Μαζί μπορούμε να μεταμορφώσουμε τη ζωή ενός παιδιού!

Οι Εθελοντές, είναι η ψυχή του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βοηθούν το έργο του Οργανισμού με διάφορους τρόπους. Συνεισφέρουν ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουν, την εμπειρία τους, τις ικανότητές τους, τις ιδιαίτερες γνωριμίες και τις υπηρεσίες που μπορεί ο καθένας τους να προσφέρει. 

Ενδεικτικά, οι τομείς εθελοντικής απασχόλησης αποτελούνται από τις ακόλουθες ομάδες και ο κάθε εθελοντής μπορεί να δηλώσει την ομάδα που επιθυμεί να ανήκει:

 • Ομάδα Ευχής: Επαφή με το παιδί – Στάδιο εκμαίευση Ευχής & επαφή με γονείς, κ.λ.π.
 • Ομάδα Αστεριού Ευχής: Ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού
 • Δημιουργική Ομάδα: Μπομπονιέρες Γάμου-Βάπτισης εποχιακές κατασκευές, κ.λ.π.
 • Ομάδα Εκδηλώσεων: Οργάνωση, συμμετοχή σε εκδηλώσεις, Bazaar
 • Ομάδα Γραφείου: Γραμματειακή υποστήριξη, εξωτερικές εργασίες, κ.λ.π.
 • Ομάδα Εξεύρεσης πόρων: Χορηγίες, δωρεές, ανεύρεση πόρων με τοπικές ομάδες

Επιπλέον, πέραν των ομάδων που προαναφέρθηκαν υπάρχουν και επιπλέον τομείς στους οποίους μπορεί να απασχοληθεί κάποιος ως εθελοντής:

Airport Greeter: Υποδοχή παιδιών Ευχής όπως και των οικογενειών τους από το αεροδρόμιο.
Οδηγός: Παροχή βοήθειας και εξυπηρέτηση αναγκών στο Τμήμα Ευχών.
Wish Assist Coordinator: Responsible for planning complete experiences for visiting wish children. Duties include working with other Make-A-Wish abroad and local vendors to plan all aspects of a wish trip.  

Κάντε τη πρακτική σας άσκηση κοντά μας

 

Εάν είστε και εσείς φοιτητής, ή απόφοιτος και επιθυμείτε να κάνετε την πρακτική σας άσκηση στο Make-A-Wish… Έχετε την ευκαιρία να το κάνετε! Η Ελένη, από το Τμήμα Ευχών και ο Γιάννης, από το τμήμα Λογιστηρίου, κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον Οργανισμό μας.

Θέσεις πρακτικής άσκησης:

 • Γραμματειακή υποστήριξη στο Τμήμα Ευχών
 • Συντονιστής έργου στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής»
 • IT Assistant
 • Ομάδα Marketing και Εξεύρεσης Πόρων (Fundraising)
 • Βοηθός Ψυχολόγου
 • Βοηθός Λογιστηρίου
 • Συντονιστής προγράμματος Wish Assist*
  (*απαραίτητη προϋπόθεση η καλή χρήση της αγγλικής γλώσσας)

Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις θέσεις πρακτικής άσκησης από το Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης, «ΑΤΛΑΣ» (http://atlas.grnet.gr/

* Η πρακτική άσκηση ισχύει για τα γραφεία μας σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Αναμένουμε και τις δικές σας συμμετοχές!

FAQ

Ποιος μπορεί να γίνει εθελοντής του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος);

Κατάλληλος για εθελοντής μπορεί να είναι κάθε άτομο άνω των 18 ετών.

Πόσο χρόνο χρειάζεται να διαθέτει;

Ως Εθελοντής του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), εσείς αποφασίζετε πόσο χρόνο μπορείτε να μας αφιερώνετε. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό οι Εθελοντές μας να δηλώνουν εξαρχής το χρόνο που μπορούν να διαθέσουν, προκειμένου να γίνεται από την πλευρά μας καλός προγραμματισμός και σωστή αξιοποίησή τους. Είναι κατανοητό ότι πολλοί εθελοντές μας είναι παράλληλα εργαζόμενοι, έχουν οικογένειες και κοινωνική ζωή, με δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Κατά συνέπεια, ο Οργανισμός αισθάνεται ευγνώμων για τον πολύ ή λίγο χρόνο που αφιερώνουν οι εθελοντές του, στον τομέα που έχουν αναλάβει δράση.

Τι ικανότητες πρέπει να έχει κάποιος που θέλει να γίνει Εθελοντής;

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος καμία ιδιαίτερη ικανότητα, για να γίνει Εθελοντής του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Απλά να έχει έμφυτο το πάθος να προσφέρει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό στα παιδιά που δοκιμάζονται καθημερινά στη ζωή τους. Ωστόσο, ο κάθε Εθελοντής ανάλογα με την προσωπική ή επαγγελματική του εμπειρία μπορεί να συνεισφέρει σε διάφορα τμήματα, όπως:

 • Ομάδα Ευχής,
 • Ομάδα Αστεριού Ευχής,
 • Δημιουργικό Τμήμα,
 • Ομάδα Εκδηλώσεων,
 • Ομάδα Γραφείου,
 • Ομάδα Εξεύρεσης Πόρων

Μπορεί κάποιος να κάνει την πρακτική του άσκηση στον οργανισμό;

Φυσικά. Οποιοσδήποτε είναι είτε φοιτητής, είτε απόφοιτος, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Οργανισμό και να πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση.

