Κάποια παιδιά παλεύουν για τη ζωή τους και ονειρεύονται.
Θέλετε να κάνετε τα όνειρά τους πραγματικότητα;

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να επαναφέρουν τα παιδιά στην παιδική τους ηλικία και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία. Τους χαρίζει και πάλι την παιδικότητα που χάθηκε βίαια λόγω της σοβαρής ασθένειας. Τα βοηθάει να νιώσουν ξανά αληθινή ευτυχία στο δύσκολο δρόμο της ασθένειας και είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Μέσω της εκπλήρωσης του άπιαστου ονείρου τους, πιστεύουν ότι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και το πιο σπουδαίο: να γίνουν καλά!

Το Νοέμβριο του 2018 επαναφέραμε με πολλή μεγάλη προσπάθεια τις ευχές – ταξίδια στην Ευρώπη και στη Eurodisney. Οι συγκεκριμένες ευχές διακόπηκαν το 2012 όταν η κρίση έπληξε την Ελλάδα και οι διαθέσιμοι πόροι δεν επαρκούσαν για την εκπλήρωσή τους. Σήμερα, με 132 παιδιά να βρίσκονται σε αναμονή της εκπλήρωσης των ευχών τους και με 60% αυτών να είναι ταξίδια και αναδιαμόρφωση δωματίων, ζητάμε την υποστήριξή σας για να πιστέψουν αυτά τα παιδιά ξανά στη ζωή.

Γνωρίστε κάποια από τα παιδιά μας που βρίσκονται σε αναμονή για την εκπλήρωση της ευχής τους:

Εύχομαι να πάω στο χωριό του ΑϊΒασίλη την Πρωτοχρονιά – Παιδί ευχής, 13,  νεφροβλάστωμα

Κατά την επίσκεψή μας στον νεαρό μας, αντιληφθήκαμε ότι έχει μια γλυκύτατη μαμά, η οποία δεν είναι καθόλου παρεμβατική. Αυτό άφησε το περιθώριο στο παιδί να ονειρευτεί χωρίς περιορισμούς. Έχει μια αδελφή και έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους. Η οικογένεια είναι δεμένη και της αρέσει ιδιαίτερα να ταξιδεύει. Όσο για τον μικρό ήρωα…. ένα ευγενικό, κοινωνικό πειραχτήρι με ιδιαίτερο χιούμορ! Στον ελεύθερο χρόνο του τού αρέσει να βγαίνει έξω με τους φίλους του. Πηγαίνουν βόλτα στη γειτονιά, πάνε για μπουγάτσα, κάνουν ποδήλατο, ακούνε μουσική και πηγαίνουν σε γηπεδάκια μπάσκετ. Τον βρήκαμε αποφασισμένο για την ευχή του: να πάει στο χωριό του Άι-Βασίλη την Πρωτοχρονιά! Είναι μια ευχή που θα τον κάνει πολύ ευτυχισμένο! Φαντάζεται ότι θα έχει κρύο, θα γνωρίσει τον Άι-Βασίλη από κοντά μαζί με την οικογένειά του και θα δει το σπίτι του. Μετά την επίσκεψη στον Άι-Βασίλη θέλει να πάνε να φάνε «roast duck», γιατί έχει μάθει ότι είναι ένα από τα έθιμα στη Φινλανδία.

 Εύχομαι να πάω στο Παρίσι και Εύχομαι να πάω κρουαζιέραΓιώργος και Στάθης, δίδυμα αδέρφια 10 ετών, νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA)

Δύο αδέλφια που έχουν καθηλωθεί σε αμαξίδιο από την ασθένειά τους. Η πιο βαθιά τους επιθυμία είναι να ταξιδέψουν! Να μπορέσουν να δουν νέα μέρη μαζί με την οικογένειά τους. Να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, να κάνουν πράγματα που δυστυχώς δεν μπορούν εδώ. Ο Γιώργος ευχήθηκε να ταξιδέψει στο Παρίσι, να δει τον πύργο του Άιφελ και να επισκεφτεί τα ελληνικά  αγάλματα στο μουσείο του Λούβρου. Ο Στάθης ευχήθηκε να κάνει μία κρουαζιέρα στα νησιά, να δει και να γνωρίσει όσα περισσότερα μέρη μπορεί μέσα σε μία εβδομάδα, με την οικογένειά του. Το μυαλό τους έχει ταξιδέψει ήδη σε άλλα μέρη πιο όμορφα, ονειρικά, ιδανικά! Με την εκπλήρωση των ευχών τους θα μπορέσουν να δουν όλα όσα ονειρεύονται εδώ και χρόνια.

