Μαζί μπορούμε να μεταμορφώσουμε τη ζωή ενός παιδιού!

Οι Εθελοντές, είναι η ψυχή του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βοηθούν το έργο του Οργανισμού με διάφορους τρόπους. Συνεισφέρουν ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουν, την εμπειρία τους, τις ικανότητές τους, τις ιδιαίτερες γνωριμίες και τις υπηρεσίες που μπορεί ο καθένας τους να προσφέρει. 

Ενδεικτικά, οι τομείς εθελοντικής απασχόλησης αποτελούνται από τις ακόλουθες ομάδες και ο κάθε εθελοντής μπορεί να δηλώσει την ομάδα που επιθυμεί να ανήκει:

 • Ομάδα Ευχής: Επαφή με το παιδί – Στάδιο εκμαίευση Ευχής & επαφή με γονείς, κ.λ.π.
 • Ομάδα Αστεριού Ευχής: Ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού
 • Δημιουργική Ομάδα: Μπομπονιέρες Γάμου-Βάπτισης εποχιακές κατασκευές, κ.λ.π.
 • Ομάδα Εκδηλώσεων: Οργάνωση, συμμετοχή σε εκδηλώσεις, Bazaar
 • Ομάδα Γραφείου: Γραμματειακή υποστήριξη, εξωτερικές εργασίες, κ.λ.π.
 • Ομάδα Εξεύρεσης πόρων: Χορηγίες, δωρεές, ανεύρεση πόρων με τοπικές ομάδες

Επιπλέον, πέραν των ομάδων που προαναφέρθηκαν υπάρχουν και επιπλέον τομείς στους οποίους μπορεί να απασχοληθεί κάποιος ως εθελοντής:

Airport Greeter: Υποδοχή παιδιών Ευχής όπως και των οικογενειών τους από το αεροδρόμιο.
Οδηγός: Παροχή βοήθειας και εξυπηρέτηση αναγκών στο Τμήμα Ευχών.
Wish Assist Coordinator: Responsible for planning complete experiences for visiting wish children. Duties include working with other Make-A-Wish abroad and local vendors to plan all aspects of a wish trip.  

Κάντε τη πρακτική σας άσκηση κοντά μας

 

Εάν είστε και εσείς φοιτητής, ή απόφοιτος και επιθυμείτε να κάνετε την πρακτική σας άσκηση στο Make-A-Wish… Έχετε την ευκαιρία να το κάνετε! Η Ελένη, από το Τμήμα Ευχών και ο Γιάννης, από το τμήμα Λογιστηρίου, κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον Οργανισμό μας.

Θέσεις πρακτικής άσκησης:

 • Γραμματειακή υποστήριξη στο Τμήμα Ευχών
 • Συντονιστής έργου στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής»
 • IT Assistant
 • Ομάδα Marketing και Εξεύρεσης Πόρων (Fundraising)
 • Βοηθός Ψυχολόγου
 • Βοηθός Λογιστηρίου
 • Συντονιστής προγράμματος Wish Assist*
  (*απαραίτητη προϋπόθεση η καλή χρήση της αγγλικής γλώσσας)

Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις θέσεις πρακτικής άσκησης από το Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης, «ΑΤΛΑΣ» (http://atlas.grnet.gr/

* Η πρακτική άσκηση ισχύει για τα γραφεία μας σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Αναμένουμε και τις δικές σας συμμετοχές!

FAQ

Ποιος μπορεί να γίνει εθελοντής του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος);

Κατάλληλος για εθελοντής μπορεί να είναι κάθε άτομο άνω των 18 ετών.

Πόσο χρόνο χρειάζεται να διαθέτει;

Ως Εθελοντής του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), εσείς αποφασίζετε πόσο χρόνο μπορείτε να μας αφιερώνετε. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό οι Εθελοντές μας να δηλώνουν εξαρχής το χρόνο που μπορούν να διαθέσουν, προκειμένου να γίνεται από την πλευρά μας καλός προγραμματισμός και σωστή αξιοποίησή τους. Είναι κατανοητό ότι πολλοί εθελοντές μας είναι παράλληλα εργαζόμενοι, έχουν οικογένειες και κοινωνική ζωή, με δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Κατά συνέπεια, ο Οργανισμός αισθάνεται ευγνώμων για τον πολύ ή λίγο χρόνο που αφιερώνουν οι εθελοντές του, στον τομέα που έχουν αναλάβει δράση.

