Το πρωί της Τετάρτης (21/9) η Φαίη υποδέχτηκε στο πλατό του «Πρωινού μας» έναν πολύ ξεχωριστό καλεσμένο.

Ο λόγος για τον μικρό Δημήτρη, έναν μαχητή της ζωής ο οποίος κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τη λευχαιμία. Μαζί του ήταν και ο μπαμπάς του, ο κύριος Κωνσταντίνος Ιωάννου. Οι δυο τους έκατσαν στον καναπέ του στούντιο και εξομολογήθηκαν στην παρουσιάστρια την ιστορία τους.

«Η ιστορία μας ξεκίνησε όπως ξεκινάει κάτι απλό, δηλαδή σαν μια απλή ίωση. Ένας πυρετός, μια διάρροια, μια αδιαθεσία. Ήταν κάτι το οποίο κανονικά δεν θα έπρεπε να μας κινήσει στο να κάνουμε κάτι παραπάνω. Από τη πρώτη στιγμή πήραμε τηλέφωνο τη παιδίατρο, η οποία μας είπε να το αφήσουμε 2-3 μέρες γιατί προφανώς ήταν κάποια γαστρεντερίτιδα που λόγω των συμπτωμάτων, αυτό έβγαζε και ήταν και μια εποχή που κυκλοφορούσε και η γαστρεντερίτιδα. Για κάποιο λόγο, πήγα το παιδί κατευθείαν στο νοσοκομείο, δεν ξέρω γιατί… Δηλαδή συνήθως το αφήνεις. Εκεί διαγνώστηκε η λευχαιμία του Δημήτρη. Αρχικά, κάναμε απλές εξετάσεις αίματος και είδαν κάποια στοιχεία. Δυστυχώς, είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να τα ορίσουμε στη ζωή, αυτά είναι μες της ζωή και όλα είναι για τους ανθρώπους. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν θέλω να προδιαθέσω κάτι, αλλά δυστυχώς αυτά είναι μες τη ζωή», είπε αρχικά ο κ. Ιωάννου.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Αμέσως μας κράτησαν στο νοσοκομείο, προσπάθησαν να το καλύψουν, λέγοντάς μας ότι κάτι δεν είναι καλό στις εξετάσεις και ότι θα χρειαστεί να πάρουν ξανά λίγο αίμα. Οι άνθρωποι δεν ήθελαν να μας το δείξουν αμέσως, πριν βεβαιωθούν ότι άσχημο συμβαίνει. Την επόμενη μέρα μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε ένα μυελόγραμμα και εκεί ήταν που μας ανακοινώθηκε η λευχαιμία. Εκεί υπάρχει ένα συναίσθημα που κάνεις δεν μπορεί να το καταλάβει, αν δεν το νιώσει. Αν μου του έλεγαν τώρα, επειδή  πλέον ξέρω τη διαδικασία, σαφώς είναι κάτι δύσκολο. Όμως έχει αλλάξει πάρα πολύ η αντιμετώπιση και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ίασης. Η διάγνωση του Δημήτρη έγινε στις 14/5/2014, έγινε όλο το σχήμα που έπρεπε με τις χημειοθεραπείες μέχρι τον Δεκέμβρη και από κει και πέρα, επισκέψεις σε γιατρούς και συντήρηση. Όλο αυτό διήρκησε μέχρι τον Αύγουστο του 15».

Λίγο αργότερα, τον λόγο πήρε και ο μικρός Δημήτρης, ο οποίος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους γονείς που μπορεί να περνούν κάτι αντίστοιχο. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Θέλω να πω ότι αν οι γονείς περνούν κάτι τέτοιο με το παιδί τους, να μην φοβούνται και όλα θα περάσουν».

Δίπλα σε αυτό το δύσκολο ταξίδι του νεαρού αγοριού ήταν το Make-A-Wish. Ο φιλανθρωπικό οργανισμός πραγματοποίησε την ευχή του μικρού να γίνει super ήρωας για μία μέρα και να ντυθεί spider man.

Με αφορμή αυτή την τόσο σπουδαία κίνηση που έκανε τον Δημήτρη να πλημμυρίσει από χαρά, η Φαίη, η οποία είναι πρέσβειρα στον φιλανθρωπικό οργανισμό, πήρε τον λόγο και είπε δυο λόγια για την δράση του:  «Αυτό είναι το Make A Wish, με τις ευχές που πραγματοποιούνται, αλλάζει η ψυχολογία του παιδιού, καθώς μπαίνει σε μια διαδικασία μια ευχής ενός ονείρου και βοηθάει και τους γονείς».

Πηγή: https://www.faysbook.gr/celebrity-news/proino-mas-i-sigkinitiki-istoria-tou-mikrou-dimitri-pou-katafere-na-kerdisi-ti-machi-me-ti-lefchemia/?fbclid=IwAR022TLBo7o5_ORyj68MOH15tuyrdhO_kZSihID1WDa0Zk6lBz0ShWoDTY0