Η Α. είναι ένα γλυκό και πολύ επικοινωνιακό 14χρονο κορίτσι. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε μέσα στο νοσοκομείο κατά τη θεραπεία της, ποτέ δεν άφησε τα μαθήματα και τη μελέτη της. Γι’ αυτό άλλωστε ευχήθηκε να αποκτήσει ένα Laptop, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί με ευκολία μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές της, τις διαδικτυακές παραδόσεις των καθηγητών της και να κάνει τις εργασίες της. Της αρέσει να διαβάζει ιστορικά λογοτεχνικά βιβλία και όνειρό της είναι να γίνει αρχαιολόγος. Χωρίς καμία καθυστέρηση, οι νεράιδες έπιασαν δουλειά ώστε να πραγματοποιήσουν την ευχής της.

Ένα όμορφο πρωινό, η γλυκιά νεράιδα, αφού συγκέντρωσε τα δώρα της Α., έφτασε στον Ξενώνα όπου φιλοξενείται και με τη βοήθεια της μητέρας, αλλά και όλης της οικογένειας, ξεκίνησαν να στολίζουν τον χώρο με μπαλόνια και με τα δώρα, που δεν ήταν και λίγα. Όταν όλα ετοιμάστηκαν, φώναξαν την Α. να κατέβει από το δωμάτιο της. Όταν αντίκρισε αυτό που την περίμενε, ένα μεγάλο χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό της, το οποίο παρέμεινε φωτεινό καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής μας. Η μητέρα της συγκινημένη, δεν σταματούσε να μας λέει ότι πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό την βλέπει να χαμογελάει και μάλιστα τόσην ώρα. Η Α. δεν σταματούσε πράγματι να δείχνει τη χαρά της όσο άνοιγε τα πακέτα της. Δεν ήθελε να χαλάσει ούτε το χαρτί που ήταν τυλιγμένα τα δώρα της. Ζούσε τη διαδικασία του ανοίγματος λεπτό προς λεπτό. Τα βιβλία την ξετρέλαναν. «Ωραία, θα έχω τόσα βιβλία να διαβάζω», έλεγε χαρούμενη. «Μέχρι το βράδυ θα τα έχει διαβάσει όλα», είπε στη νεράιδα ο μπαμπάς που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. «Τι τέλεια ακουστικά! Εχθές έλεγα πόσο πολύ θα ήθελα ακουστικά!», αναφώνησε η Α. μόλις τα είδε.

Όσο άνοιγε τα πακέτα της, η ανυπομονησία αλλά και το χαμόγελο δεν έφευγαν από το πρόσωπό της. Τελευταίο πακέτο: το πολυπόθητο laptop, έτσι ακριβώς όπως το ήθελε! «Υπέροχο, σας ευχαριστώ πολύ», αναφώνησε και δεν χόρταινε να το βλέπει. «Θα το ανοίξω στο δωμάτιό μου για να μην το χαλάσω εδώ» είπε.

Φυσικά η νεράιδα δεν είχε ξεχάσει και τον αδελφό της Α. Ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό του όταν άνοιξε την γαλάζια τσάντα και είδε την μπάλα του basket της αγαπημένης του ομάδας. Όλη η οικογένεια ήταν χαρούμενη.

Είχε έρθει όμως ή ώρα για τη νεράιδα να φύγει. Η οικογένεια της Α. θα συνέχιζε την γιορτή και θα έκοβαν όλοι μαζί την τούρτα της. «Είχαμε έξι μήνες να βρεθούμε και να φάμε όλοι μαζί σαν οικογένεια, ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας». μας είπαν.

τους εθελοντές μας: Μαρία Μυλωνά

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!