Το Αστέρι της Ευχής του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στα σχολεία όλης της Ελλάδας εδώ και 25 χρόνια, με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων. Το φετινό σχολικό χρονιά 2023-2024, μιλά ανοιχτά για τη συμπερίληψη παιδιών με σοβαρές ασθένειες και σας καλεί να λάβετε μέρος με το σχολείο σας στο πρόγραμμα. Με το μήνυμα “Η αποδοχή μάς δίνει δύναμη”, ο Σπύρος, η Βασιλική και η Ελισάβετ πρεσβεύουν το μήνυμα της συμπερίληψης και διηγούνται τη δική τους ιστορία αποδοχής . Ταυτόχρονα, καλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές να “αποδεχτούν” τα παιδιά ευχής, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βοηθώντας για ακόμη μία χρονιά στην εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες και λαμβάνοντας ως το αναμνηστικό το χάρτινο Αστέρι της Ευχής, ώστε να τους υπενθυμίζει την προσφορά τους. Για 3η συνεχή χρονιά, οι μαθητές μπορούν να γράψουν τις δικές τους ευχές στο πίσω μέρος του διαφορετικού αστεριού και να μας επιστρέψουν είτε τον ήλιο είτε το διαφορετικό αστέρι. Εμείς, με τη σειρά μας, θα φροντίσουμε όλες οι ευχές να φτάσουν στα παιδιά ευχής. Είναι μεγάλη τους χαρά να λαμβάνουν τις ευχές άλλων παιδιών!

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ακούμε την Κατερίνα, τη μαμά της Βασιλικής, να μιλά για τις εμφανείς, αλλά και τις ¨αόρατες αναπηρίες¨, όπως χαρακτηριστικά τις ονομάζει, και το πόσο επηρεάστηκε η Βασιλική, από την ευχής της μέσα από την οποία ένιωσε την  αναγνώριση μπροστά σε 12.000 ανθρώπους. Η Σοφία, μητέρα του Σπύρου, μας τονίζει την ανάγκη να προστατεύσουν οι εκπαιδευτικοί τα παιδιά αυτά και λέει με δύναμη ψυχής: ¨μπορεί με τον Σπύρο μου να μην περπατάμε, αλλά αποφασίσαμε ότι μπορούμε να πάμε παντού με τις ρόδες μας¨.

Ταυτόχρονα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδεύεται με ένα εργαστήριο δεξιοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί για να μάθουν περισσότερα στους μαθητές για τον εθελοντισμό και την αξία της προσφοράς. Για περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε το παρακάτω κουμπί.

Wishstar - Αφίσα

Περισσότερα για το Αστέρι της Ευχής:

wishstar Οδηγός υλοποίησης
Wishstar - Συχνές ερωτήσεις
Online παραγγελία σχολείων

Γραμμή Επικοινωνίας για το Αστέρι της Ευχής: 2109637667 – 6946856934

[email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.wishstar.gr

Λάβετε μέρος στο πρόγραμμα με το σχολείο σας και υποστηρίξτε κι εσείς τη συμπερίληψη παιδιών με σοβαρές ασθένειες!