Από την αρχή του έτους έχουμε εκπληρώσει πάνω από 200 ευχές. Οι παρούσες ευχές αφορούν ταξίδια και είναι μόλις 6 από τις 132 σε αναμονή, αριθμός ο οποίος συνεχώς μεταβάλλεται.
Για να συνεχίσει το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος να εκπληρώνει τις ευχές αυτών των παιδιών με αμείωτο ρυθμό, απευθύνει
ανοιχτή πρόσκληση για δωρεές.
Στόχος μας είναι η άμεση συγκέντρωση του ποσού των €90.000 περίπου, το οποίο και θα καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.
Εύχομαι να πάω στη EurodisneyΕλένη, 4, Σάρκωμα Ewing

Η οικογένεια της Ελένης είναι 6μελής και αποτελείται από τους γονείς της και τα τρία της αδέλφια. Η μικρότερη αδελφή, η Ραφαηλία, ζει από την ημέρα που γεννήθηκε στη σκιά της Ελένης και της ασθένειάς της. Παρ’ όλα αυτά παραμένει γελαστή και ήσυχη. Η Ελένη μας μιλάει  ασταμάτητα με νάζι και σκέρτσο. Είναι αξιολάτρευτη, αλλά και αυταρχική! Κατά την επίσκεψη, η μικρή μας δεν συγκεντρωνόταν εύκολα. Ήθελε να μας δείξει την γκαρνταρόμπα της, τα τακούνια της, τη συλλογή από τα μαγικά της ραβδιά, να φορέσει ξανθές κοτσίδες… Όταν έμεινε μόνη με τις νεράιδες τους εκμυστηρεύτηκε ότι η βαθύτερη της επιθυμία είναι να πάει στην Disneyland. Για την ακρίβεια «στην Ίντσανταμ σα πάμε με το μαγικό σου ραβδάκι!» είπε στη νεράιδά της. Δείχνει να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις πριγκίπισσες της Disney και περισσότερο στην Έλσα, μα το αγαπημένο της στοιχείο στην Disneyland, είναι το τρενάκι που μπαίνει στη λίμνη, το οποίο και μας ζωγράφισε.

Εύχομαι να πάω σε ένα ζωολογικό κήπο στο εξωτερικό μαζί με τον ΠρόδρομοΓιώργος, 9*

Ένα γλυκύτατο και χαρούμενο αγοράκι, που ανυπομονούσε να μας πει την ευχή του! Ο Γιώργος αγαπάει πολύ τα ζωάκια κι αυτό που θα ήθελε περισσότερο είναι να πάει σε ένα μεγάλο ζωολογικό κήπο, κάπου στο εξωτερικό, μαζί με τον κολλητό του φίλο, τον Πρόδρομο. Ο Πρόδρομος μάς έχει εκμυστηρευτεί κι αυτός την ευχή του στο νοσοκομείο, που είναι ακριβώς η ίδια! Φυσικά οι δύο φίλοι έχουν ήδη επισκεφθεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ο Γιώργος όμως, θέλει όσο τίποτα άλλο να πάνε μαζί σε έναν τεράστιο κήπο, όπου θα δούνε πολλά ζωάκια. Ο Γιώργος αγαπά πολύ τη μητέρα του, μία υπέροχη γυναίκα η οποία φαίνεται να έχει δώσει εξαιρετική ανατροφή στον γιο της. Οι δυο τους είναι πολύ αγαπημένοι και μαζί αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής. Η μητέρα μας είπε ότι ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος και κάποιες στιγμές λύγιζε στη σκέψη του αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει. Η σκέψη όμως του ταξιδιού που θα κάνουν μαζί με τους φίλους τους της δίνει δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία, και αισθάνεται πραγματικά ευγνώμων για όλα όσα κάνουμε για εκείνους, αλλά, και για όλα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη.

