Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Ευγενίδου υποδέχτηκε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για τη 13η βράβευση του δημιουργικού διαγωνισμού του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, γνωστή και ως Αστερομέρα. Μικροί και μεγάλοι φίλοι του οργανισμού, που συμμετείχαν εθελοντικά στον διαγωνισμό του προηγούμενου έτους, γέμισαν την αίθουσα με χαρά, περηφάνια και αγάπη.

Ακούσαμε την Κατερίνα, μαμά παιδιού ευχής, να μιλά για τις εμφανείς, αλλά και τις ¨αόρατες αναπηρίες¨, όπως χαρακτηριστικά τις ονόμασε, και το πόσο επηρεάστηκε η κόρης της, η Βασιλική, από την ευχής της μέσα από την οποία ένιωσε την  αναγνώριση μπροστά σε 15.000 ανθρώπους. Τη Σοφία, μητέρα του Σπύρου, να τονίζει την ανάγκη να προστατεύσουν οι εκπαιδευτικοί τα παιδιά αυτά και να λέει με δύναμη ψυχής: ¨μπορεί με τον Σπύρο μου να μην περπατάμε, αλλά αποφασίσαμε ότι μπορούμε να πάμε παντού με τις ρόδες μας¨. Την Τόνια, που στο παρελθόν ευχήθηκε να προσφέρει έργο σε άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς μέσω του Make-A-Wish Ελλάδος, να μιλάει για εθελοντισμό σε κάθε ηλικία και τη Ραφαέλα, να στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το αύριο από την Αμερική όπου βρίσκεται για θεραπείες.

Το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής φέτος κλείνει τα 25 του χρόνια και, με τη διαχρονική συμβολή κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, πραγματοποιεί διαγωνισμό όπου οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα «έργο» για να αποτυπώσουν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης προς τα παιδιά ευχής, αλλά και την κοινωνία.

Η Πρέσβειρα του Οργανισμού, Φαίη Σκορδά, η οποία και παρουσίασε την εκδήλωση, καλωσόρισε τους καλεσμένους και μίλησε για την εξαιρετικής σημασίας αποδοχή των παιδιών στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος και τον ρόλο των εκπαιδευτικών, ενώ η υπεύθυνη του προγράμματος Μαρία Γκαμαλούτσου, παρουσίασε το μήνυμα του φετινού Αστεριού που είναι εξ’ ολοκλήρου βασισμένο στην αποδοχή και τη συμπερίληψη και έχει τίτλο ¨Ήλιοι και Αστέρια σε έναν ουρανό¨.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους παιδιά ευχής πρωταγωνιστές του εκπαιδευτικού προγράμματος προηγούμενων ετών, η φίλη του οργανισμού, Κατερίνα Γκαγκάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του οργανισμού, Υβέτ Κοσμετάτου.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο www.wishstar.gr, και η διανομή του υλικού στα σχολεία όλης της Ελλάδας θα ξεκινήσει μέσα Οκτώβρη. Με απόφαση της διοίκησης της κάθε εκπαιδευτικής μονάδας ή/ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν όλοι οι μαθητές μία δυνατή γροθιά και να στηρίξουν την επιστροφή των άρρωστων παιδιών στην παιδικότητα που είναι απαραίτητη.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση στο https://youtube.com/live/XyDV0JaPcyo

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ένα μεγάλο και ιδιαίτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Ίδρυμα Ευγενίδου για τη φιλοξενία!

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ

Υποστηρικτής σε είδος

Υποστηρικτής σε είδος