Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η Γενική Διευθύντρια του MakeAWish  (Κάνε–Μια–Ευχή Ελλάδος), Σάντρα Ζαφειρακοπούλου,  καθώς και η υπεύθυνη του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, Μαρία Γκαμαλούτσου, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού. Σε μία εκδήλωση όπου οι έννοιες του εθελοντισμού, της προσφοράς και της κοινωνικής ενσυναίσθησης είχαν την «τιμητική» τους.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, παρακολουθήσαμε να ξεδιπλώνεται το σπουδαίο έργο των μαθητών της έκτης τάξης στο πλαίσιο της δράσης παιδική  επιχειρηματικότητα. Τα παιδιά μοιρασμένα σε ομάδες δούλεψαν συνεργατικά, ώστε να διαμορφώσουν τα προϊόντα τους και να οργανώσουν τις εταιρείες τους (σύσταση εταιρείας, λογότυπο, σλόγκαν, προϋπολογισμός, μενού, πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης). Στο πλαίσιο αυτό επιμορφώθηκαν για την οργάνωση των εταιρειών, τη διαφήμιση, την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Κάθε ομάδα είχε έναν εμπορικό σύμβουλο (γονείς-μέντορες) με τον οποίο συνεργαζόταν μια φορά την εβδομάδα, προκειμένου να επεξεργάζονται τα δεδομένα της έρευνας αγοράς και να προσαρμόζουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα. Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος η ενίσχυση 7 οργανισμών (Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), BUILD A BRIDGE, EΛΕΠΑΠ, ΕΛΙΖΑ, ΕΛΠΙΔΑ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΚΕΑΤ) καθώς και του Ταμείου Υποτροφιών του σχολείου.

Η ομάδα παιδιών που σχεδίασε την επιχείρηση «The Smoothie Way» αποφάσισε να υποστηρίξει τον οργανισμό Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος διαθέτοντας προϊόντα όπως milkshakes, smoothies, boba milk. Η οικογένεια του οργανισμού για τη συγκεκριμένη  δράση θέλει να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της ομάδας, στον Παύλο, τον Μάριο, την Έλλη, την Ουρανία, τον Φίλιππο, την Ελισσώ, την Άνθεια και φυσικά στον δικό μας μικρό εθελοντή Γιάννη, ο οποίος γνωρίζοντας εκ των έσω το έργο του οργανισμού συνέβαλε σημαντικά στην μεταλαμπάδευση του οράματος του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος στο σχολικό του περιβάλλον.

Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι παιδιά της έκτης τάξης, ανέλαβαν «μεγάλες» πρωτοβουλίες σκεπτόμενοι άλλα παιδιά που δεν έχουν το προνόμιο να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες και να αλληλοεπιδρούν  με τους συμμαθητές τους όπως ορίζει η παιδική τους ηλικία. Ευχαριστούμε για την  διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και τον συντονισμό της δράσης τους εκπαιδευτικούς αλλά και το σχολείο που την υποστήριξε.