Εύχομαι να επισκεφθώ το ζωολογικό κήπο του Βερολίνου – Πρόδρομος, 10, μυϊκή δυστροφία Duchenne
Εύχομαι να πάω με το φίλο μου τον Πρόδρομο – Γιώργος, 9, μυϊκή δυστροφία Duchenne

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν στο Βερολίνο οι δύο αχώριστοι φίλοι. Ο Πρόδρομος ευχήθηκε να επισκεφθεί το ζωολογικό κήπο του Βερολίνου και ο Γιώργος ευχήθηκε να γίνει η ευχή του φίλου του πραγματικότητα και να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία μαζί! Οι δύο φίλοι που μοιράζονται τις δυσκολίες και τις απαιτητικές μάχες, θέλησαν μαζί να διασκεδάσουν μακριά από γιατρούς και νοσοκομεία.

Ο Πρόδρομος ενθουσιάστηκε με την ιδέα των «νεραϊδών» και μόλις τις αντίκρισε, γεμάτος χαρά, ζήτησε να τον μεταμορφώσουν σε βάτραχο. Σε δεύτερη σκέψη, θέλησε να γίνει ένα δυναμικό λιοντάρι, κάτι που ασφαλώς ταιριάζει στο θάρρος και την ενέργεια του. Σύμφωνα με τη μητέρα του, τα ζώα τον ηρεμούν και η επαφή του με τη φύση, του προσφέρει τρομερή γαλήνη. Άρα καταλαβαίνουμε γιατί τους έχει αδυναμία, μα και θαυμασμό. Αφού σκέφτηκε όμως πολύ, κατέληξε ότι αυτό που θα ήθελε περισσότερο ήταν να επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου.

Ο Γιώργος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, φάνηκε εξαρχής ότι είναι ένα δραστήριο και έξυπνο παιδί, που αγαπά τη γυμναστική και τα ταξίδια. Παράλληλα, έχει μεγάλη διάθεση να δει νέα πράγματα. Εξέφρασε έτσι την επιθυμία του, να πάει σε έναν μεγάλο ζωολογικό κήπο, μια και τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα ζώα. Αυτό όμως που συγκλόνισε τις νεράιδες ήταν η απάντηση του Γιώργου στην ερώτηση ποια είναι η μεγαλύτερη επιθυμία του, η ευχή που θέλει να εκπληρωθεί: «Εύχομαι να πάω μαζί με τον φίλο μου τον Πρόδρομο!» Τον Γιώργο δεν τον ενδιέφερε ο προορισμός, αρκεί να ήταν μαζί με τον αγαπημένο του φίλο.

 

Οι νεράιδες, συγκινημένες από τη δυνατή σχέση των δύο παιδιών, έβαλαν τα δυνατά τους για να εκπληρώσουν την ευχή τους. Οι μινιατούρες και τα λούτρινα ζωάκια, που τόσο αγαπούν οι δυο μικροί μας φίλοι, θα αποκτούσαν πραγματική υπόσταση στο μεγαλύτερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης.

 

Έτσι λοιπόν, τα δύο παιδιά με τις οικογένειές τους, ξεκίνησαν για ένα μοναδικό ταξίδι στο Βερολίνο και τον ζωολογικό του κήπο, τον κήπο με τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία ειδών στον κόσμο! Ο Γιώργος και ο Πρόδρομος εντυπωσιασμένοι είδαν από κοντά τα panda, τους ρινόκερους, τα φλαμίνγκο, τις καμηλοπαρδάλεις και άλλα υπέροχα και σπάνια ζώα. Παρατηρούσαν ενθουσιασμένοι κάθε ζωάκι που τους κέρδιζε την προσοχή λιγότερο ή περισσότερο. Και σε αυτή την μοναδική εμπειρία ήταν μαζί. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ενυδρείο, όπου γνώρισαν μοναδικής ομορφιάς πλάσματα της θάλασσας, έμαθαν νέα πράγματα για τον θαλάσσιο κόσμο και αντίκρισαν είδη που ούτε είχαν φανταστεί.

 

Παρά τη μεγάλη και γεμάτη περιήγηση στο ζωολογικό πάρκο, βρήκαν λίγο χρόνο να ανακαλύψουν και τις ομορφιές του Βερολίνου. Στο τέλος της ημέρας, κατάκοποι επέστρεψαν στο πολυτελές ξενοδοχείο τους, όπου απόλαυσαν πρωτόγνωρες υπηρεσίες spa και, όπως ακριβώς είχαν ζητήσει από τις νεράιδες τους, μοιράστηκαν το ίδιο δωμάτιο για να συζητούν ξανά και ξανά τις αξέχαστες εμπειρίες που έζησαν.

 

Οι δυο μικροί μαχητές, μαζί στα δύσκολα, μαζί και στα πολύ ωραία. Η εκπλήρωση της ευχής τους γέμισε τα δύο αγόρια με ενέργεια και όμορφες αναμνήσεις. Ελπίζουμε να είναι η ζωή τους γεμάτη με χαρούμενες, ξέγνοιαστες μέρες και να έχουν πάντα ο ένας τον άλλο παρέα.

θερμά τα σχολεία που συνέβαλαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Τάνια Γεωργουλέτη, Μαρία Περμεκερλή

τους χορηγούς σε είδος: Aegean Airlines, Grand Hyatt Berlin, Blue Rent a Car, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)