Εύχομαι να πάω στη λίμνη του Loch NessΣπύρος, 7*

Ο Σπύρος είναι ένα χαρούμενο και δραστήριο αγοράκι, πολύ δεμένο με τα αδέλφια του και ειδικά με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Απόστολο. Τα δύο αδέλφια νοσούν από την ίδια ασθένεια και είναι έκδηλη η ανάγκη τους να κάνουν κάτι μοναδικό, κάτι ξεχωριστό, που θα τους μείνει αξέχαστο και θα τους βοηθήσει να ξεχάσουν τα προβλήματα υγείας τους. Ο Απόστολος μάς έχει εκμυστηρευθεί  και εκείνος την ευχή του και περιμένει ανυπόμονα την εκπλήρωση. Η μεγάλη επιθυμία του Σπύρου είναι να πάει στη λίμνη του Loch Ness. Του αρέσει πολύ η Αγγλία, έχει μάθει για τη λίμνη από τα αγγλικά που κάνει, και θέλει πολύ να πάει να δει πως είναι από κοντά και ΑΝ τύχει να δει και το τέρας. Γενικά του αρέσουν τα ταξίδια και θέλει πολύ να μπει σε αεροπλάνο και να πετάξει.

Εύχομαι να ζήσω μια εμπειρία Harry PotterΠαιδί ευχής, 12*

Το κορίτσι μας περνάει τον ελεύθερο χρόνο της διαβάζοντας βιβλία επιστημονικής φαντασίας, τα οποία έχουν γίνει και ταινίες. Ενοχλείται πολύ, δε, όταν ανακαλύπτει ότι μέρος της ιστορίας που έχει διαβάσει σε κάποιο από τα βιβλία, απουσιάζει από την ταινία, καθώς θεωρεί κάθε λεπτομέρεια σημαντική. Έχει διαβάσει όλα τα βιβλία του Harry Potter, μια και είναι ο αγαπημένος της. Η ευχή της δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το να ζήσει μια εμπειρία με τον Harry Potter! Θεωρεί πως είναι κάτι ξεχωριστό που θα το θυμάται για πάντα!

 

*Οι γονείς δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση της ασθένειας

 

Αυτά τα παιδιά ονειρεύονται μέσα σε ένα νοσοκομείο.
Κανένα παιδί δεν πρέπει να απογοητεύεται.
Δώσε δύναμη στην ευχή. Δώσε δύναμη στη ζωή.
Κάνε μια δωρεά ΣΗΜΕΡΑ!

Για τη δωρεά σας κάντε κλικ εδώ ή καλέστε μας στο 210 96 37 660, εσωτ. 123

Λίγα λόγια για τη διαφάνεια του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος:

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στην Ελλάδα και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Δραστηριοποιείται στη χώρα μας με πλήρη οικονομική αυτονομία και τα έσοδά προέρχονται καθαρά από δωρεές ιδιωτών (70%) και εταιρειών (30%), μέσω διάφορων δράσεων και προγραμμάτων. Τα έσοδα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του παγκόσμιου οργανισμού, οφείλουν να μοιράζονται ως έξοδα σε ποσοστό 75% στο κύριο έργο του (εκπλήρωση ευχών) και μόνο το 25% σε άλλα έξοδα, όπως οι μισθοί των εργαζομένων, οι κτιριακές εγκαταστάσεις και πολλά ακόμα. Η διοίκηση του Οργανισμού απαρτίζεται από ένα αιρετό Δ.Σ. όπου όλα τα μέλη είναι εθελοντές και υποχρεούνται σε παύση της εθελοντικής τους θητείας έπειτα από 6 έτη και αποχώρηση έπειτα από 12 έτη. Κάθε δωρητής, ιδιώτης ή εταιρεία, λαμβάνει νόμιμη απόδειξη ή τιμολόγιο για τη δωρεά, και αναλυτική ενημέρωση για την ακριβή διάθεση του ποσού που διέθεσε (υιοθεσία συγκεκριμένης ευχής, ανάλυση του κόστους). Όπως όλοι οι Μ.Κ.Ο. στην Ελλάδα, καταβάλει κάθε χρόνο ΦΠΑ 24% για την πώληση των προϊόντων του και φόρο εισοδήματος με ελάχιστες ελαφρύνσεις. Τέλος, κάθε χρόνο ο οργανισμός υπόκειται σε ελέγχους από ορκωτούς λογιστές οι οποίοι και διασφαλίζουν την τήρηση όλων των παραπάνω κανονισμών σε συνδυασμό με την ορθολογική χρήση των εσόδων.