Το Αστέρι της Ευχής κατάφερε και φέτος, να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και να βρεθεί στις σχολικές αίθουσες και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας. Στην αμέριστη ευγνωμοσύνη που αισθανόμαστε ως προς τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που αγκάλιασαν τις προσπάθειες και το όραμα τού προγράμματός μας, ήρθε να προστεθεί η άκρως ευαισθητοποιημένη και γενναιόδωρη δράση του Μορφωτικού Συλλόγου Καππαδοκικού «Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ», στα πλαίσια του προγράμματος Αστέρι της Ευχής.

Τα μέλη του συλλόγου του Καππαδοκικού, ενός χωριού με βαθιά μικρασιατικές ρίζες, μετά από προτροπή των διοργανωτών της εκδήλωσης, συγκέντρωσαν ένα αξιοσημείωτο ποσό με εφαλτήριο τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου τους, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής. Συγκεκριμένα, στις 5 Ιανουαρίου, παραμονή την Θεοφανίων, τηρείται ευλαβικά κάθε χρόνο το έθιμο εν ονόματι  «Σαγιά», όπου κατά την παράδοση, μέσω της συγκέντρωσης υλικών αγαθών από τους κατοίκους του χωριού και του ανάμματος της φωτιάς στην πλατεία του χωριού, συμβολίζεται ο διωγμός των καλικάντζαρων.  Στη συνέχεια, κατά το έθιμο, γίνεται δημοπρασία και τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται προς όφελος των αναγκών του χωριού. Φέτος, ο σύλλογος «Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ» αποφάσισε να προσφέρει όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον οργανισμό μας, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση μίας ευχής παιδιού.

Με τη σειρά μας, λοιπόν, μετά από αυτή τη συγκινητική πρωτοβουλία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά ένα προς ένα τα μέλη του συλλόγου και της κοινότητας του χωριού όπου έθεσαν ως κοινή προτεραιότητα τους να χαρίσουν ελπίδα, δύναμη και πίστη στα παιδιά ευχής!

Φωτογραφικό υλικό: Εφημερίδα Νέος Αγών