Η πρώτη ευχή του φίλου μας ήταν να πάει στη Βαρκελώνη , μια πόλη που πολύ επιθυμεί να επισκεφθεί, κυρίως λόγω της αγαπημένης του Barcelona FC. Ήταν διατεθειμένος να περιμένει όσο χρειαστεί. Δυστυχώς, όμως, ο γλυκός μας ήρωας χρειάστηκε να αλλάξει την ευχή του, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεπε να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Έτσι λοιπόν, ευχήθηκε να αποκτήσει ένα δωμάτιο με τους αγαπημένους του Lego Ninjago! Ήθελε να έχει γαλάζιο χρώμα στους τοίχους και μια μεγάλη τηλεόραση, για να βλέπει YouTube, μια που περνάει αρκετό χρόνο στο κρεβάτι.

Καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι αρκετά σοβαρή, οι νεράιδες αποφάσισαν ότι έπρεπε να ετοιμάσουν το δωμάτιο το συντομότερο δυνατό! Αρχίσαμε, λοιπόν, το τρέξιμο, κι έτσι το Ninjago δωμάτιο ήταν έτοιμο μέσα σε 3 εβδομάδες!

Την ημέρα της εκπλήρωσης, πήγαμε από νωρίς στο σπίτι. Ο μικρός δεν ήξερε τίποτα. Του είχαμε πει ότι επειδή καθυστερούσε λίγο το δωμάτιο, είχαμε κανονίσει να πάνε μαζί με τη μητέρα του, τον αδερφό του και μία νεράιδα, να δούνε ταινία. Είχαμε κανονίσει ιδιωτική προβολή της ταινίας με τους αγαπημένους του Lego Ninjago.

Τους ξεπροβοδίσαμε και πιάσαμε δουλειά. Υπήρχαν πολλά που έπρεπε να γίνουν πριν επιστρέψουν και το ρολόι δεν ήταν σύμμαχός μας. Ένα σωρό κόσμος εργαζόταν πυρετωδώς!

Συναρμολογήθηκαν τα έπιπλα, συνδέθηκε η τηλεόραση και το φωτιστικό, περάστηκαν led ταινίες στην τηλεόραση, τοποθετήθηκαν τα αυτοκόλλητα Lego Ninjago στον τοίχο, στρώθηκε το κρεβάτι και το χαλί, μπήκαν τα διακοσμητικά και οι κουρτίνες και στο τέλος οι μοναδικές κατασκευές Lego Ninjago, που είχε φτιάξει το ίδιο το παιδί, τοποθετήθηκαν σε ειδικές προθήκες στο δωμάτιό του.

Στην εκπνοή του χρόνου, κι ενώ φουσκώναμε μπαλόνια, η οικογένεια επέστρεψε. Ο φίλος μας ήταν πολύ χαρούμενος από την εμπειρία του και ανυπόμονος γιατί είχε καταλάβει ότι κάτι ετοιμάζαμε στο δωμάτιο. Δεν ήταν όμως ακόμα ώρα να του το αποκαλύψουμε, καθώς τοποθετούσαμε τις τελευταίες νεραϊδένιες πινελιές και περιμέναμε να ολοκληρωθεί η απολύμανση.

Στο μεταξύ, στο σαλόνι, όπου είχαμε ετοιμάσει ένα μικρό παρτάκι, με χυμούς και σνακς, σε Lego Ninjago είδη πάρτι φυσικά, επικρατούσε ένα ευχάριστο κλίμα με τον μπαμπά να κάνει συνέχεια πλάκες ώστε να περάσει πιο εύκολα η ώρα και να έχει ωραία διάθεση και ο μικρός.

Επιτέλους ήρθε η στιγμή της αποκάλυψης! Μόλις άνοιξε η πόρτα και είδε το δωμάτιο, δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει! Και οι γονείς του είχαν μείνει άφωνοι λέγοντάς μας ότι δεν περίμεναν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Η λάμψη στα μάτια του παιδιού και το υπέροχο γέλιο του μας έπεισαν όλους για τη χαρά του! Ο ενθουσιασμός του ήταν έκδηλος και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο καθώς παρατηρούσε όλες τις λεπτομέρειες μέσα στο δωμάτιο. Καθώς ανοίγαμε τα δωράκια του, κάποια παιχνίδια Ninjago, ρουχαλάκια, πιτζαμούλες, καπέλο και σκουφάκι Ninjago, τα μάτια και το χαμόγελό του μας έλεγαν όλα τα λόγια που δεν μπορούσε να εκφράσει. Οι γονείς μας ευχαρίστησαν πολλές φορές για τη χαρά που του δώσαμε. Στη συνέχεια κόψαμε την υπέροχη τούρτα Ninjago, που του είχαμε ετοιμάσει. Η δεύτερη, «ψεύτικη» τούρτα, με ζαχαρόπαστα, που θα κρατήσει πολύ πολύ καιρό, μπήκε σε μια υπέροχη προθήκη και στολίστηκε στο δωμάτιό του, κάτι που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!

Αμέσως μετά, ο μικρός ζήτησε να ξαπλώσει στο καινούριο του κρεβάτι, που είχε ήδη γίνει το αγαπημένο του σημείο στο σπίτι! Και όχι άδικα, αφού δεν ήταν ένα οποιοδήποτε κρεβάτι! Γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας του και τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, οι νεράιδες επέλεξαν ένα εξαιρετικό κρεβάτι με μηχανισμό ανύψωσης και μασάζ!

Ο πατέρας του, μάλιστα, μας ρώτησε εάν το δωμάτιο αυτό ήταν όνειρο και αν πράγματι θα το κρατήσουν! Εκείνη τη στιγμή κατέφτασε και η νοσοκόμα του για να του κάνει την καθημερινή του θεραπεία με το οξυγόνο. Ενθουσιάστηκε κι εκείνη με το δωμάτιο και πείραζε συνέχεια τον μικρό, λέγοντάς του πως κι εκείνη θέλει ένα τόσο υπέροχο δωμάτιο κι ένα τέτοιο κρεβάτι! Προς έκπληξη όλων, ο μικρός εξακολουθούσε να χαμογελάει ευτυχισμένα, παρόλες τις δυσκολίες του, και είχε ήδη ξεχάσει και τις ενοχλήσεις που είχε νωρίτερα όλη μέρα.

Ήταν μία πολύ συγκινητική ευχή… Το γέλιο του μικρού και τα μάτια του που έλαμπαν, μας έδειχναν περίτρανα τη χαρά του και αναπλήρωναν και με το παραπάνω την αδυναμία του να μιλήσει. Η συγκίνηση των γονιών του και οι ευχαριστίες τους, μας γέμισαν δύναμη και μας πλημμύρισαν δάκρυα χαράς που καταφέραμε να χαρίσουμε αγάπη, χαρά και ελπίδα σ’ αυτή την οικογένεια!

τους εθελοντές μας: Δέσποινα Εύδου, Αντωνία Φορτετζανού, Εύα Μάνογλου, Άννα Μάνογλου

τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, JYSK, Κωτσόβολος, Big Time Hub, MVP Promotion, Ρούσσος Stands, Memoirs, Vitex, Βιοκαρπέτ, Ράβναλης Φωτιστικά, 787.gr, Μπουκέτο Μπαλόνια, BeHero, espiti, iChip, Idea έπιπλα, Intralink, Market 24, Max Stores, Taxiway, Κώστας Σάλτας (ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις), Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης, Μαρία Καρακίτσιου (φωτογράφηση), Εύη Μαράτου, Artista Patisserie, Epiplodesimata, Hygiene Service, MyIkona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)