13η Βράβευση Διαγωνισμού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Αστέρι της Ευχής

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου το αμφιθέατρο στο Ίδρυμα Ευγενίδου γέμισε ζωηρές παιδικές φωνές και χειροκροτήματα και επικράτησε η συγκίνηση. Μαθητές, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και γονείς, ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για την βράβευση των συμμετοχών τους στον διαγωνισμό του προγράμματος Αστέρι της Ευχής.
Φέτος το Αστέρι της Ευχής κλείνει τα 25 του χρόνια και, με την διαχρονική συμβολή σας, «ταξιδεύει» σε άκρες από όλη την χώρα. Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιείται ο δημιουργικός μας διαγωνισμός, όπου οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα «έργο», εμπνευσμένο από τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης προς τα παιδιά ευχής.

Συγκίνηση προκαλεί ο όγκος των συμμετοχών που λάβαμε, ο οποίος προήλθε από όλες τις βαθμίδες. Μέσα από τις μαθητικές δημιουργίες, αποτυπώνεται η ευαισθησία των παιδιών για τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, όπως ένα αμαξίδιο ή η απώλεια των μαλλιών ή το να έχει κανείς ένα σύνδρομο που δεν είναι ορατό, καθώς και η αγνή παιδική πίστη ότι όλα θα πάνε καλά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της νέας καμπάνιας και το νέο, «διαφορετικό» Αστέρι της Ευχής, με μήνυμα «Ήλιοι και Αστέρια σε έναν ουρανό». Ο Σπύρος και η Βασιλική, δύο από τους φετινούς πρωταγωνιστές, με μεγάλη χαρά μάς μίλησαν για την διαδικασία εκπλήρωσης της ευχής τους, ενώ μεγάλο χειροκρότημα δόθηκε για την μικρή μας Ελισάβετ, η οποία δεν κατάφερε να παραβρεθεί, ωστόσο η Αστερομέρα συνέπεσε με την λήξη των θεραπειών της!

Οι μαμάδες των δικών «μας» αστεριών, μίλησαν για την αναγκαιότητα της συμπερίληψης, της ενημέρωσης και της αποδοχής, έννοιες που αποτελούν την βάση της φετινής καμπάνιας.

Με αφορμή το παραμύθι που δημιουργήθηκε από την συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη με τίτλο «Ένα αστέρι στην καρδιά» στο πλαίσιο του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, υπήρξε ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου διεξάχθηκαν συζητήσεις και  δραστηριότητες για τον εθελοντισμό και την προσφορά. Οι μαθητές που συμμετείχαν κατέληξαν στο ότι εθελοντές και δέκτες εθελοντισμού βιώνουν παρόμοια συναισθήματα και πως οι αξίες της προσφοράς, της βοήθειας και της αποδοχής έχουν την ίδια ισχύ για τον πομπό και τον δέκτη. Τέλος, ζωγράφισαν σε λευκά χαρτιά πολύχρωμες ζωγραφιές τις οποίες ο οργανισμός θα φροντίσει να παραλάβουν τα παιδιά ευχής.

Η Γεωργία Σολωμού σε συνεργασία με την Μαρίνα Γιώτη, δημιούργησαν, βασιζόμενες στο βιβλίο, εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί από γονείς και εκπαιδευτικούς και τις ευχαριστούμε θερμά!

Όλο το υλικό διατίθεται δωρεάν στην Αστεροτάξη μας και μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» θα θέλαμε να πούμε, επίσης, στην φίλη του οργανισμού Φωτεινή Κατσάλη, η οποία βοήθησε στην δημιουργία μιας προφορικής ιστορίας για τον εθελοντισμό, με πρωταγωνιστές παιδιά ευχής, την Ηλιάνα, τον Αχιλλέα, την Αφροδίτη, τον Κωνσταντίνο, την Τόνια και την Ραφαέλα μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ασημίνα Κατσούλη, η οποία βοήθησε στον σχεδιασμό των βραβείων και υποστηρίζει εθελοντικά τις εικαστικές δημιουργίες του προγράμματος.

Η ημέρα αυτή σήμανε την επίσημη έναρξη του προγράμματος Αστέρι της Ευχής για το σχολικό έτος 2023-2024. Η διανομή του υλικού σε σχολεία όλης της Ελλάδας θα ξεκινήσει μέσα Οκτώβρη. Με απόφαση της διοίκησης της κάθε εκπαιδευτικής μονάδας ή/ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν όλοι οι μαθητές μία δυνατή γροθιά και να στηρίξουν την επιστροφή των άρρωστων παιδιών στην παιδικότητα που είναι απαραίτητη.

Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής έρχονται σε επαφή με τις αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω live streaming στο κανάλι του YouTube του οργανισμού για όλα τα σχολεία που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και είναι διαθέσιμη εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τους χρόνους με τις κατηγορίες της βράβευσης στο live streaming:

Σχεδίασε το Αστέρι σου: 43:45:00 – 51:23:00
Δημιουργική Κατασκευή: 1:01:46 – 1:07:00

Βίντεο: 1:14:15 – 1:16:23

Δημιουργική Γραφή – Δοκίμιο: 1:18:38 -1:22:37

Τραγούδι: 1:23:45 -1:28:00

Βραβεία Μεγάλης Συμμετοχής: 1:34:37 – 1:38:19

Πάπυροι Μεγάλης Συμμετοχής: 1:41:48 – 1:43:23

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας η Πρέσβειρα του οργανισμού Φαίη Σκορδά, η φίλη του οργανισμού Κατερίνα Γκαγκάκη, η Πρόεδρος του οργανισμού Υβέτ Κοσμετάτου και η Διευθύντριά μας Σάντρα Ζαφειρακοπούλου.

Ο οργανισμός εκφράζει την απέραντη ευγνωμοσύνη του στους μακροχρόνιους χορηγούς του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, Teleperformance, Yuboto, GOD – Hill+Knowlton Strategies, όσο και στις εταιρείες που υποστήριξαν την εκδήλωση: χορηγοί Lamda development, Golden Hall, The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Designer Outlet | χορηγοί σε είδος Ψυχογιός, Athens Capital Hotel, Lala Louza, Heli Cars, Sky express, Dream Star & Christmas factory, Pepsico, Fresh, Breeks, Tore, Athens Avenue Hotel, Jysk, Δίεδρο, God

Υποστηρικτές σε είδος Diastasis SΑ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Ευγενίδου που μας παραχώρησε τον χώρο του για τις ανάγκες της διεξαγωγής της βράβευσης καθώς και της παρουσίασης της νέας μας καμπάνιας.