Μα, οι στιγμές που χάρηκε πιο πολύ από όλες ήταν όταν στη σκηνή εμφανίζονταν οι χορευτές. Ένα βουβό πεντοζάλι καθήλωσε τόσο την ίδια όσο και το κοινό, και η αγκαλιά του μικρού Δημήτρη Τσίγκου στο τέλος της παράστασης την έκαναν να είναι σε απόλυτη ευτυχία. Άλλωστε ο Δημήτρης ήταν η αφορμή να «γνωρίσει» και να αγαπήσει τους Κρητικούς χορούς το υπέροχο κορίτσι μας! Ακολούθησε «οικογενειακό» τραπέζι προς τιμήν της και παρά την κούρασή της, απόλαυσε το λαούτο και τα τραγούδια της νέας της οικογένειας.

Το Ταξίδι της Ευχής της δεν ολοκληρώθηκε όμως εδώ. Ο Όμιλος τίμησε τη φήμη της Κρητικής φιλοξενίας, και η Δέσποινα με την οικογένειά της πέρασαν υπέροχες στιγμές: η μοναδική Ελένη φιλοξένησε στο παραδοσιακό της χωριό την οικογένεια και το μεσημεριανό, παραδοσιακό τραπέζι μετατράπηκε σε ένα μικρό γλέντι με λύρα. Η Ειρήνη Νικολοπούλου, στη συνέχεια των εορταστικών εκδηλώσεων την επόμενη ημέρα, εκθείασε την ηρωίδα μας και την αέναη προσπάθειά της ανεβάζοντάς την στη σκηνή γνωρίζοντας ότι το απολαμβάνει. Ο Δημήτρης Τσίγκος, κάλεσε τη Δέσποινα για «καφέ» στην πιο γνωστή καφετέρια του Ρεθύμνου για να της γνωρίσει τους φίλους του. Ο Γιάννης Πετράκης ξενάγησε την Δέσποινα στα γραφεία του Ομίλου όπου και στήθηκε ξανά ένα μικρό αποχαιρετιστήριο γλέντι προς τιμήν της.

Η μικρή Δέσποινα από τη Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε το νέο επίτιμο μέλος της οικογένειας των Βρακοφόρων και όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους!

θερμά τον ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Κωνσταντίνος Καρίκας, Ανδρέας Ψάλτης, Χρυσούλα Σπανού

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, Grecotel Marine Palace & Aqua Park, Red Loop, B&S Luxurious Tours – Transfers, TAXIWAY, Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου Ερωτόκριτος, AUTOCANDIA, Μ.Α.Δ.Ερ.Ι. – Αιμιλία Σερδάκη, Events Art, Myikona