Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, το ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για μία ανοιχτή δράση ενημέρωσης, μία συνάντηση Κατ’ Ευχήν.

Μάθαμε ότι το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) το 2023 θα ξεπεράσει τις 300 εκπληρωμένες ευχές, ενώ έχει ήδη εκπληρώσει περισσότερες από 3.500 ευχές από την ίδρυσή του, το 1996. Εκπρόσωποι και εθελοντές τού οργανισμού, χορηγοί, υποστηρικτές, αλλά κυρίως οικογένειες ευχής μοιράστηκαν μαζί μας τη δύναμη της ευχής, μέσα από τις δικές τους βιωματικές εμπειρίες.

Ακούσαμε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ιδιώτες (ηλεκτρολόγους, τεχνικoύς υπολογιστών, ζαχαροτέχνες) να μιλάνε μέσα από την καρδιά τους για την επίδραση της ευχής και τη ζεστασιά που φέρνει στην ψυχή τους το χαμόγελο και η λάμψη στα μάτια των παιδιών, όταν εκπληρώνεται η ευχή τους, και ξέρουν ότι έχουν συμβάλει κι αυτοί με τον τρόπο τους αλλά και πως έχουν «την αίσθηση ότι για ακόμα μία ημέρα, με τον τρόπο τους, ο καθένας έκαναν τον κόσμο λίγο καλύτερο». Εκπρόσωποι εταιρειών και οργανισμών, που στέκονται χρόνια πλάι στο έργο τού οργανισμού, προσφέροντας παιχνίδια, φιλοξενία ή επιμορφωτικές δραστηριότητες για τα παιδιά, μας μίλησαν για το τι σημαίνει για εκείνους η χαρά που βλέπουν στα παιδιά.

Εθελοντές, που μας παρότρυναν να μην ονειρευόμαστε απλώς έναν καλύτερο κόσμο, αλλά να κάνουμε βήματα για να τον δημιουργήσουμε. Μας είπαν ότι το Make-A-Wish Ελλάδος είναι ίαση και για όσους συμβάλλουν εθελοντικά, είναι η θεραπεία της ψυχής τους. Και, κυρίως, οικογένειες ευχής, που μας συγκίνησαν, μιλώντας για τις δικές τους εμπειρίες, για το φως που έφερε στη ζωή τους το Make-A-Wish Ελλάδος, για την ελπίδα που κράτησε ζωντανή, ενώ μητέρα παιδιού που τελικά δεν τα κατάφερε, μίλησε για την ευτυχία που έφερε στο παιδί της η προσμονή και η εκπλήρωση της ευχής του και πώς αυτό αποτέλεσε το κίνητρο, ώστε να μείνει κοντά στον οργανισμό  εδώ και 20 χρόνια ως εθελόντρια, συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο του.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και με διαφορετικούς ρόλους, μας προσκάλεσαν όλους να γίνουμε #wishmakers με τον τρόπο που μπορούμε, για να διαδώσουμε το όραμα τού οργανισμού: να φτάσει σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη την εκπλήρωση της ευχής τους. Γιατί, όπως ακούσαμε χαρακτηριστικά «όσα χρήματα και αν κερδίζεις, όση επιτυχία και αν έχεις, τίποτα δεν έχει σημασία, αν δεν δίνεις αγάπη, ώστε να εισπράξεις αγάπη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οικογένειες ευχής, εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Καβάλα, μέλη του ΔΣ του οργανισμού, άνθρωποι της πόλης που βρίσκονται δίπλα στο Make-A-Wish με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, κοινό που ήθελε να ενημερωθεί για το έργο και τους τρόπους που μπορεί να βοηθήσει, εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής της πόλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του οργανισμού, Υβέτ Κοσμετάτου, και η Γενική Διευθύντρια, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος που στήριξαν την ενημερωτική μας συνάντηση:

Ηλίας Ουζούνης

EPI Direct