Η 7χρονη μαχήτριά μας είναι ένα πλάσμα με μοναδικό ταπεραμέντο και αυτοπεποίθηση! Όμως, όση δύναμη κι αν έχει, παραμένει ένα μικρό παιδί που αναγκάστηκε να βρεθεί κατά πρόσωπο με την ασθένειά του και με μόνη επιλογή να παλέψει. Το ψυχολογικό φορτίο, αβάσταχτο. Το αντίκτυπο στην εμφάνισή της, επίσης της κόστισε πολύ. Συνέχισε, όμως, να την επιμελείται, γιατί της έδινε κουράγιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει να λέει για την γκαρνταρόμπα και τα αξεσουάρ της!

Αυτή της η αγάπη για το φροντισμένο και το όμορφο, δε θα μπορούσε να μην επεκτείνεται και σε ό,τι την περιβάλλει. Για αυτό και ζήτησε από τις νεράιδες να αλλάξουν το δωμάτιό της, που αισθανόταν πως δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις προτιμήσεις της. Φυσικά, ήθελε να είναι ενήμερη για όσα σχεδίαζαν, κι έτσι βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία για να επιβεβαιώνει όσα της αρέσουν αλλά και να προτείνει αλλαγές σε ότι δεν πλησίαζε τόσο στη φαντασία της.

Οι βασικές αρχές που ζήτησε να τηρήσουν οι νεράιδες; Να επικρατεί ένα παραμυθένιο στυλ με ΠΟΛΥ ροζ και μονόκερους! Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει μπουντουάρ με κοσμήματα και καλλυντικά, κάτω από το υπερυψωμένο λευκό κρεβάτι της.

Η νεραιδο-ζωγράφος, άπλωσε πινέλα και χρώματα και έντυσε τους τοίχους του δωματίου με ένα ουράνιο τόξο – που όλοι ξέρουμε πως εμφανίζεται ακόμη και μετά τις πιο γκρίζες μέρες. Πάνω σε αφράτα σύννεφα ταξίδεψαν ένας λευκός μονόκερος και ένα παραμυθένιο κάστρο.

Η εκπλήρωση της ευχής από μόνη της της αποτέλεσε μια περιπέτεια! Από στιγμή σε στιγμή περιμέναμε εναγωνίως οι γιατροί να της δώσουν εξιτήριο, ώστε για λίγες ημέρες να επιστρέψει στο σπίτι πριν την επόμενη θεραπεία. Η πορεία της υγείας της δεν το επέτρεπε, και για αυτό τα ξωτικά ανέλαβαν δράση με μια έκπληξη στο νοσοκομείο: ένα μπαλόνι unicorn και πολλά είδη χειροτεχνίας για να ετοιμάσει ζωγραφιές και διακοσμητικά για τον νέο της χώρο! Κατενθουσιάστηκε και αμέσως άρχισε να δημιουργεί! Και το πιο βασικό: ήταν αποφασισμένη πως είχε έρθει η στιγμή να δει επιτέλους το δωμάτιο που λαχταρούσε!

Η επικοινωνία μας με τους υπέροχους γονείς της και τους γιατρούς ήταν αδιάκοπη, ώστε να οι νεράιδες να τα έχουν όλα στην εντέλεια! Και κάπως έτσι, μια μέρα που στο ξεκίνημά της όλα έδειχναν πως θα συνεχιστεί η νοσηλεία και η παρακολούθηση στο νοσοκομείο, όλα φωτίστηκαν το μεσημέρι, όταν η μαμά μας ενημέρωσε γεμάτη χαρά πως «γυρίζουν στο σπίτι!». Εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για το αν θα προλάβουν όλα να ετοιμαστούν μέσα σε μια ώρα, αλλά… οι νεράιδες κάνουν θαύματα!

Στο δωμάτιο πρόσθεσαν τις τελευταίες πινελιές, η τούρτα με την αγαπημένη της γεύση στολίστηκε με τα αγαπημένα της unicorns, και δώρα σκορπίστηκαν σε κάθε σημείο του δωματίου. Η αντίδρασή της, μοναδική: σαν μαγεμένη κατευθύνθηκε πρώτα στο μπουντουάρ, περιεργάστηκε τα όμορφα αξεσουάρ, και μετά ξεφυσώντας με ανακούφιση και χαρά άφησε το σώμα της να πέσει στο αφράτο στρώμα του κρεβατιού! Είχε όσα φανταζόταν, κι ακόμη περισσότερα! Οι γονείς της, βλέποντας τη μικρή τους να είναι ενθουσιασμένη και χαρούμενη μετά από τόσο δύσκολο αγώνα, την καμάρωναν και χαμογελούσαν συγκινημένοι. Οι νεράιδες έλαβαν 1000 με άριστα το 10, μα το μεγαλύτερο βραβείο τους, ήταν που είδαν τα μάτια της γλυκιάς πριγκίπισσας πιο λαμπερά από ποτέ!

θερμά τη Septona για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Αστάρτη Αναγνωστοπούλου, Ιωάννα Μανδρακού

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Caravelshop, Elite Strom, For My Baby, Jysk, Lapin House, Liebe Queen, Velvet White, Vitex, Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική ΣΤΑΜΑΤΗ, Καμπερίδου Δέσποινα, Κασομούλης Θανάσης, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων // Σύνθεση μουσικής: Γιώργος Βολίκας

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!