Το CGS και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων – CGS Parents εύχονται να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), και διοργανώνουν έναν υπερμαραθώνιο, ατομικό αγώνα 100 χιλιομέτρων!

Λίγο πριν την υποδοχή του νέου έτους, η ομάδα CGS και ο υπερμαραθωνοδρόμος Hλίας Χατζηχρήστος φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν τις ευχές όσων περισσότερων παιδιών μπορούν, συγκεντρώνοντας, με τη βοήθεια υποστηρικτών, «αστέρια» αντοχής σε μία υπερμαραθώνια διαδρομή 100 χιλιομέτρων.

Ο υπερμαραθώνιος αγώνας του CGS, CGS STAR RUN, θα διεξαχθεί στις 19 Δεκεμβρίου,  με έναν μοναδικό δρομέα που φιλοδοξεί να διανύσει 100, ασφαλή, χιλιόμετρα σε μία ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή με στόχο την εκπλήρωση ευχών παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

O Ηλίας Χατζηχρήστος, συνεργάτης και γονέας του CGS, αλλά και δρομέας μεγάλων αποστάσεων,  θα φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια και καλεί όλους μας να υποστηρίξουμε τον αγώνα του, προσφέροντας ό,τι μπορούμε στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής».  Όσο περισσότερα θα είναι τα αστέρια που θα συγκεντρωθούν πριν και κατά τη διάρκεια της διαδρομής των 100 χιλιομέτρων, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ‘δύναμή’ του για να ολοκληρώσει έναν τόσο απαιτητικό αγώνα.

Σημείο εκκίνησης για τον ατομικό αγώνα του Ηλία θα είναι οι εγκαταστάσεις του CGS στην Παλλήνη, και σημείο τερματισμού τα γραφεία του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος στη Δάφνη.

Ο υπερμαραθώνιος αγώνας CGS STAR RUN διοργανώνεται για πρώτη χρονιά με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και θέτει ως στόχο την ενίσχυση του έργου του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

  • Ο αγώνας

Ο αγώνας είναι ατομικός και η διαδρομή καλύπτει μία απόσταση 100 χιλιομέτρων εντός του Νομού Αττικής.

  • Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο Οργανισμός δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

  • Πώς θα συνεισφέρω:

Υποστηρίζετε το έργο του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος προσφέροντας δωρεές με στόχο την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να προσφέρετε κάνοντας μια δωρεά στο donate.makeawish.gr/ , αναγράφοντας στα σχόλια τον κωδικό CGS. Για το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί από την ενέργεια, θα σταλεί στο σχολείο μας ο αντίστοιχος αριθμός Αστεριών Ευχής!

  • Ευχές

Κάθε παιδί είναι μοναδικό, όπως και η ευχή του.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι συνεργάτες του Make-A-Wish Ελλάδος θα μας ανακοινώσουν τις ευχές των παιδιών που θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν.

Ο ατομικός αγώνας, CGS STAR RUN, πραγματοποιείται με τη διοργανωτική επίβλεψη του CGS και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

  • Ο δρομέας

Ο Ηλίας Χατζηχρήστος εργάζεται ως φιλόλογος στο CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) από το 1996. Διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο IB Diploma Programme και στο Ενιαίο Λύκειο του CGS. Από το 2006 ασχολείται ανελλιπώς με τα δρομικά δρώμενα. Έχει πάρει μέρος με επιτυχία σε τουλάχιστον 30 Μαραθωνίους του εσωτερικού και του εξωτερικού (Βαρκελώνη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βιέννη). Από το 2012 ασχολείται κυρίως με τις υπεραποστάσεις βουνού, όπου έχει τερματίσει επιτυχώς σε όλους σχεδόν τους αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα (VFRU 164km, ROUT 168km, OLYMPUS MYTHICAL 106km) καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις (Ultra Trail Mont Blanc 105km, Andorra Ultra trail 119km, Cappadocia ultra 63km). Έχει προκριθεί στον αγώνα Tor des Géfants 350km και ονειρεύεται να τρέξει στο Padagonia ultra όπως και στο Eiger Ultra Race.