H Σοφία είχε βάλει ένα στόχο. Να τελειώσει τις θεραπείες της και όταν βγάλει το φίλο της τον κύριο Hickman, να γυρίσει στο σπίτι της και οι νεράιδες να της φτιάξουν την παιδική χαρά που με τόση λαχτάρα περίμενε.

Όσο διάστημα αγωνιζόταν με την ασθένειά της – με μεγάλη υπομονή για την ηλικία της – επέλεξε μόνη της τη ζωγραφιά που θα διακοσμούσε τον κήπο της. Ήταν μια υπέροχη εικόνα με πολλά όμορφα λουλούδια και ένα μεγάλο ουράνιο τόξο.

Και ξαφνικά μια μέρα, η Σοφία αγνάντεψε από το παράθυρό της το ξωτικό – τον κύριο Νίκο – που ήρθε και γοργά ξεκίνησε τη ζωγραφιά της! Πόσο χαρούμενη ήταν που ήταν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο της!

Πέρασε γρήγορα ο καιρός και έφτασε η μεγάλη μέρα. Πω πω πόσοι πολλοί φίλοι εθελοντές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της! Την ημέρα εκείνη το κρύο ήταν τσουχτερό και φυσούσε δυνατά. Σταγόνες βροχής έκαναν την εμφάνισή τους κάθε τόσο, και εκείνη είχε ένα φόβο μήπως κρυώνουν και φύγουν οι φίλοι της και δεν προλάβουν να τελειώσουν την παιδική χαρά που τόσο πολύ λαχταρούσε. Είχε σταθεί μπροστά στο παράθυρο και παρακολουθούσε με αγωνία τι θα γινόταν τελικά.

Και να που στήθηκε το τραμπολίνο! Μα τι χαρά! Δεν κρατιόταν άλλο μέσα στο σπίτι. Η μαμά την έντυσε ζεστά, της φόρεσε το σκουφάκι της και ναι… επιτέλους  χοροπηδά  ελεύθερη!

Τελικά όλα αυτά τα ξωτικά – εθελοντές τα κατάφεραν σε μια μέρα, διαλύοντας κάθε φόβο της Σοφίας, και η παιδική χαρά είναι έτοιμη. Σπιτάκι καταφύγιο, κούνιες, τραμπάλα, τραμπολίνο, παιχνίδια κατασκευών, ένας τοίχος αναρρίχησης… από όλα έχει αυτή η παιδική χαρά! Όπως ακριβώς της είχαν υποσχεθεί οι νεράιδες της. Πόσο όμορφα αισθάνεται.  Είναι όπως την ονειρευόταν και ακόμα πιο ωραία!

Και η Σοφία άρχισε να τρέχει, να παίζει και να δοκιμάζει όλες τις κατασκευές φωνάζοντας συνεχώς «είναι ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑ!!!». Παρόλο που την ημέρα της ευχής της, δεν μπορούσε να έχει παρέα άλλα παιδιά για να παίξει, περιμένει πως και πως να το επιτρέψουν οι γιατροί της. Ξέρει πως οι νεράιδες θα κρατήσουν και αυτή τους την υπόσχεση και όταν είναι δυνατό, θα της κάνουν την πιο ωραία συγκέντρωση με φίλους, ξαδέρφια και συγγενείς για να γιορτάσουν μαζί την παιδική χαρά, την παιδικότητα και τη ζωή όπως αξίζει στη Σοφία!

τους εθελοντές μας: Ηρώ Λέλα, Σπύρο Νεράντζη και το τμήμα εθελοντισμού του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νίκο Κολόμβο, Παύλο Λελουδάκη, τους εθελοντές του Δήμου  Βόρειας Κέρκυρας, τον πρόεδρο, τους πολιτιστικούς  συλλόγους και τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής  Αγγραφοί, τους εθελοντές από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, τους εθελοντές ¨ Όλοι μαζί για την Κέρκυρα¨

τους χορηγούς σε είδος: Δήμος Κέρκυρας,  Εva’s Fairy tail cakes, CraftBox, Myikona, To εργαστήρι, Άξονας μεταφορική, ΑΦΟΙ ΜΠΑΝΟΥ Ο.Ε., Nίκος Μπαρτσότας

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)