ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΧΗΣ | ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Το βράδυ της Μεγ. Δευτέρας βρήκε την Ελλάδα να είναι φωτισμένη στα μπλε τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτιζαν τον δρόμο από ψηλά. Νεράιδες και ξωτικά, οικογένειες και παιδιά ευχής, εθελοντές και φίλοι του οργανισμού, «ενώθηκαν» μέσα από 15 συμβολικούς περίπατους και όλοι μαζί, συγκινημένοι για την πανελλαδική αυτή δράση, περπάτησαν στον δρόμο των ευχών και φώτισαν τον ουρανό!

Για πρώτη χρονιά ο ετήσιος, καθιερωμένος περίπατος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Walk for Wishes 2024, πραγματοποιήθηκε εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε 13 ακόμα πόλεις: Αίγιο, Άνδρος, Βόλος, Δράμα, Πτολεμαΐδα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Λάρισα, Νάουσα, Τρίκαλα και Χανιά. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 80 Δήμοι ανά την Ελλάδα φωταγώγησαν στα μπλε κάποιο σημείο-ορόσημο της πόλης τους.

Οι περίπατοι ήταν βραδινοί και οι συμμετέχοντες φώτιζαν τις διαδρομές με τα ειδικά μπλε φαναράκια, ενώ η κορύφωση σηματοδοτήθηκε όταν παιδιά ευχής σε κάθε πόλη, σε μία συμβολική κίνηση άφησαν, λίγα μπλε μπαλόνια στον ουρανό.  Όλοι οι περίπατοι κατέληξαν σε ένα φωταγωγημένο μνημείο, υπό την Αιγίδα των Δήμων, ενώ σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν δύο ένστολοι αστυνομικοί ανά περίπατο, υπό Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, προς τιμήν της πρώτης ευχής παιδιού, του Chris Greicius.

Στην Αθήνα ο περίπατος ξεκίνησε από τον Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου συγκεντρώθηκε ο κόσμος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνέχισε μέσα από το Ζάππειο στην Βας. Αμαλίας και πέρασε μπροστά από τη φωταγωγημένη Βουλή των Ελλήνων, για να καταλήξει στην Πλατεία Συντάγματος όπου με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων είχε στηθεί ο τερματισμός και ο ραδιοφωνικός σταθμός Ρυθμός 94.9 που αναμετέδιδε ζωντανά την πορεία των περιπάτων. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, από την Πλατεία Αριστοτέλους, ο περίπατος κατέληξε στο Άγαλμα του Αλεξάνδρου, και ο περίπατος διεξήχθη με την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο περίπατος Αθήνας και Θεσσαλονίκης είχε την πολύτιμη υποστήριξη των εταιρειών Event Plus και Avitron, καθώς και του Ρυθμού 94.9. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης: DryLog Ltd., IDEAL Holdings και SRS Group of Companies. Στους  χορηγούς σε είδος: Expose Prod., Tore, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, ERGO Ασφαλιστική, Athens Avenue Hotel, Colors Hotel, Novotel Athens, Lucent Soiree, Dtek, God / Hill & Knowlton, Parties2bremembered, Redloop Creative Agency, Yupi Yaya, Μπουκέτο Μπαλόνια – Σίνδος, Κώστας Σάλτας – ηλεκτρολόγος. Τέλος, Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εθελόντρια μας Ασημίνα Κατσούλη για τα υπέροχα εικαστικά και στο γυναικείο φωνητικό σύνολο «InDONNAtión».

Make-A-Wish_WWD_Περίπατος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Make-A-Wish_WWD_Περίπατοι Τρίκαλα-Λάρισα-Νάουσα
Make-A-Wish_WWD_Περίπατοι Δράμα-Καβάλα
Make-A-Wish_WWD_Περίπατοι Ηράκλειο-Χανιά
Make-A-Wish_WWD_Περίπατοι Ιωάννινα-Κέρκυρα-Πτολεμαϊδα
Make-A-Wish_WWD_Περίπατοι Αίγιο-Άνδρος-Βόλος