Το Σάββατο 2 Μαρτίου είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε στο βιβλιοπωλείο Διόπτρα Books & Life όπου η βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη με την εκπαιδευτικό και πιστοποιημένη Kids Life Coach Γεωργία Σολωμού διεξήγαγαν ένα διαδραστικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με στόχο να αναδείξουν τα παιδικά βιβλία ως εργαλεία ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας και του εθελοντισμού.

Σε μία εποχή με τόσο γρήγορους ρυθμούς όπου τα παιδιά κατακλύζονται από πληροφορίες, μοιράστηκαν μαζί μας ιδέες και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους αποκτώντας τα εφόδια για μία πιο ευτυχισμένη ζωή.

Στο τέλος του σεμιναρίου, έγινε αναφορά στον σημαντικό ρόλο που έχει ο εθελοντισμός στη ζωή ενός ανθρώπου. Με αφορμή αυτό και έπειτα από την ανάγνωση του παραμυθιού Ένα αστέρι στην καρδιά, η κυρία Ανδρούλλα Αποστολίδου, μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού και εκπαιδευτικός, μίλησε για την σημασία που έχει η εκμάθηση της έννοιας της προσφοράς στα παιδιά και τα οφέλη της.

Το αναφερόμενο παραμύθι δημιουργήθηκε εθελοντικά από την αγαπημένη μας Μαρίνα Γιώτη για να δείξει στα παιδιά ότι ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και όταν δίνεις τελικά αυτός που κερδίζει είσαι εσύ. Με την πολύτιμη βοήθεια της εξίσου αγαπημένης μας Γεωργίας Σολωμού το βιβλίο απέκτησε υπέροχο εκπαιδευτικό υλικό για να γίνει εργαλείο για τις σχολικές τάξεις. Μπορείτε να βρείτε δωρεάν το υλικό εδώ.

Θα θέλαμε να τις ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την πρόσκληση, αλλά και για όλη την προσπάθεια και τον χρόνο που μάς αφιέρωσαν καθώς και για την αγάπη και το σεβασμό προς τον οργανισμό και το έργο μας.

Όλες οι ευχές από το σεμινάριο θα φροντίσουμε να φτάσουν στα παιδιά ευχής ώστε να τους δώσουν χαρά και δύναμη.