Τι ικανότητες πρέπει να έχει κάποιος που θέλει να γίνει Εθελοντής;

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος καμία ιδιαίτερη ικανότητα, για να γίνει Εθελοντής του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Απλά να έχει έμφυτο το πάθος να προσφέρει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό στα παιδιά που δοκιμάζονται καθημερινά στη ζωή τους. Ωστόσο, ο κάθε Εθελοντής ανάλογα με την προσωπική ή επαγγελματική του εμπειρία μπορεί να συνεισφέρει σε διάφορα τμήματα, όπως:

 • Ομάδα Ευχής,
 • Ομάδα Αστεριού Ευχής,
 • Δημιουργικό Τμήμα,
 • Ομάδα Εκδηλώσεων,
 • Ομάδα Γραφείου,
 • Ομάδα Εξεύρεσης Πόρων

Μπορεί κάποιος να κάνει την πρακτική του άσκηση στον οργανισμό;

Φυσικά. Οποιοσδήποτε είναι είτε φοιτητής, είτε απόφοιτος, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Οργανισμό και να πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση.

Ποιά είναι η διαδικασία που απαιτείται για να γίνει κάποιος εθελοντής;

Δεδομένου ότι η αποστολή του Οργανισμού αφορά στον ευαίσθητο τομέα των παιδιών, κατά την αίτηση των υποψήφιων εθελοντών ζητείται αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, το οποίο εκδίδεται στα ΚΕΠ. Η πρόσφατη φωτογραφία που χρειάζεται μπορεί να βγει απευθείας στα γραφεία του Οργανισμού, όπως και η φωτοτυπία της ταυτότητας. Ακολούθως, πραγματοποιείται μια πρώτη γνωριμία με τη υπεύθυνη εθελοντών. Στη συνέχεια, γίνεται ένας επιπλέον έλεγχος από την Ομάδα Ευχής, προκειμένου να κριθούν κατάλληλοι για να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά Ευχής και την οικογένειά τους.  Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να σχηματίζεται μια εμπεριστατωμένη άποψη περί της καταλληλότητας του εθελοντή.

Προσφέρεται εκπαίδευση στους εθελοντές;

Στο Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) θεωρούμε πολύ σημαντικό ζήτημα την εκπαίδευση των Εθελοντών. Όλοι οι εθελοντές μας περνάνε από εκπαίδευση η οποία και γίνεται στις Ομάδες Δράσης και περνάει από τα εξής στάδια:

 • Ενημέρωση Νέων Εθελοντών (παρακολουθείται από τον εθελοντή μία φορά)
 • Ειδική Εκπαίδευση για τους Εθελοντές που συμμετέχουν στην Ομάδα Ευχής (έπειτα από παραμονή περίπου 6 μηνών στον Οργανισμό και αφού έχουν περάσει από διάφορα τμήματα)

Σ’ ευχαριστούμε πολύ για τη διάθεσή σου να υποστηρίξεις εθελοντικά το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Ο Οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει συμπληρώσει τα 24 χρόνια λειτουργίας του στην Ελλάδα σαν μέλος του παγκόσμιου αντίστοιχου οργανισμού. Το Make-A-Wish εκπληρώνει την πιο βαθιά επιθυμία παιδιών 3 έως 18 ετών που αντιμετωπίζουν μία πολύ σοβαρή ασθένεια ενδυναμώνοντας τον αγώνα τους για ζωή με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα.

Σε μια πρωτόγνωρη για όλους περίοδο, ο Οργανισμός διοργανώνει Βazaar με προστατευτικές μάσκες στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, ώστε να συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε σε όλα τα αιτήματα των παιδιών που φθάνουν στο γραφείο μας.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ για καθημερινή παρουσία σε Bazaar:

Περίοδος εθελοντικής απασχόλησης: Τώρα έως τέλη Δεκεμβρίου
Εθελοντής πρωινής βάρδιας (11.00 έως 16:00)
Εθελοντής απογευματινής βάρδιας (16:00 έως 21:00)

Περιγραφή Θέσης:

* πώληση προϊόντων (μάσκες σε διάφορα χρώματα)
* ενημέρωση για το έργο του Οργανισμού

Προσόντα
* Ικανότητα επικοινωνίας
* Ομαδικό πνεύμα
* Υπευθυνότητα
* Οργανωτικότητα

Προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση (πωλήσεις) θα θεωρηθεί προσόν.

 

Δείτε εδώ τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να γίνετε εθελοντές στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).