Το Make-A-Wish είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Φιλανθρωπικός Οργανισμός πραγματοποίησης ευχών παγκοσμίως, αναγνωρισμένος από τα Ηνωμένα Έθνη (Ο.Η.Ε) ως ένας από τους πλέον γνωστούς και αξιόπιστους Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς στον κόσμο. Πρόκειται για έναν Οργανισμό με έναν και μοναδικό σκοπό όμως διοικητικά χωρίζεται στα δύο για λόγους διαχείρισης: στο Make-A-Wish America που συντονίζει την εκπλήρωση Ευχών και στις 50 πολιτείες με 62 παραστήματα στην Αμερική και στο Make-A-Wish International που συντονίζει γραφεία του Οργανισμού σε 5 Ηπείρους, 50+ χώρες με 180 γραφεία εκτός Αμερικής. Το Make-A-Wish America εκπληρώνει 25.000 Ευχές παιδιών κάθε χρόνο ενώ τα affiliates που ανήκουν στο Make-A-Wish International εκπληρώνουν 21.000 Ευχές παιδιών ετησίως.

Από το 1980 περισσότερα από 500.000 παιδιά με τη βοήθεια περισσοτέρων των 40.000 εθελοντών έχουν ζήσει την ευεργετική και μεταμορφωτική δύναμη μίας Ευχής!

Το Make-A-Wish International μπορεί να υπερηφανεύεται για την κατάκτηση του Seal of Excellence, ένα βραβείο με κύρος, που απονέμεται σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που πληρούν τα υψηλά κριτήρια της Αμερικάνικης Κυβέρνησης. Τη διάκριση αυτή απολαμβάνουν μόνο 2.000 Οργανισμοί, ανάμεσα σε περισσότερους από 1.000.000 που λειτουργούν σήμερα, οι οποίοι επιδεικνύουν καλή διαχείριση των οικονομικών τους, ακεραιότητα και αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων τους.

Για τον ίδιο λόγο βραβεύτηκε επίσης από το Charity Navigator, το μεγαλύτερο ανεξάρτητο ελεγκτή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων, που μόνο το 1% των αντίστοιχων Οργανώσεων έχει λάβει ποτέ.

Ετήσιος Έλεγχος Ορκωτών_ΕΥ_2018

Ετήσιος Έλεγχος Ορκωτών_ΕΥ_2017

Ετήσιος Έλεγχος Ορκωτών_ΕΥ_2016

Ετήσιος Έλεγχος Ορκωτών_ΕΥ_2015

Καταστατικό_Make-A-Wish

Eργαζόμενοι-ΔΣ

Ποιος μπορεί να κάνει μια Ευχή;
Ευχή μπορούν να κάνουν όλα τα παιδιά (3-18 ετών) που πάσχουν από κάποια σοβαρή κι απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μένουν στην Ελλάδα ή να έχουν έρθει στη χώρα μας για θεραπεία έχοντας άδεια παραμονής.
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια- Ευχή Ελλάδος), απευθύνεται σε παιδιά με ειδική παθολογία. Επομένως για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό κάποιας ευχής, θα πρέπει ο γιατρός του Οργανισμού να πιστοποιήσει πως το συγκεκριμένο παιδί πληροί τα κριτήριά μας. Η λίστα με τις ασθένειες επικυρώνεται καθημερινά από το Make-A-Wish International και μπορείτε να βρείτε την τελευταία ανανεωμένη λίστα εδώ. Σε κάθε περίπτωση έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του Οργανισμού να αποδεχτεί την όποια αίτηση λαμβάνει.

Τι μπορεί να ζητήσει ένα παιδί Ευχής;
Το παιδί ευχής μπορεί να ζητήσει ότι επιθυμεί βαθιά μέσα του, ότι είναι αυτό που θα του δώσει το χαμόγελο και τη δύναμη να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του.
Επειδή ο μόνος περιορισμός είναι η ίδια η φαντασία του παιδιού, το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, και χαρακτηρίζεται από λεπτομερή οργάνωση για να πετύχει το σκοπό του, δηλαδή να καταφέρει να μεταμορφώσει το παιδί.

Τι δεν μπορούμε να κάνουμε
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας Οργανισμός με σταθερές αρχές κι αξίες τις οποίες σεβόμαστε απόλυτα προκειμένου να κρατήσουμε την ακεραιότητά και την αξιοπιστία μας. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει τους εξής περιορισμούς:

  • Δεν κάνουμε ποτέ και για κανέναν λόγο καμία διάκριση σε φύλο, εθνικότητα, θρησκεία, κοινωνική ή οικονομική κατάσταση των παιδιών που επιθυμούν να κάνουν μία Ευχή.
  • Δεν δίνουμε ποτέ χρήματα και δεν αναλαμβάνουμε το κόστος για τις ιατρικές θεραπείες.
  • Δεν πραγματοποιούμε ευχές για σπίτια – που σχετίζονται με την ενοικίαση, αγορά ή ανακαίνιση
  • Δεν πραγματοποιούμε ευχές για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες κι οτιδήποτε μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.
  • Δεν εκπληρώνουμε πάνω από μία ευχή στο ίδιο παιδί και δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε την Ευχή ενός παιδιού εάν έχει ήδη εκπληρωθεί από το Make-A-Wish κάποιας άλλης χώραςα
  • Δεν οργανώνουμε υπερατλαντικά ταξίδια λόγω της οικονομικής κρίσης που βίωσε η χώρα μας. Όμως με το σκεπτικό να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε ευχές σε όλα τα παιδιά που μας το ζητούν, οργανώνουμε ταξίδια εντός Ελλάδος και εντός Ευρώπης.

Για εμάς εδώ στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) κάθε παιδί είναι μοναδικό και έτσι μοναδική και μαγική πρέπει να είναι η εκπλήρωση της ευχής του. Θέλουμε να είναι για αυτό μία τόσο ανεπανάληπτη κι αξέχαστη εμπειρία, όσο ανεπανάληπτα κι αξέχαστα είναι για εμάς το χαμόγελο κι η λάμψη στα μάτια του που εισπράττουμε κάθε φορά όταν εκπληρώνουμε μία ευχή.

Τι μπορεί να ζητήσει ένα παιδί Ευχής;
To 2012, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με καθηγητές από άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα από την Ελλάδα και το εξωτερικό προχώρησε στην υλοποίηση του καινοτόμου και φιλόδοξου έργου “ΘΑΛΗΣ Αξιολόγηση Ελληνικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)”. Στόχος του προγράμματος η μελέτη του οικοσυστήματος των ΜΚΟ στην Ελλάδα και η καταγραφή και αξιολόγησή τους. Ανάμεσα στους Οργανισμούς που αξιολογήθηκαν, ήταν και το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος.

Δείτε τη μελέτη αναλυτικά εδώ