Ποιά είναι η διαδικασία που απαιτείται για να γίνει κάποιος εθελοντής;

Δεδομένου ότι η αποστολή του Οργανισμού αφορά στον ευαίσθητο τομέα των παιδιών, κατά την αίτηση των υποψήφιων εθελοντών ζητείται αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, το οποίο εκδίδεται στα ΚΕΠ. Η πρόσφατη φωτογραφία που χρειάζεται μπορεί να βγει απευθείας στα γραφεία του Οργανισμού, όπως και η φωτοτυπία της ταυτότητας. Ακολούθως, πραγματοποιείται μια πρώτη γνωριμία με τη υπεύθυνη εθελοντών. Στη συνέχεια, γίνεται ένας επιπλέον έλεγχος από την Ομάδα Ευχής, προκειμένου να κριθούν κατάλληλοι για να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά Ευχής και την οικογένειά τους.  Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να σχηματίζεται μια εμπεριστατωμένη άποψη περί της καταλληλότητας του εθελοντή.

Προσφέρεται εκπαίδευση στους εθελοντές;

Στο Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) θεωρούμε πολύ σημαντικό ζήτημα την εκπαίδευση των Εθελοντών. Όλοι οι εθελοντές μας περνάνε από εκπαίδευση η οποία και γίνεται στις Ομάδες Δράσης και περνάει από τα εξής στάδια:

 • Ενημέρωση Νέων Εθελοντών (παρακολουθείται από τον εθελοντή μία φορά)
 • Ειδική Εκπαίδευση για τους Εθελοντές που συμμετέχουν στην Ομάδα Ευχής (έπειτα από παραμονή περίπου 6 μηνών στον Οργανισμό και αφού έχουν περάσει από διάφορα τμήματα)

Σ’ ευχαριστούμε πολύ για τη διάθεσή σου να υποστηρίξεις εθελοντικά το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Ο Οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει συμπληρώσει τα 25 χρόνια λειτουργίας του στην Ελλάδα σαν μέλος του παγκόσμιου αντίστοιχου οργανισμού. Το Make-A-Wish εκπληρώνει την πιο βαθιά επιθυμία παιδιών 3 έως 18 ετών που αντιμετωπίζουν μία πολύ σοβαρή ασθένεια. Η εμπειρία μίας ευχής που εκπληρώνεται επιδρά θετικά στη ζωή ενός παιδιού και εμπλουτίζει με μοναδικό τρόπο για πάντα, τη ζωή όσων συμμετέχουν και συμβάλλουν στην εκπλήρωσή της.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) αυτή ιδιαίτερη για όλους περίοδο έχει ανάγκη από εθελοντές για:
Μεταφορείς με φορτηγό/επιβατικό όχημα για διάφορα πράγματα για παραλαβή από τα γραφεία του Οργανισμού στα ΚΤΕΛ ή σε οικογένειες παιδιών ευχής ή παραλαβή αντικειμένων με προορισμό τα γραφεία του Οργανισμού
Επαγγελματίες από διάφορους κλάδους για τις ανάγκες των ευχών όπως: Αρχιτέκτονες, φωτογράφους, μαραγκούς, ελαιοχρωματιστές, γραφίστες, κειμενογράφους, κ.λπ.

 

Μπορείτε να μας υποστηρίξετε:
– Μέσω του eshop μας εδώ
– Κάνοντας μία δωρεά εδώ
– Ακολουθώντας μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
FacebookInstagram | YouTube | TwitterPinterest | Linkedin


Εθελοντισμός στην υπόλοιπη Ελλάδα:
Το Make-A-Wish διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Υπάρχουν οργανωμένες εθελοντικές ομάδες σε Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κρήτη (Ηράκλειο & Χανιά), Πάτρα, Τρίκαλα και Δυτική Μακεδονία.
Εάν βρίσκεστε σε μία από τις παραπάνω περιοχές, παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ για να δείτε τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται.
*Ενημερώνουμε πως αυτή την περίοδο οι ανάγκες είναι περιορισμένες.

 

Ευχαριστούμε όλους όσους στέλνετε αίτημα για να γίνετε εθελοντές στον Οργανισμό. Λόγω του CΟVID-19, το Make-A-Wish έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχτεί προσωρινά εθελοντές στα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προέχει πρώτα απ’ όλα η υγεία και η ασφάλεια όλων. Θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόησή σας όσο αφορά τις αιτήσεις εθελοντισμού και να σας ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά για τη διάθεσή σας να μας υποστηρίξετε παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που διανύουμε.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για την ιστορία του Make-A-Wish και για το πως ξεκίνησαν όλα:
https://www.youtube.com/watch?v=4NXHhpGMCUk
* ένα βίντεο που δημιουργήθηκε για την επέτειο των 35 ετών. Φέτος κλείσαμε 40 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε ο Οργανισμός